בריאות  מגזין מנטה - ישן  תזונה ודיאטה
נא להכיר: חומרי טעם וצבעי מאכל מסכני בריאות
שירי שרף-דגן
פורסם: 16.08.11, 00:08
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 178 תגובות ב-104 דיונים
61. כתבה גרועה-חסרת תוכן ונטולת מידע. בזבזתי את זמני
משועממת   (16.08.11)
62. כתבה דפוקה לא חידשת כלום
(16.08.11)
63. כתבה חסרת שיניים
אמיר   (16.08.11)
באילו מוצרים הרכיבים מופיעים?
אפילו מוצר או שניים בכל קטגוריה שנמצאים בסופר הקרוב לביתך, לא יותר מדי עבודה, אבל לפחות תגישי לצרכן מוצר שלם.
64. טבעול - לא לאכול!
(16.08.11)
כדאי לבדוק את הקשר בין עלייה מטאורית בהפרעות קשב וריכוז ופריצתה של טבעול לחיינו. אוכל מעובד, מהיר ונגיש ומלא סכנות.
65. שחכתם את החומר הכי נפוץ - MSG (מונוסודיום)
מור   (16.08.11)

נמצא כמעט בכל המזונות המלוחים במיוחד בחטיפים (ביסלי, תפוצ'יפס, במבה, אפרופו, בייגלה וכו'...)

רוטב סויה מפוצץ במונוסודיום

התאיילנדים משתמשים בו כתבלין לכל דבר כך שכל המוקפצים למיניהם מפוצצים במונוסודיום

 

66. בקרוב באנדרויד - אפליקציה לזיהוי רכיבים מסוכנים
דותן ,   מרכז   (16.08.11)
בקרוב לטלפוני אנדרויד אפליקציה בעברית מלאה שמאפשרת בקלות ומהירות לבדוק בסופר האם כולם הרכיבים במוצר שאנחנו קונים בטוחים
67. דבריך הם שקר גס.
(16.08.11)
המאכלים שאנו צורכים מכילים כמויות גדולות של רעל.
האם היית מכניס לפיך נפט? כנראה שלא, אז למה אתה אוכל טרטזין שהוא מוצר לוואי של תעשיית הנפט?
האם הייתה שותה אמוניה (חומר שהורג בכמויות קטנות) אז למה אתה שותה קרמל אמוניה?

אם אתה רוצה רשימה קטנה של מוצרים שאתה בטוח אוכל בכל יום ובהם יש חומרים מסוכנים אתה יכול לבדוק את:

חומוס: אחלה, צבר, משני, יד המלך וכו
שתיה קלה: קולה דייאט, ספרייט דייאט, ספרינג למיהם, תפוזינה וכו.
רטבים לסלטים: אלף האיים של אוליביה, מיונז אוסם, קטשופ היינץ ועוד.

ישנם גם מוצרים טובים שלא מכילים זבל.

ויטמינציק, במבה אסם, יוגורט טבעי תנובה שבה באריזות של 1.5 ליטר. רסק עגבניות ללא פרוקטוז. אבקת מרק קנור ללא תוספת מונוסודיום גלוטמט חומר משמר וצבעי מאכל. הרשימה עוד ארוכה וטובה.

הרבה אנשים מזלזלים בתופעות הלוואי כי הם לא מבינים שהם סובלים מהם.
כאבי ראש, מגרנות, קוצר נשימה, אקזמה, פטריות קנדידה בכל מיני איזורים בגוף. הכל קשור למזון שאנו צורכים. אם מפסיקים לאכול זבל כמעט כל התופעות מפסיקות תוך מספר ימים.
68. אל תתבלבל בין סורבט לפוטסיום סורבט
(16.08.11)
69. תשקורת="הסברה"(שקרים) ו "חינוך" (הסחה והטעייה) להמונים
בשירות ,   החונטה השלטת   (16.08.11)
70. קל מאוד להימנע מכל החומרים האלה
(16.08.11)
אני כבר שנים לא נוגע בשום מוצר המכיל חומרי טעם, ריח, משמרים וממתיקים מלאכותיים. יש המון מוצרים נהדרים שלא מכילים את המרכיבים האלה בכלל. אם כולם יעשו כמוני, היצרנים יפסיקו להכניס אותם למזון.
די לתת ליצרני המזון להרוויח על חשבון הבריאות שלנו!
71. זהירות מתוספות של ויטמינים!
זהיר   (16.08.11)

כיום יש טרנד להוסיף ויטמינים לחטיפים, טבעול, זוגלובק....

מדובר בכימיקלים אשר במקרה הטוב יוצאים בהפרשות.

במקרה הפחות טוב נספגים ברקמות ועם הזמן והכמות מרעילים את הגוף.

אבל אופנה מוכרת. קניה מהנה.

72. ראשית, יש משהו פשוט שאפשר לעשות
אורי ,   רחובות   (16.08.11)
אשתי ואני תמיד מסתכלים על רשימת הרכיבים.
אם אין Eים וכל מיני כאלה, אלא רכיבים פשוטים ומוכרים, לוקחים.
אם יש Eים, אז לקחת המוצר שיש בו הכי מעט. (זה תקף לכל דבר! מיונז, חרדל, קטשופ, וכו'. יש כאלה שאין בהם בכלל חומרים, ויש כאלה שמפוצצים בהם! אל תתפתו למחירים הזולים על חשבון הבריאות שלכם!)

אגב, גם אני מחרים את תנובה, א ב ל :
גבינה לבנה + קוטג', גם 5% וגם 9% מכילים רק מלח ומים.

אז כשיסתיים החרם אני אחזור לקנות את אלה של תנובה, כי האחרים מכילים זבל.
73. הייתי אומר - בוקר טוב אליהו!
מנחם מנדל   (16.08.11)
74. תוספים כימיכליים בכל מקום!
Dany - דני ,   טורונטו, קנדה   (17.08.11)
כמה ממכם או אולי כולכם טועים לחלוטין, אם אתם חושבים שבאירופה או בכל מקום אחר בעולם מלבד ישראל, למזון מעובד אין כימיקלים. רק דוגמה אחת, בשמורי שעועית ירוקה זה לא מוזכר שאין כימיקלים לשימור צבע; איך זה שהשעועית הירוקה כל כך יפה כאשר אתם פותחים את השמורים? אם אני מרתיח אותה להיות רכה כמו שהיא מגיעה בפחית השמור, אני מאבד את הצבע הירוק!...

מספר 65, שכחת את הטונות של המלח ברוטב סויה ומלח בכל כך הרבה מאכלים רבים. רק תסתכל על רטבים חריפים ... כל המסעדות האורינטליות לא משתמשות ב מסג כאן... אלא שבגל צירוף המסג והמלח, אני שותה כל הלילה...
אשתי ואני אוכלים מעט ככל האפשר מזון מעובד, אנחנו לא יכולים למנוע את הכל, אבל אנחנו אוכלים מעט מאוד ממנו. אנחנו מבשלים בבית עם מרכיבים בסיסיים ומאוד מעט מלח - עכשו אנו אוכלים מהגינה. לעיתים רחוקות אנו אוכלים מזון מסעדה ומזון מהיר.
תוספים כימיכליים בכל מקום!
75. צפיה בטלויזיה מסוכנת יותר מתוספי מזון
ערוץ הבריאות   (17.08.11)
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4109529,00.html
76. ארה"ב ? הצחקת אותי
אומת הפיטום והחולי   (17.08.11)
77. סכרת נעורים עלייה מהותית
מיקו ,   הדרום הרחוק   (17.08.11)

למקרא כתבה זו, קשה לי שלא להתייחס לעלייה המהותית בתחלואי סכרת סוג 1 או סכרת נעורים בשמה העממי. בסוג זה של סכרת ,מערכת החיסון תוקפת תאים בלבלב וייצור האינסולין פוסק. נמדדה  עלייה של פי 40 במספר החולים תוך עשור !!! פי 40 ! היחס הזה הזוי לחלוטין "שכיחות המחלה עלתה מ-8 חולים ל-100 אלף תושבים בשנת 1997, ל-316 חולים חדשים בשנת 2009." . מה קורה כאן? בטוחני כי קיימת עלייה מהותית במחלות נוספות, ובתחלואים נוספים .  האם כל אותם חומרים משמרים ואחרים אחראים לעלייה בתחלואה הזו? לא יכול להיות שאין קשר בין המזון שאנו אוכלים לבין כל המחלות המתפרצות שאנו רואים ... קשה להוכיח את הקשר, אבל העלייה המספרית קיימת, היא אינה סטטיסיטית היא אמיתית חיה בועטת וקיימת !!! צריך לחזור לאוכל של "סבתא" . כל התוספים הללו מעשירים את המזון, אבל לאורך זמן רב הנזק על התועלת...

78. אני הייתי מציעה לעשות ניסויים באסירים שנאשמו ברצח.
(17.08.11)
צדק חברתי...
79. הזהרו ממוצרים שלא רשום עליהם שמכילים E
לילי   (17.08.11)

יש מנהג מגונה של יצרנים, לא לרשום רכיבים E או, לא לרשום שמכיל חומר משמר. בפועל - אי אפשר לשמר מאכל ללא חומר משמר,

בדקו למשל רסק עגבניות, סרדינים ועוד. רבים הפסיקו לרשום את הרכיב הזה ובטח רבים אחרים (צבעי מאכל, משפרי טעם, משפרי מראה, משפרי טמטום...ועוד)

80. בולשיט!!!
מהנדס   (17.08.11)
81. תקראו את הספר ADDITIVE ALERT BY JULIE EADY
toolip ,   melbourne   (17.08.11)
מחקרים מקיפים ורשימה מקיפה ומעודכנת
תורגם להמון שפות אני לא יודעת אם לעברית אבל שווה לבדוק וממולץ
82. א.לקרוא רשימת מרכיבים ב.חומוס,שוקו,טחינה וכו'קלי קלוטו להכין
ליטל ,   נתניה   (17.08.11)
בבית!
83. אמהות!תבדקו מה אתן נותנות לילדים! אתן מתעצלות להכין !
מירי ,   יבנה   (17.08.11)
מדוע אי אפשר להכין כוס מיץ או שוקו לילד בבית?גם חומוס ממרח אבוקדו,טחינה,סלט טונה,כה קל להכין בביתולהפסיק להרעיל את הילדים!
84. ככה זה כשאנשים רוצים הכל מוכן!אז מקבלים מזון משומר ומרעיל!
חנה ,   ב"ש   (17.08.11)
85. תנסה לשים שן בקולה ותראה איך היא נגמרת לאט לאט, אנחנו ניסינו
IV   (17.08.11)
86. לשירי שרף - בקשה/שאלה - אולי את מוכנה לרשום מה הסכנות שב
ad   (18.08.11)
מה הסכנות בצבעי מאכל/תוספות במזון שמכניסים לאוכל לילדים כגון:
טרטזין
סודיום בנזואט
צבע מאכל צהוב/אדום

למה בתוך טיפות ויטמין D של תינוקות שרק נולדו יש סודיום בנזואט?!?!

אשמח לכל תשובה ! תודה
87. יפה, אהבתי. ניתן להוסיף שאלה: מי מהקוראים יהיה בריא יותר?
אלכסנדרה   (18.08.11)

 

 

 

88. נו באמת, אי אפשר לאכול כלום! חיים רק פעם אחת!
אנונימית   (18.08.11)

על פי הרשימה הזאת של המזונות ה"אסורים"- אולי מוטב שנמות? חיים רק פעם אחת למקרה ששכחתם! תאכלו מה שבא לכםםםםםם, תשתו (רק אל תהרסו את הכבד), תזדיינו ותעשו חייםםםםםם

נמאס מכל הכתבות האלה שאומרות לנו כל הזמן שאסור ואסור ואסור....!

89. הצבעים והמשמרים
אורית ,   מרכז   (07.01.14)
פשוט מפחיד! משרד הבריאות הישראלי יודע ומודע לסכנה שכרוכה בצבעים ובמשמרים שבמוצרי המזון שבסופרים ופשוט מאשר למכור לאזרח הקטן כאילו כלום. והאזרח ממשיך לקנות כאילו כלום. לא פלא שבתי החולים מלאים בחולים ובחולי המחלה בפרט. צריך שנקים ת שוב מחאה חברתית כדי לעורר את משרד הבריאות שלנו שיפסיק מיידית את השערוריה הזו על גב האזרחים גם אם חלילה יסתכסך עם הטייקונים הגדולים כמו, אוד\סם עלית, תנובה טרה כרמית, וכל החברות הבינוניות שממשיכות לייצר לנו מזון עם חומרים מסוכנים מאוד.
90. צבע המאכל הכי מסוכן שקיים, וחוקי רק בישראל ובעוד כמה מדינות
המזהיר הזהיר   (10.04.14)
צבע המאכל הכי מסוכן שקיים!!! וחוקי רק בישראל ובעוד כמה מדינות עולם שלישי...
הצבע המאכל המדובר הוא E-129 אלורה אדום!!!
זהירות!!! זהירות!!! זהירות!!!
בנוסף תעקבו גם על האחרים, פונסו למשל יכול לגרום להתעלפויות והפסקת הנשימה כתוצאה מניפוח קני הנשימה ובכך למנוע נשימה תקינה, ואף נחשד כמסרטן!!! כנ"ד E-133
שימו לב! כל הצבעים מ E-102 ועד ל E-129 זו סכנת חיים! ומעניין ששמו את המסוכן ביותר בסוף המסוכנים בסדר, ואת הראשון (טרטרזין) שהוא מסוכן לא פחות...
לא להתבייש לבדוק בסופר מרקט ולא לקחת את המוצר! אפילו אם הוא במבצע מטורף והוא בהנחה מדהימה! עדיף להוסיף עוד שקל עוד חמישה שקלים, ולאכול אוכל איכותי, מאשר לאכול רעל!
לתשומת לב כולם! E-129 אלורה אדום הכי מסוכן!!!
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה