אוכל  מדורים  יוצאת מהכלים
חד כתער: הכל על משחיזי סכינים ומספרי חיתוך
מירי צל דונטי
פורסם: 25.08.11, 10:28
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 52 תגובות ב-33 דיונים
1. למה לא בא לי לקנות סכין צבעוני?
(25.08.11)
2. אחלה כתבה, תודה
אילן   (25.08.11)
3. עזבו אותכם, תשמשו רק בתער, הוא תמיד חד.
סתם ליצן   (25.08.11)
4. בדקו מחירי מוצרים אלה באי ביי .
דג   (25.08.11)
5. מכשירים לא כל כך טובים
דימה   (25.08.11)
האלה עם החריצים לדעתי עושים רק נזק, במיוחד זו לא סכין איכותית. עדיף לקנות סכין באמת איכותית שלא תצטרך השחזה בתדירות גבוה, ובכל מקרה סכינים איכותיות כדאי לקחת למשחיז מקצועי.
6. מה עם סכינים שיש להן להב משונן?
קים ,   צפון   (25.08.11)
7. תגידו,הסכינים היקרות האלו נכללות בסל החודשי...
(25.08.11)
של מחשבי הסטטיסטיקות למינהן ???...
אלה שאצלם בסל אין ריהוט,מוצרי חשמל,חוגים,כלי עבודה,סכו"ם...ועוד ועוד ועוד ועוד...
8. בכל מקרה, קנו בחול
גיל האליל   (25.08.11)
באיביי או אמזון. המחירים בארץ מופקעים.
9. ממליצה על סכין השף של צווילינג, עולם אחר חברים
פטיפור   (25.08.11)
לאחרונה רכשתי ואני מאוד מרוצה, יופי של סכין.
דרך אגב, בחנות אמרו לי לא לקחת בשום אופן להשחזה מקצועית.
השחזות מקצועיות לעשות רק דרכם אחרת פגה האחריות.
כמובן שהם כן מתירים השחזות ביתיות.

10. יופי...
רותי ,   הרצליה   (25.08.11)

אוי מירי...איזו כתבה נפלאה.נהינתי מכל מילה

שבת שלום

רותי(של פאולו)

11. 2 שאלות
עמית ,   תל אביב   (25.08.11)

1. האם השטול והמשחיז עם הגלגליות הם תחליפים או משלימים? פעם אמרו לי שאחרי שעובדים עם המשחיז גלגליות אפשר לעבור על הסכין עם השטול לגימור מושלם. האומנם?

2. יש לי סכין שף יפנית ממתכת מאוד קשיחה. איך אני יודע אם השטול מספיק חזק? האם כל משחיז גלגליות יעשה את העבודה?

12. מספר הערות
אהרן   (25.08.11)
1. שטול אינו כלי להשחזה אלא כלי שמיישר את להב הסכין שהתעקם כתוצאה מהשימוש בו. בשטול רצוי להשתמש פעם בשבוע בעוד שהשחזה רצוי פעם בשנה 2. הזווית להשחזה תלויה בסוג הסכין בד"כ סכינים אירופיים זה בסביבות ה 22 מעלות בעוד היפנים הם 16 מעלות כך שצריך לדייק אחרת הסכין נפגמת (גם בשטול וגם במשחזת)
13. קניתי סכין מדהים
צפונית ,   מאהל רוטשילד   (25.08.11)

לפני 4 שנים קניתי סכין מושלם בזיל הזול,מאז חזרתי וקניתי

 

לאחותי וחברותי.הסכין שוויצרי מגיע משונן או חלק ואין עליו.

 

אני השגתי בסלמה בת"א,מול התחנה המרכזית החדשה.

 

לחנות קוראים "מיטב".

14. כתבה מעניינת מאוד,
אבנר ,   ת"א   (25.08.11)
15. השחזה
לירון ,   ראשלצ   (25.08.11)

כל המשחיזים הידניים לא עושים רת העבודה צריך ללכת למשחיז מקצועי  אני ממליץ מרכז ההשחזות בחולון השחזה בסגנון גרמני מספר אחד בארץ.אגב אם קונים משחיז ידני אז רק שטול עושה את העבודה הכי טוב.

16. ספל מאג
היי לי הסכין   (25.08.11)
הכי טוב להשחיז סכין על התחתית המחוספסת של ספל מאג קרמי, נסו ותחסכו את כל המשחיזים

נשלח מהאייפון שלי
17. כתבה יפה מאד ומקצועית
הקצב   (25.08.11)
18. משחיז של איקאה עם חריץ בזוית מובנת 35 ש"ח- מעולה!!!
שבדי ,   סטוקהולם   (25.08.11)
19. פראייר מי שקונה בארץ!!
יוגב   (25.08.11)
המחירים באתרי האינטרנט בחו"ל זולים משמעותית.
20. "סכין חד יחתוך את הדף בקלות ולא יהרוס את הדף."
אוקסימורון ,   בין השורות   (25.08.11)
ברור לה התכוונת אבל זה עדיין משעשע.....
21. שגעתם אותי...כמה אפשר לדבר על "החריץ"??
(;   (25.08.11)
22. חדש לי
שלמה   (25.08.11)
שהגיע תקופה בה יש קרשים לא מעץ. המידע הזה יכול לעזור לילדים בל"ג בעומר.
סה"כ כתבה לא רעה, חבל שלא הייתה הפרדה בין שני הנושאים ויותר התעמקות בכל אחד מהם.
23. תגובה לכולם!
משחיז חידודים   (26.08.11)
אז ככה,המשחיז שדובר עליו בכתבה מיועד עבור עקרת הבית הממוצעת-כמו גם עבור אלו שלא מוכנים להשקיע זמן וכסף בלימוד השחזה נכונה תוך כדי הרס של הסכינים בפעמים הראשונות,עד שנלמדת הטכניקה.
לא המשחיז המדובר ולא השטול יעשו עבודה רצינית כמו של אבן טובה ובפרט אבן המים היפנית,המשחיז מיועד יותר לליטוש מאשר להורדת חומר ברצינות,הפלוס שלו זה שזה עניין קצר של כמה משיכות של הסכין ונגמר,העבודה עם אבן יפנית לוקחת זמן והאבן זקוקה להשריה במים לפני תחילת העבודה,העבודה עם האבן צריכה להיעשות בזהירות בכדי לא לפצוע ולהרוס את האבן היקרה,אני יודע שזה נשמע כמו פרוייקט מייגע אבל התוצאה המתקבלת רחוקה מאוד ממה שמתקבל בעבודה עם המשחיז-אבן המים היפנית עושה עבודה נהדרת גם על סכינים שהפכו קהים מאוד והיא בעצם השחזה מקצועית לכל דבר ועניין. אחרי שלומדים לעשות זאת העניין הופך לקל ואפילו אהוב במידה מסויימת.
עוד עניין חשוב ביותר הוא "קרש החיתוך",העבודה על הלוחות מפלסטיק ושאר חומרים מעובדים שקונים בשוק פשוט הורסת את הסכינים,הלהב מתקשה להתמודד ולחרוץ את המשטח ומאבד הרבה חומר-התוצאה של עבודה עם משטח כזה היא הרבה השחזות מיותרות,יש משטחי חיתוך מעץ רך שהסכין חורץ בקלות והנזק ללהב או החורפה בשפה מקצועית הוא מזערי, משרד הבריאות בארץ אינו מתיר למסעדות לעבוד עם משטחי עץ בתואנה של בקטריות,אצלי בבית אני עובד גם עובד עם משטחי עץ כאשר לבשר ולדגים יש את המשטח שלהם,השריה בנוזל כלים אנטי בקטריאלי וקרצוף טוב של המשטח פותרת את בעיית הבקטריות בקלות,זה מנסיון שלי ואני ממליץ לעבוד עם משטח מעץ רך ולשמור על הסכין-במיוחד היקרים מביניהם.

מקווה שעזרתי למישהו.
24. מעולה כמו תמיד!
עדן   (26.08.11)
25. תודה
יואב ,   נגבה   (26.08.11)
כתבה נהדרת

נשלח מהאייפון שלי
26. מגוון סכיני ארקוס ניתן להשיג אצל
יונתן   (27.08.11)
שמחי ובניו נחלת בנימין 94 ת"א ליד 4שף וקיטשן וורקס
27. הסבר מקצועי אצל לובלינסקי
אלון ,   גבעתיים   (28.08.11)
רכשתי לפני מספר שבועות מכונת השחזה של גלובל ושטול בסיסי אצל לובלינסקי וקיבלתי הסבר מקצועי לגבי אופן השימוש, ואיך לשמור על הסכין לאורך זמן.
28. קיבלת הסבר בסיסי איך
אבי   (28.08.11)
להיפרד מכספך!
אחרי ההתלהבות הראשונה שלך מהכלי שרכשת,אתה תראה שהשחזה אמיתית הוא לא עושה אלא רק החלקה לסכין,במוקדם או במאוחר אתה תמצא את עצמך שולח את הסכין להשחזה מקצועית אולי אפילו אצל אותו לובלינסקי שמכר לך את המשחיז והשטול.
29. זה פשוט לא נכון
רונה לרום ,   תל אביב   (19.03.15)
אבי,

אני בעלת בית קפה ביפו, ואני לקוחה קבועה של לובלינסקי.
אני קונה שם את רוב הסכינים שלי וגם עושה שירות השחזות.
אחת לתקופה אני מוסרת את הסכינים שלי להשחזה מקצועית כדי שיהיה לעובדי המטבח נוח יותר לעבוד וגם רואים את זה בדרסינג של הגשת האוכל.
העבודה של לובלינסקי מקצועית והשירות הוא לא פחות ממאוד אישי ולכן שווה את ההשקעה לדעתי.

רונה.
30. תלפיות 7
עמרי דבק ,   רמת גן   (09.07.16)
אני משחיז סכינים משוננים.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה