בריאות  מגזין מנטה - ישן  תזונה ודיאטה
מה מכינים לארוחת עשר בלי גלוטן? 2 מתכונים
עינת מזור
פורסם: 20.09.11, 02:35
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 77 תגובות ב-36 דיונים
1. תפסיקו לגור במרכז ולהתחתן עם אותה עדה ואולי הילדים לא
יחלו באסטמה,רגישויות ,   ושאר מחלות מוזרות   (20.09.11)
2. משום מה רוב החולים והרגישים מרוכזים במרכז הארץ.חשבתם כבר
שאולי לאוויר ,   יש השפעה?   (20.09.11)
3. קלוריות...
זהר   (20.09.11)
הייתי שמחה למתכון בו הערך הקלורי בפרוסה יהיה דומה לזה שבלחם רגיל (כ 80 קל'). נראה לי שהשימוש גם בטפיוקה וגם בקמח תפ"א מוסיף קלוריות די מיותרות...

אודה למי שייקח על עצמו את האתגר.
בברכת שנה טובה ומתוקה, מלאה רעיונות למתכונים מעניינים וקלילים.
זהר
4. מלבין קפה זה "אוכל בריא"?
מרימה גבה   (20.09.11)
5. ל-1 ו-2 הבורים ולכל מי שמעוניין
כנעני   (20.09.11)

צליאק - רגישות לגלוטן

זהו מצב תורשתי

לא קשור לסביבה

לא משנה איפה אתה גר ומתי עברת דירה

לא קשור לעדה של אשתך

 

מקוממת אותי העובדה שאתם לא רק בורים, אתם גם מפרסמים את זה כאילו שאתם חכמים גדולים!

 

לכו שניכם תתרחצו במדורה

 

 

 

6. מדוע המדינה לא מסבסדת את הלחם ללא גלוטן ? מאיר שטרית
ניסה להעביר חוק ,   שלא קיבל רוב !   (20.09.11)

לחם הוא מצרך יסוד גם לאוכלוסיות חלשות !

 

ודרך אגב, אם זה לא צדק חברתי, אז מהו צדק חברתי ?

7. תדובה לעינת הכותבת
אני   (20.09.11)
למה הכותבת ישר מפנה את השאלה לנשים??? התחילה" כאמא" לא יכול להיות שאבא הוא זה שמכין את הסנדוויצים? כותבת עינת את שוביניסטית!!!
8. איזה תגובה אטומה ומטומטמת!!!!
לינור ,   נתניה   (20.09.11)
מה קשור????????????
לך תקרא ותחכים קצת
או אולי אל תגיב כי סייג לחוכמה שתיקה
יחד עם זאת תתבייש על תגובה כזו !!!
9. צריך להיות מליונרים בשביל לשלוח ילד צליאקי
(20.09.11)
כל יום עם סנדביץ' לבית הספר!
10. עמילן תירס ועמילן תפוח אדמה.
צופית   (20.09.11)

האם הכוונה לקמח תירס ותפוח אדמה? אם לא, איפה משיגים את העמילנים הללו?

תודה.

11. לי יש צליאק עם אבא מרחי ואמא אשכנזיה... מה הקשר?
(20.09.11)
12. נו ברור כשחילקו את השכל
קימל ,   רחובות   (20.09.11)

אתה לא היית שם. אני תימניה ובעלי אשכנזי ויש לנו ילד רגיש צליאק.

לך תלמד קצת לפני שאתה שופט ומסיק מסקנות.

13. יש מתכונים הרבה יותר טובים וטעימים ופשוטים ללחם
עפיפון   (20.09.11)
ללא גלוטן גם בלי כל כך הרבה סוגי קמח ועמילנים וכל מיני דברים יקרים. אגב את הלחם אפשר להקפיא ולהוציא כל יום פרוסות להפשרה.

ולמטומטמים המגיבים 1, 2 יש גם בעלי רגישות ואלרגיות בכל הארץ ובכל העולם. רק חבל שהשכל אצלכם בא בצמצום ורוע.
14. צריך לבדוק לפני שכותבים סתם...
נעמה ,   צפון   (20.09.11)
אין במרכז יותר צליאקים...יש פשוט יותר פלצני בריאות שאוכלים ללא גלוטן, זו הסיבה שאין כמעט מסעדות וחנויות מתאימות בצפון לעומת המרכז המפוצץ בהם.
15. למען הדיוק. צליאק אינה רגישות אלא מחלה.
(20.09.11)
16. דוקטורט להכין
ליאת ,   מרכז   (20.09.11)
איזה מתכונים גרועים מה זה ?  תהיו פרקטים ואל  תישלחו אותנו לחומרים מהמאדים מה זה.....???????????????
17. לא קל כשיש ילד בעל צרכים מיוחדים. אבל יש פתרונות!
מיכל   (20.09.11)
18. תשובה ל"אני"
טליה   (20.09.11)

"אני" היקרה,

הכותבת כתבה על עצמה  ומה לעשות שהיא אמא ולא אבא

כל הכתבה נכתבה בלשון רבים

פשוט קצת טעית בהבחנה :-)

שנה טובה.

19. אחלה רעיונות למתכונים, תודה עינת
שי   (20.09.11)
20. עינת כל הכבוד ! כתבה מעניינת מתכונים נהדרים .......
מור ,   פתח תקוה   (20.09.11)
21. ואחרי כל העבודה - זה פשוט לא משביע !!!
אני תמיד רעבה   (20.09.11)

שום דבר לא משביע בנטולי גלוטן .

הכל מלא אוויר ותפו"א

נראה לי שלחם נטול גלוטן לפי משקל עולה יותר מזהב.

 

 

 

נמאס נמאס

22. יובל שטייניץ ויעקב ליצמן הלוואי שיגלו לכם צליאק
צליאקית ענייה   (20.09.11)
23. מה זה 'קסנטאן גאם' לבורים ביננו!!!
(20.09.11)
24. תגובה לזוהר ולכל המעוניין לגבי מתכון
ענבר ,   פ"ת   (20.09.11)
אין לי מושג לגבי ערך קלורי(תמיד אפשר לעשות פרוסות דקות יותר) ,יש מתכון פשוט על גבי האריזה של קמח ללא גלוטן(על בסיס תירס) זה שעולה 5 ש"ח בערך לק"ג ,הוא טעים והילדים שלי מאוד אוהבים אותו גשאני משרה את הפרוסות בביצה חלב ומעט סוכר ומטגנת , מה שנותן יותר רטיבות ללחם ושומר על טריותו למשך יומיים(את השאר אני שומרת במקפיא, בהצלחה יש מתכון מעולה לסופלה שוקולד
25. שוב יוצאים אנשי ה"סבסדו לי" מהחורים
אחד העם   (20.09.11)
גם כשהכתבה היא על מתכונים - הם בשלהם - סבסדו לי.

תבינו: הסבסוד צריך לצאת מהעולם - כי לא רק עניים קונים לחם ללא גלוטן.

העצוב הוא שהאנשים, כולל העמותה במקרה זה, לא מבינים ש"סבסדו לי" משמעותו "קחו מאחרים".

צריך להיות אדם נטול חוט שידרה מוסרי בשביל לדרוש זאת.
26. לגבי המתכונים
יפית ,   תל אביב   (20.09.11)
תודה על היוזמה של מנטה להתחיל במתכונים נטולי גלוטן!הקמחים זמינים בכל סופרמרקט ולא יקרים כמו התערובות השונות.ניסיתי את המתכון  ללחם ויצא מעולה!!!
27. לאט לאט מבינים יותר את המחלה
רוני   (20.09.11)

חבל שלא יותר מהר! אבל למזלנו כיום יש מודעות גבוהה יותר למחלת ציליאק ואפשר לנהל חיים לא רעים - יחסית.

28. בכל פעם שאני קוראת מתכונים ללא גלוטן
אמא מתבאסת   (20.09.11)
אני מתבאסת.
קודם כל הם תמיד מכילים חלב. נכון, הילדה שלי מגיבה לא טוב גם לגלוטן וגם לחלב. שלא לדבר על זה שחלב לא בריא... חלב סויה בדרך כלל לא עובד כתחליף במקרים האלה, אולי הפעם כן.
בכל מקרה הסיבה הנוספת שהם תמיד מבאסים אותי כי תמיד הם מסובכים לאללה ויש בהם מיליון מרכיבים שאין לי מושג מהם ואם אני רוצה שהם ייכנסו לגוף של הילדה שלי. אני גם צריכה לעשות מאמצי על כדי להשיג אותם וזה בשביל שאולי המתכון יצליח לי ורוב הסיכויים שיתחיל להתפורר עוד לפני שנגענו בו.
הפיתרון שלי: פריכיות אורז לארוחת עשר. החיסרון: אם הן מרוחות מהבית הן מתרככות ונעשות פחות אטרקטיביות.
אני ממש לא אוהבת את המתכונים שמנסים לחקות את "הדבר האמיתי" וגרוע מזה: הילדה שלי לא מוכנה לגעת בהם.
29. צודק אחד העם
יובל   (20.09.11)
גם לי יש צליאק ועם כל הצער אני מסכים איתו. לא מסכים עם הדרך שבה הוא מגיב(הוא מתבטא מגעיל) אבל מסכים עם הטענה שלו. היום יש תחליפים רבים ועם התארגנות נכונה ומחושבת אפשר להסתדר. כמובן שאני לא מדבר על עניים שחולים בצליאק.כל מקרה לגופו ומצריך בדיקה פרטנית,אך אי אפשר לאשר סבסוד גורף. לפנינו יש אנשים שחולים במחלות איומות שדיאטה נטולת גלוטן זו פריבלגיה עבורם, והם באמת זקוקים לעזרה.
30. תגובה למספר 25 אני מאחל לך ש:
משה   (20.09.11)
שיום אחד תנסה לאכול אוכל ללא גלוטן שכולל: לא לבאגטים, לא למאפים, לא לבורקס, לא ללחם פרוס טרי, לא לפיצה, לא לקוראסון, לא לאיזה סופגניה חמה, ולכל מסעדה שתיכנס, תצטרך לעשות מחקר, ואז הייתי רוצה איך התגובה שלך תהיה חתיכת חלמאי שכמותך...
תגובות נוספות
חזרה לכתבה