אוכל  טעם החיים
אוכל בוכרי: המדריך השלם
רועי ירושלמי
פורסם: 25.09.11, 00:04
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 158 תגובות ב-86 דיונים
1. אחח.. אוכל אוזבקי, פשוט טעים!
אנה   (25.09.11)
בראש השנה הולכת לאכול מאנטו! זה טעים ביותר...
2. האוכל הבוכרי טעים- אבל סובל ממספר בעיות
נשוי לבוכרית   (25.09.11)
טעים מאוד, אבל צורך המון זמן פנוי לבישול וכמובן גם כמויות גדולות של שמן.
3. נראה מעולה
(25.09.11)
4. אני בוכרי
ארטיסט   (25.09.11)
האוכל הבוכרי פשוט מדהים ! טעים ומלא בטעמים עמוקים .. המאנטו זה המאכל המעודף עלי , ועל תחשבו שזה קל זה ממש לא קל להכין את חלק מהמאכלים שיש בכתבה .. אבל שווה לנסות לא תצטערו מילה !

נשלח מהאייפון שלי
5. סליחה חברים אבל זה לא מטבח בוכארי - זה מטבח אוזבקי
J   (25.09.11)
המתכונים האלה אינם מתכונים בוכאריים בשום אופן וצורה אלא אוזבקיים לחלוטין (ואני אשכנזיה שבאה מאוזבקיסטן מכינה את אותו אוכל אוזבקי ודבר וחצי דבר בוכארי לא ייכנס אליי הבייתה).

הסירים אינם בוכאריים, המאכלים אינם בוכאריים, הפלוב (אושפילאו) שלכם נראה שרוף ובכלל אומרים מנטי ולא מנטו.

אולי יום יבוא ואזמין אתכם לאכול את זה אצלי בבית בגרסה האמיתית - לא זו שהבוכארים ניכסו לעצמם בארץ.

6. וואוווו - איזה כתבה יפהפיה איזה מטעמים ! כל הכבוד
מזל   (25.09.11)
7. האוכל הכי טעים שאכלתי! מיוחד מאוד!
גיא   (25.09.11)
8. למספר 2
בוכרית גאה   (25.09.11)
כנראה שאשתך לא יודעת לבשל טוב ואיכותי..! כי את כל המאכלים שלנו אפשר לבשל במעט שמן והם יוצאים מעוווללההה!
9. אוכל בוכרי.מעדן.הראש שלהם פחוס בגלל שמיד אחרי האוכל מתעלפים
אין...   (25.09.11)
ונשכבים על הרשא כשהבטן למעלה במשך שעות..  כמה טעים ! כך אומרים
10. שנה טובה לשף אופיר קדם
יוסי הדרי   (25.09.11)
11. איפה המסעדות הבוכריות המומלצות ?
הרעב ,   תל אביב   (25.09.11)
12. צ'ק צ'ק מזכיר לי את סימה ממסטר שף
(25.09.11)
13. דוקא כן אומרים מנטו!!!
רבקה   (25.09.11)

לא יודעת מאיפה את הגעת אבל אצלינו בעדה אומרים מאנטו

ולא מאנטי כפי שאת טוענת

14. סמרקנד באור יהודה
אורן ,   ירושלים   (25.09.11)

יכול להיות שיש גם בתל אביב

אני מגיע מירושלים לשם

 

15. זה אוכל בוכארי???? ממש לא!
ארז ,   ת"א   (25.09.11)
איפה הבחש? איפה הגוג'גיג'ה? איפה הסירקניס?  אגיד לכם איפה: בגורי סיו לחט אורי... :-)  מי שמדבר בוכארית, יבין ... :-)))
16. אין, אין דבר כזה בוכרי צמחוני. מסכנים הכבשים
ה"פ   (25.09.11)
17. תמי - תבשלי לנו משהו...
(25.09.11)
18. אולי לא בוכארי אבל רק הבוכארים מכינים אוכל כזה. בוכארית גאה!
אורלי   (25.09.11)
19. אכן המאכלים בוכריים
בוכרית ילידת הארץ   (25.09.11)
כמי שנולדה לזוג הורים שנולדו בבורכה, וכל חייה גדלה על המטבח הבוכרי העשיר והמפואר אלו אכן המאכלים הבוכרים. כבר הוכח כי כל מטבחים של מדינות "דרך המשי" מושפעות אחת מהשניה כך שאין פלא שהמאכלים דומים מאוד בשמות קצת שונים- וסביר להניח שזהו המקרה פה.... ודרך אגב הבוכרים קוראים לזה מנטו.... ולא אחרת.
20. נכון זה לא בוכרי אלא אוזבקי!
אלמונית   (25.09.11)
לכיסונים הבוכריים קוראים דושפרא
21. יש כמה דברים שתואמים לאוכל הבוכרי
עדי   (25.09.11)
חלק כמו הגול חנום לא שמעתי עליו מעולם, וחלק מהמנות קצת שינו
22. כמה קמח... בשר.. שמן.. אתם רוצים למות צעירים וחולים??
שירה   (25.09.11)
למה לפרסם מתכונים של השמנה, סוכרת וכולסטרול. למה לא מתכונים טבעיים ובריאים לחג.. די כבר עם חגיגת הקלוריות המזוויעה הזו.
23. ומה עם איזה משהו צמחוני?
טל   (25.09.11)
24. זה מה שבטח הגישו בגן עדן!
(25.09.11)
איני בוכרי אמנם אבל אני מאוד אוהב את המטבח שלהם.

אגב, ניתן להשתמש בסיר אידוי המשמש להכנסת קוסקוס (אני גם לא מרוקאי...אבל יודע מה טעים לי)!

שנה טובה וחג שמח!
25. בסדר אוזבקי ולא בוכרי! כמו אוכל פולני/ גרמני/ אוסטרי ולא אשכ
די לקרציות!   (25.09.11)
26. אוזבקי? בוכרי? העיקר שזה טעים!
(25.09.11)
27. טוב... אז ככה...!!!
100% בוכארי ,   רמלה   (25.09.11)
כבן למשפחה בוכרית מסורתית שגאה בעדה ובמטבח העשיר רציתי לציין כי לרוב המכלים הבוכאריים שצויינו כאן ישנם כמה וכמה ואריאציות. למשל אמא שלי מכינה אושפלואו והוא ממש לא דומה לאושפלואו של חמותי למרות ששניהם מעלפים בטעמיהים...
אכן ישנם עוד עשרות תבשילים מגוונים וססגוניים שלא הוזכרו כאן כגון: גושגיז'דה, ביצ'אק, שולה, באחש, סירקאניז וכו'.

לכל אלה הטוענים שהאוכל משמין ומלא כולסטרול - אז תופתעו לגלות כי זה לא מחייב... כמו שאמרתי לכל מאכל יש כמה ואריאציות וניתן להכין אותם בצורה דיאטטית וטעימה...

בנוגע לדיון של המאנטו והמאנטי - הרוסים שהגיעו מאוזבקיסטן קוראים לזה מנטי כי זה יושב להם טוב בשפה הרוסית ולכתוב שככה גם האוזבקים קוראים לזה ומנטי זה בשפת רבים זה פשוט טעות...יש לי כמה וכמה חברים אוזבקיים ואף אחד מהם לא קורא לזה מנטי!!!
כל הכבוד שגם הרוסים שיצאו מאוזבקיסטן מכינים את המאכלים הללו אבל זה בחיים לא ייצא כמו שהבוכרים יודעים לעשות אותן כי שוב - לכל אחד יש את הטאצ' שלו (ואני אכלתי אושפלואו של רוסים יוצאי אוזבקיסטן).

תבדקו אותי, כל מילה בסלע!!!
העיקר שיהיה לכל עם ישראל חג שמח ושנה טובה! :-)
28. אוכל שמן עם שומן מן החי !
Dany - דני ,   טורונטו, קנדה   (25.09.11)
אני שמח לראות כי רבים סוף סוף מתעוררים לעובדה כי יש יותר מדי שומן ב מתכונים ואני אומר גרוע מכך, שומן מן החי! אין לי שום דבר נגד בשרים (אך לא לעתים קרובות מדי), אבל שומן מהחי לא טוב עבור הגוף שלנו. למזלי, אני יכול לעשות את אלה מתכונים עם הדרך פחות שומן, אפילו אם זה לא הולך להיות כל כך טעים. כמו כן, אני שמח לראות כי המתכונים לא מזכירים כמויות מלח - את הכמויות המטורפות במתכונים הרבים כאן במתכונים האחרים. דבש, ביצים - אני אשתמש במחצית או פחות בסיום המתוק.
כמו שאומרים 2 ו 22 !!
אוכל שמן עם שומן מן החי !
29. פשוט אוכל מדהים.
שלומי ,   מרכז   (25.09.11)
יש בעיה אחת... לבשל אוכל כזה לוקח הרבה מאוד זמן והרבה עבודה.
30. מכיוון שכבש לא זמין ויקר - באיזה חלק בקר ניתן להחליף אותו?
מועמד למסטר שף 7   (25.09.11)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה