בריאות  חדשות
דו"ח מדאיג: רופאים משקרים ב-21% מהמחקרים
ד"ר איתי גל
פורסם: 30.10.11, 12:43
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 106 תגובות ב-70 דיונים
1. בושה וחרפה
אבי   (30.10.11)
קיים הרבה בישראל, מניסיון
2. הכותרת בומבסטית ומטעה - האתר הזה פשוט שונא רופאים
(30.10.11)
3. זה לא רק בתחום הרפואה
(30.10.11)

הרבה מדענים עושים את זה, בהסכמה הדדית.

גם בתחום ההתחממות הגלובלית - "הצלבת מידע" מוכיחה כביכול שהאדם הוא שאחראי להתחממות. מי שחושב אחרת - לא מקבל תקציבי מחקר. הכל פוליטיקה.

4. 21%?! איזה שקר...
תומר   (30.10.11)
5. שרלטנים
(30.10.11)

 

6. בעברית אומרים "בוקר טוב אליהו! "
דר. שושו   (30.10.11)

בארץ זה נהוג גם היום .  כל רופא שעובד על עבודה מדעית / מחקר , או כל מאמר שהוא. לפני שהוא שולח אותו לכתבי העת המדעיים ח י י ב  להראותו למנהל המחלקה שלו כדי ש " יראה אם המאמר מתאים / ראוי לפירסום"    .  ככה מנהל המחלקה "מעורב " בכתיבת המאמר , ודורש להכניס את שמו ברשימת כותבי המאמר.     בצורה כזו הוא אוסף לעצמו רשימת פירסומים , שדרושה לקבלת תואר פרופ.       בארץ קיימים עשרות פרופסורים  עם רשימת פירסומים שלא הם כתבו.

 ( ישנו פרופ.אחד שהוא מנהל בי"ח במרכז הארץ שמספרים עליו  כי הגדיל לעשות וחתום על פירסומים מכמה ענפי רפואה שאין לו מושג עליהם ....

7. גם שעות נוכחות שלהם היא שקר
(30.10.11)
הרי הם סרבו להעביר כרטיס
הם מצהירים שהם נמצאים בבתי החולים אך למעשה נמצאים בקליניקות פרטיות, מבצעים שם ניתוחים
מקבלים כסף מהמדינה וגם מהלקוח הפרטי
וכל העומס נופל על המתמחים
ובסוף עוד מעלים להם את השכר ושוחקים יותר את המתמחים

בושה של רפואה ורופאים בארצינו
8. גם אצלינו מזייפים מחקרים
גניקולוג   (30.10.11)
9. אם ב-21% מהמקרים הרופאים הודו כי לא השתתפו במחקר,
יוני ,   גני תקווה   (30.10.11)
בכמה מקרים הם לא השתתפו ולא הודו בכך למבצעי המחקר?

10. רק רופאים? נראה לכם שמרצים להנ. חשמל, למשל, באמת מבינים
את מה שהסטודנטים ,   שלהם כותבים?!   (30.10.11)
אבל הם מפרסמים את זה גם עם השם שלהם, למרות שאין שום קשר בינם לבין תוכן המאמר. בעצם לא רק בהנ. חשמל - כל האקדמיה אותו ח*א..

בשלב מסוים שקלתי לפרוש ולהיות פרילנסר, אבל אז הבנתי את האמת המרה: בלי השם של הפרופסור, אף אחד לא יפרסם את המאמרים שלי. לא משנה מה כתוב בהם ועד כמה זה מבריק ויפה. זה לא יתפרסם.
11. הכותרת מטעה ופופוליסטית
אייל   (30.10.11)
כרגיל, אין קשר לתוכן הכתבה. לא רשום שרופאים משקרים במאמריהם, אלא שהם מוסיפים את המנהלים שלהם ככותבים משניים, למרות שלא תרמו למאמר. זה לא אותו דבר.

זה כמו שהבוס שלכם ייקח קרדיט על מה שאתם עשיתם.

בגלל זה תמיד מתייחסים לכותב המאמר העיקרי בלבד (לפעמים שניים או שלושה). שאר האנשים החתומים הם "כותבים של כבוד".
12. לדעתי 99% מהמחקרים (באשר הם) לא אמינים
יהב ,   רמת השרון   (30.10.11)
מחקר משמעו כסף.

כל מי שיש לו כסף יכול בהרף עין להשפיע על המחקר, וזה מה שעושים ברוב מכריע של המחקרים.

כל השטויות שמוכרים לנו למשל "חלב בריא", "חלב לא בריא", "יין מסרטן" ושאר הזבל, אין בזה טיפת אמינות או מחקר אמיתי. הכל זה כסף ששופכים אנשים פרטיים או חברות מסיבות שונות ומשונות.
13. מה הד"ר גל לא מספר לנו?
(30.10.11)

מי אחראי לכל התופעה הזו של "סופרי צללים"?

חברות התרופות כמובן. הן אלו שכותבות את המחקרים כך שיחמיאו לתרופות ולחיסונים שלהן, ואז מוצאות רופאים ידועים שיירשמו כמחברים.

 

חברות התרופות מזנות את הרפואה.

14. מציאות מדאיגה-כתבות בלירה עולות לאויר .
אחד העם ,   פה ושם   (30.10.11)
15. הנה דוגמה למחקר אמין ולא מזוייף
א.ח.   (30.10.11)

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3843909,00.html

כך על פי דעתם של שוללי החיסונים.

 

כדאי לציין שלאחר פרסום המחקר השערורייתי הזה 10 מבין 13 החוקרים והרופאים שהיו חתומים על המאמר התנערו ממנו  כשהתברר כי החוקר הראשי, דר' אנדריו ווקפילד, זייף את תוצאות המחקר ואף קבל עליו שוחד של כחצי מיליון לירות אנגליות מעורכי דינם של הורים לילדים שנפגעו כביכול מהחיסון ורצו לתבוע את יצרנית החיסון.

לדעתם של מתנגדי החיסונים דר' ווקפילד הוא אחד מ ל"ו הצדיקים.

16. ומה עם הטעויות שנעשות במחקרים עצמם? בהגדרות ובפרשנות
איל   (30.10.11)

רופאים עורכים מחקרים הזויים וחסרי תוחלת ואפילו אינם מסוגלים להבין את התוצאות שהתקבלו.

מחקרים אשר בנויים בצורה לא ראוייה שלא מאפשרת הסקת מסקנות ראוייה.

מחקרים שקריים בעידוד חברות התרופות...ועוד כהנה וכהנה זוועות שכולנו סובלים מהתוצאות שלהן..

 

17. הטוב שברופאים לגיהנום
זכויות יסוד ,   ירושלים   (30.10.11)
לדאבון הלב מערכת הרפואה איננה מנותקת ממערכות המחקר והפרמקולוגיה, אשר רומסות ברגל גסה את שבועת היפוקרטס וקוד נירנברג. המערכת הזו, שקבלה על עצמה את קוד נירנברג, לאחר שהרופאים שעבדו בשרות המפלצת הנאצית טענו להגנתם, כי גם בארצות המערב האחרות נערכים כבר שנים ניסויים רפואיים בבני אדם, ונוכחה בשלב מסוים לראות כי איננה יכולה לספק את תאוותה הגדולה למחקרים וניסויים על חשבון בני אדם תמימים וישרים כאשר קוד נירנברג מדגיש כי אין לבצע פעולה רפואית כלשהי אם היא איננה לטובת החולה, אף אם היא אולי תוביל לפרצת דרך כלשהי שיכולה להיטיב בבוא הזמן עם האנושות, החליטה לעקוף את קוד נירנברד ע"י אמנת הלסינקי. ומאז וועדות הלסינקי, מתירות, בדרכי מרמה וכזב, ניסויים רפואיים מזוויעים בבני אדם ישרים ותמימים. ולא לחינם נכתב כי "הטוב שברפאים לגיהנום" ו"כי השוחד יעוור עיני חכמים". אינטרסים רבים מניעים את תעשיית המחקר, הניסויים בבני אדם והפרמקולוגיה ולצד זה יש גם אינטרסים אסורים של אאוגניקה המלווים במהלכים משפטיים חסויים, בהם מוצגים ממצאי שווא, בזדון, בהליך חסוי, בניגוד גמור לחוק. http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?blogid=130455
18. פרופסורים מזוייפים
גניקולוג   (30.10.11)

אני מכיר פרופסורים שחתומים על מחקרים שאין להם מושג וחצי מושג מה כתוב במחקר והם פרופסורים בישראל

19. איך נדע שגם הדו"ח הזה לא שקר?
אני   (30.10.11)
זה כמו שמישהו יגיד לי שהוא כל הזמן משקר,להאמין לו?
20. כותרת חסרת אחריות
הבהרה   (30.10.11)
מהכתוב בכתבה הרופאים משקרים בכך שמכלילים עצמם כמחברי המאמר ולא שקרים העוסקים במהות המאמרים המדעיים (למרות שתופעה זו קיימת היא באחוזים נמוכים יותר וזה גם לא נבדק במחקר המצוטט). לעיתים נכללים רופאים במאמר למרות שלא כתבו או אך תרמו ממאגר הנתונים שלהם לצורך המחקר. הטעייה שכזו בכותרת הכתבה אינה אחראית שכן יוצרת מצג שווא של מחקרים לא אמינים על פיהם מבוססת הרפואה. אין תחליף למאמרים מבוקרים מבוססי עובדות לצורך החלטה על טיפול רפואי. חשוב להדגיש לציבור כי לא מדובר בשקרים על מהות המחקר אלא על הקרדיט הניתן למחברים ולכן לא כדאי לזלזל במחקרים קליניים שמהווים אבן יסוד, לרוב אמינה, בהחלטות רפואיות.
21. מה חדש?? מחקרים מגמתיים זה לחם חוק!
wailli   (30.10.11)

 

22. תגידו, עוד לא קרה לכם שהבוס לקח קרדיט על משהו שעשיתם
במקומות אחרים   (30.10.11)
גם אם לא לקח קרדיט מלא, הוא כן לקח יותר ממה שעשה.
אין שום הבדל בין השניים, זה לא אומר שהמחקר לא נכון (כפי שלכאורה אפשר להבין מהכותרת), זה אומר שמישהו לוקח קרדיט על עבודה למרות שלא מגיע לו כזה.
23. מריחאונה היא הקרבן הכי גדול של עולם הרפואה
לינוס   (30.10.11)
24. זה מילא, הבעיה היא שהמחקרים עצמם שקריים
אאאאאאאא ,   שוהם   (30.10.11)
קרבות האגו בין הרופאים פחות מעניינים אותי.

הבעיה היא שלא ניתן לסמוך על המחקרים עצמם.
25. משהו בעולם הזה לא עובד-כל מה שהאמנתי בו מתנפץ.
רופאה   (30.10.11)

אני רופאה שהלכה למקצוע מתוך תחושת יעוד ושליחות ורואה בטפול בחולים מצוה -גם אם אין שכר גדול בצידה. מעולם לא התלוננתי על שכרי ותנאי עבודתי כי תמיד היה ידוע לי שככה זה ברפואה ואין מה לעשות. מאותה סיבה גם לא השקעתי בקידומי האקדמי ולא עסקתי כל-כך במחקר כי זה בא על חשבון העבודה הקלינית מול החולים.

כל הזמן הרגשתי מתוסכלת מול חברי שהתקדמו אקדמית וזכו בתארי מרצה בכיר ופרופסור עם כל ההטבות המשתמעות מכך (נסיעות לכנסים רפואיים, תמיכת חברות תרופות, משרה אקדמית באוניברסיטה, שנת שבתון ועוד). במיוחד צרם לי כאשר ראיתי כמה רופאים המתאגדים יחד לפרסום מאמר מחקרי כאשר כולם מקבלים את הקרדיט ורק אחד באמת עסק במחקר. כל אחד בתורו עשה זאת עם חבריו כך שהצטברו להם מספר מחקרים שאיפשרו את קידומם המהיר.

ובכל זאת-חשבתי שמדובר בתופעה נקודתית ושולית. היום ברור לי שמדובר בתופעה נרחבת. תארו לכם שעל סמך מחקרים שקריים או מוטים מתקבלות החלטות הנוגעות לחייהם של בני האדם.איפה הבושה?איפה האמת? 

26. לא מדפיסים שעון - אומרים שהם בבית חולים בזמן שהם בפרטי
וחוקרים באותו הזמן   (30.10.11)
זה ברור מה שקורה שם
כולם שם משקרים:
הם כאילו במחלקות אבל לא מדפיסים שעון
מטפלים בזמן שמקבלים משכורת מבית החולים בחולים פרטיים
וגם באותו הזמן הם באמצע מחקר מעמיק במעבדות..

הם מקבלים משכורת בשביל 72 שעות ביממה

אבל נמצאים שם 10 כמו כולם

המתמחים רואים ההילולה וגם רוצים לחגוג - אין להם סבלנות להמתין ...


27. תאמינו לי - אל תאמינו לאף אחד...
אשרי המאמין   (30.10.11)
28. בקר טוב אליהו!!!
אזרח המודאג!!!   (30.10.11)
29. ומה עם תוכן המחקרים?
טלי ,   ירושלים   (30.10.11)
כל סטטיסטיקאי מתחיל יודע שהשיטה דפוקה: זה שמקבלים לפרסום מחקרים עם תוצאות "מובהקות" ולא מקבלים מחקרים עם תוצאות "לא מובהקות אומר, שעל כל מחקר שהתקבל יכולים להיות עוד כמה וכמה מחקרים באותו נושא שתוצאתם היתה הפוכה ולא התקבלו, ובעצם התוצאות אינן משמעותיות. גם סיכומים של הרבה מחקרים בתחום אחד לא תמיד מטפלים בבעיה, כי לעתים קרובות הם מסכמים רק או בעיקר מחקרים שפורסמו, ולכן יש בהם הטייה של האמת. לעצם עניין הסופרים - מנהל מחקר בהחלט צריך להופיע כסופר בפרסום, גם אם לא כתב את המאמר. מנהל מחלקה - זו סחטנות ובריונות גרידא.
30. יש להבדיל בין שמות המחברים לאמינות המחקר...
אבי ,   חיפה   (30.10.11)
ראשית, הנוהל הזה קיים בכל המוסדות האקדמיים, מאחר ואת רוב המחקר עושים דוקטורנטים בהנחיית המדריך, ישנם מקרים שחוקרים אחרים נדחפים לתוך המאמרים מסיבות דומות, הם רוצים "לכבוש" טריטוריה מחקרית, הם רוצים עוד שורה ב"רזומה" ולעיתים שתם "כבוד" על זה שהם שם. הדוקטורנטים נמצאים בנקודה רגישה, בעמדת חולשה ולכן בדרך כלל מסכימים גם אם הם לא ממש אוהבים את הרעיון שאחד המרצים במחלקה יידחף להם למחקר. זה קורה, וזה יקרה עוד הרבה שנים. אין כיום מנגנון אובייקטיבי למנוע תופעות שכאלה כי בוועדות המחקר יושבים אותם מרצים שאחר כך רוצים להכנס לאותם מאמרים.

אבל עצם העובדה שחוקרים ומרצים שלא קשורים למחקר עצמו מכניסים את השם שלהם למאמרים אינה פוגמת באמיתית המחקר. מאמרים מפורסמים רק אחרי שהם עוברים בחינה אמיתית על ידי חוקרים שאינם מכותבי המאמר. בדרך כלל הביקורת היא אנונימית. רק אחרי שהבוחנים מאשרים את המאמר הוא יוצא לפרסום. כך שאפילו יכנסו למאמר חוקרים שלא עשו בו כלום וכל מה שהם רוצים זה כבוד ויוקרה, התוכן נבחן באופן אובייקטיבי. לכן אין קשר בין ה"רמאות" שבה מנצלים מרצים וחוקרים להכניס את שמם למאמארים לא להם ובין אמיתות המחקר עצמו.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה