אוכל  טעם החיים  דברים שאוכלים מכאן
נבטוטי פלא: הכל על הנבטה
אורי מאיר-צ'יזיק
פורסם: 30.10.11, 09:55
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 36 תגובות ב-19 דיונים
1. כמה טעים ככה מזין!
הולכת לאכול עדשים !   (30.10.11)
2. פרגון ו2 שאלות
רונית אל ,   חדרה   (30.10.11)
היי!
אני מאוד אוהבת לקרוא את הטור הזה אבל יש לי 2 שאלות ברשותכם
1- היכן ניתן להשיג גידולים מקומיים? מצוין שזה קל אבל אשמח לקבל רמז...:)
2 - האם מישהו יודע כיצד להנביט כוסמת? ניסיתי להנביט אותה כפי שאני מנביטה עדשים אבל לא הצלחתי אז אם למישהו יש שיטה אחרת - אמשח לשמוע!

תודה מראש :)
3. אבותינו אכלו נבטים?
אבי ,   תא   (30.10.11)
מאיין הביאו את הזרעים אים אכלו אותם כנבטים.העיקר לגון אפשר להכין מטעמים כם מזרעים שהבשילו ערכם התזונתי רב יותר בחלבונים במיוחד בקיצור חבל על הטירחה בהנבטת הזרעים דורשת הרבה סבלנות ופנאי.
4. Who grows these legumes in Israel?
(30.10.11)
You never said who grows local beans/lentils/chickpeas and peas.
5. האם הקטניות עדשים וכוסמת גורמים לגזים.
jbv ,   מרכז   (30.10.11)
6. הבעייה שאנשים מתו באירופה מאכילת נבטים רק לאחרונה!
צביה   (30.10.11)
7. היכן ניתן למצוא גרגרי חומוס טריים ?
יעל   (30.10.11)

ובכלל קטניות טריות מקומיות.

ולא מונבטות.

8. אפונה חצויה?
כלשהו   (30.10.11)
לא ידוע לי שאפונה חצויה יכולה לנבוט. מישהו ניסה?
9. מצוין מצוין מצוין ... מאיר, אחלה כתבה , תוספת ושאלה
יורם ,   תל אביב   (31.10.11)
תודה על הכתבה והמתכונים . ככל שאנשים יבינו מה הערך התזונתי הנפלא של קטניות בכלל וקטניות מונבטות בפרט , אולי ישתמשו בהם יותר ויקטינו את צריכת החלבון מהחי .
שאלה - אחרי ההנבטה , אני מקפיא את הקטניות . האם אני מאבד ערכים תזונתיים ? תוספת - ההנבטה משפרת לאין ערוך את הערכים התזונתיים של הקטנייה (אולי כדאי לכתוב על זה כמה מילים ) וכן , הבישול , כמה שיותר קצר , רצוי לא להגיע לרתיחה .
בתיאבון ותודה
10. האם אוכלים רק את הנבט או שגם את הזרע ?
רוצה לנסות   (31.10.11)
האם  אפשרי  בכלל  לאכול    את  הזרע  מבלי  לבשלו  קודם  לכן  ?
11. ננסה בבית
גלית   (31.10.11)
מעניין! למדתי משהו חדש- תודה
12. שאלה לגבי אכילת נבטוטים לא מבושלים
אלי ,   ת"א   (31.10.11)
אני מנביט קטניות והתוצאה טעימה ונהדרת לאחר בישול (גם הבישול קצר הרבה יותר, נהדר!)
הבעיה היא שניסיתי לטעום עדשים ומש לא מבושלים - והטעם מוזר, קמחי והמרקם לא נעים. האם הארכת ההנבטה עשויה לשפר את הטעם, או שפשוט צריך להתרגל?
13. איפה מוצאים את הזרעים הנכונים להנבטה?
רותי ,   שרון   (31.10.11)

אני מנביטה כבר הרבה זמן כל מיני זרעים. זרעים של חילבה, למשל, אפשר למצוא בחנויות תבלינים. ניסיתי המון פעמים להנביט חיטה, והיא לא נובטת. אני חושבת שמקרינים אותה. איפה אפשר למצוא זרעים טובים להנבטה? גם חומוס קשה להנביט בקיץ. הוא מתקלקל לפני שהוא נובט.

האם אפונה חצוייה באמת נובטת? הרי כשהיא חצוייה, רק חצי אחד שלה מכיל את הנבט. ומה קורה עם החלק השני? והאם בזמן החצייה הנבט לא נשבר לשניים? או נופל? כנ"ל גם לגבי עדשים חצויים.

איפה בכלל  מוכרים זרעים להנבטה למשל של ברוקולי, אלפלפא צנונית וכד'?

 

עצה מעשית: במקום מסננת, להשתמש בצנצנת זכוכית סגורה בגזה וגומייה שמחזיקה את הגזה. מכניסים לצנצנת את הזרעים ללילה במים. למחרת, שוטפים את הזרעים בלי לפתוח את הגזה. (הופכים לנקז את הנוזלים, המים נוזלים דרך הגזה) אני מחזיקה את הזרעים על השיש במטבח עד שאני רואה את השורשונים . לאחר מכן, אני מכניסה למקרר, או מוציאה לאדן החלון כדי לקבל נבטים ירוקים. מצליח יפה מאד. (גזה קונים בבית מרקחת בחבילה של 1000. זה לא יקר ומספיק להמון זמן)

כדי לקבל נבטים ירוקים - אני משתמשת בקופסאות הפלסטיק שבהם מוכרים תות. יש בהם חורים בחלקם התחתון והעליון. אחרי נביטת הזרעים אני מפזרת אותם בתחתית הקופסה, ושמה על אדן החלון בחוץ. השקייה פעם ביום. יש להם אוויר בגלל החורים העליונים, וניקוז בגלל החורים למטה. הקופסה הסגורה שומרת עליהם מפני יובש וגם קור.+ כדי לקבל נבטים יפים כמו אלה שמוכרים - צריך לקחת כמות גדולה, ואז הם יגדלו צפופים ויפים. הם צריכים לכסות לגמרי את כל הקרקעית.

חוסך מקום, וחוסך ניקוי מסננת כל פעם.    בהצלחה        רותי

14. במטבח התימני מנביטים קטניות ואוכלים כחטיף אחרי הארוחה או בין
אנחנו התימנים   (31.10.11)
15. אנסה את סלט העדשים עוד היום.
מרתק!!!!! ,   צמחונית   (05.11.11)
16. לאחר הנבטת עדשים מצאתי שהשטיפה יוצרת בזבוז מים אדיר.
(05.11.11)
17. גם טעים,גם בריא
רנה   (07.11.11)
18. נבטים של כוסמת
עדנה   (18.08.17)
רק כוסמת לא קלויה. לא חומה..בחנויות טבע
19. חצויים ומקולפים לא ינבטו
אני והצל   (16.04.19)
שכן הנבט ניזוק או פשוט איננו...
תגובות נוספות
חזרה לכתבה