אוכל  טעם החיים  סיר שמח - רותי קינן
מסע שורשים: תבשיל ירקות אתיופי
רותי קינן
פורסם: 08.01.12, 04:54
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 37 תגובות ב-16 דיונים
1. אפשר להשתמש בקדירת החרס שמוזכרת? כלומר הסיר הכתום של התפו"א?
שירי   (08.01.12)
מישהו יודע אם זה מתאים?
לא ניסיתי להכניס אותו אף פעם לתנור, רק על הכיריים.
זה הסיר ההוא שלא שמים בו נוזלים. מכירים?
2. הכלי אכן יפה ומעוטר, אך מה ההבדל
אפי   (08.01.12)
בינו לבין כל קדירת חרס בעבודת יד שקונים בחנויות השונות?

3. מישהו יודע איפה אפשר לקנות דיסט?
אדווה   (08.01.12)
.
4. אני מתרגשת.
נועה לואי   (08.01.12)

אני שמחה, שהחברה הישראלית

נחשפת לתרבות האתיופית, המדהמים שיש לנו.

ישנם דברים רבים בתרבות שלנו שהחברה כולה יכולה להנות בהם.

יום טוב .

5. דיסט - מתאים לתנור או לא?
חובב בישול   (08.01.12)

לא הבנתי. בכתבה כתוב שהדיסט מתאים לכריים או לאש פתוחה, ולא לתנור.

במתכון כתוב להכניס לתנור.

 

ואם לא משתמשים בדיסט, המתכון הוא די בסיסי ולא מחדש (חוץ מהצנון), לא כך?

6. יש ספר מתכונים אתיופיים !
שרה ברק ,   יבנה   (08.01.12)

שלום רותי,

עמותת טספצ'ין הוציאה לאור לפני 3 שנים ספר מתכונים יפיפה שנקרא 'המטבח האתיופי'. את המתכונים אספו בני נוער שהיו פעילים בעמותה ומתנדבי העמותה. בספר מלבד מתכונים גם הסברים על תרבות הבישול האתיופית, תרופות סבתא, תבלינים ואפילו פתגמים חכמים.

אשמח לשלוח אליך עותק מהספר אם תשלחי לי במייל את כתובתך.

בברכה,

שרה ברק, יו"ר עמותת טספצ'ין יבנה  barak_y@inter.net.il

7. נשמע ונראה נהדר. נראה לי שהוספת בצל ושום תעשה לו רק טוב.
מסעודה משדרות   (08.01.12)
8. האם הסיר מתאים למדיח כלים?
(08.01.12)
9. איפה קונים דיסט?
נועה ,   תא   (08.01.12)
10. תעזרו לי אני רוצה לרשום תגובה גזענית אבל לא יוצא לי!!!!!
יהודה   (08.01.12)
11. התבשיל של גברת ג'מילי
דני,DANY ,   טורונטו קנדה   (08.01.12)
עמדתי ליד החלון בקצה הדלפק הארוך במטבח משקיף על הפארק האהוב עלי שהוא מכוסה מעטה לבן של שלג.ברחוב אין נפש חיה מדי פעם חולפת מכונית.הטמפרטורה בחות 15 מינוס .הכלבה במבה שוכבת ישנה לרגלי ומשמיעה קולות של הנאה כנראה חולמת.קראתי את הכתבה על מרק הבצל וחלמתי על מרק אחר.בצעירותי אמא שברה את ידה ונבצר ממנה לבצע את מטלות הבית.אבא דאג מיד לחפש עוזרת לתקופת ההחלמה של אימאדרך מכרים הוא שכר את שרותיה של גברת ג'מילי. גברת ג'מילי הייתה אישה פשוטה אך לב זהב פעם בתוכה.כשהיגיעה לביתנו בפעם הראשונה התחילה לנקות במרץ  ולקרצף במרץ.אימא הייתה אישה קטנה ושברירית,הנקיון לא היה הצד החזק שלהואם אני חושב לעומק, לא היה לה צד חזק בכלל.גברת ג'מילי פתחה את המקרר לנקות וחטפה שבץ.במקרר היו המון דגים מלוחים ומעושנים.סיר מרק עוף היה במרכז המקרר,מרק לא טרי ובעל ריח לא טוב. גברת ג'מילי אמרה לאימא שלא טוב שדני  אוכל מרק כזה.דני צריך לאכול אוכל מזין ובריא.אני מחר מביאה לדני מרק טעים. בלילה אפילו חלמתי על המרק של גברת ג'מילי. למחרת חזרתי במהרה מבית הספר הביתה לראות את המרק.גברת ג'מילי חיכתה לי ואמרה לשטוף ידיים דני ולשבת לשולחן. היא הביא פיתה חמה שקנתה במאפיה של זכריה רצבי,וצלחת עם מרק ירוק ובו חתיכת בשר.איזה מרק זה שאלתי, אם זה תרד לא רוצה. לא חייכה גברת ג'מילי.זה מרק מלוחייה .זה מרק מצרי מסורתי שאותו אוכלים כבר אלפי שנים במצריים.אכלתי ונמסתי מהנאה.מרק כזה לא אכלתי מימי. גברת ג'מילי לא הוסיפה מלח למרק היא ידעה מאימא שמלח גורם ל-PTT בכבד.אם משהוא מכיר את המתכון למלוחיה שיכתוב אותו
12. דני האמיתי בטורונטו!
דני, DANY ,   טורונטו, קנדה   (08.01.12)
דני האמיתי בטורונטו!

מה הקשר של הנושא כאן עם האגדות הארוכות והטיפשיות וה PTT של מספר 11?

זה מתכון מעולה, זה גם אומר לא שמן ולא מדבר על כמות של מלח - מעולה!
13. רק עם אינג׳רה!
נגסתה בגאמבה ,   גונדור   (08.01.12)


נשלח מהסלולארי שלי
14. דני האמיתי הוא קרציה-מעדיף את דני השני
משה עמרם ,   יפו   (09.01.12)
15. המטבח האתיופי - ספר מתכונים
שרה ברק ,   יבנה   (09.01.12)

לכל המתעניינים בספר

הספר ניתן לרכישה אצל עמותת 'טספצ'ין' ביבנה. מחירו 50 שח (תרומה לפעילויות העמותה). אנא שלחו צק על סך 50 שח לפקודת עמותת טספצ'ין לכתובת:

עמותת טספצ'ין, אצל שרה ברק, גלית 10 יבנה 81502 והספר יישלח אליכם.עוד על טספצ'ין והספר : http://tasfachin.org

16. יצא מעולה!
סטודנטית   (14.01.12)
אפיתי שעה וחצי בכלי חרס והטעם יצא מיוחד ומצויין, אחלה מתכון!
תגובות נוספות
חזרה לכתבה