אוכל  טעם החיים
אוהבים את זה חם: 4 מרקי גורמה
ynet
פורסם: 10.01.12, 10:45
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 40 תגובות ב-11 דיונים
1. מרק הגריסים ללא מלח של סינתיה אשתי
דני,DANY ,   טורונטו קנדה   (10.01.12)
באחד הימים סינתיה רעייתי, ביקשה ממני לעבור בסיום יום העבודה אצל היווני מול הפארק ,ולקנות גוש חלבה עם ציפוי שוקולד מריר.זה לקינוח אחרי מרק הגריסים שאני מכינה.סינתיה כמובן יודעת שלהמליח את המרק זה להוסיף מלח לייט –חצי מליחות או להוסיף מקלות סלרי שיש בהם 30 מ"ג נתרן טיבעי אצלנו בטורונטו אין בעיות חנייה כמו בתל אביב. חניתי בקצה הרחוב ,והלכתי לאורכו. ברחוב זה נמצאים הפאב של צ'רלי היגסון פרינס אוף קנט, החנות של עבדול והמעדנייה של היווני. נכנסתי לצ'רלי לשתות את כוסית הדובונה היומית שלי, וקשקשתי איתו על הא ועל דה.צ'רלי סיפר שעבדול תפס גנב שניסה לגנוב אצלו בחנות.סיימתי מהר את השתייה והלכתי לכוון עבדול. נכנסתי לעבדול ואמרתי לו כמו בכל יום ,סלאם עליכון יה עבדול. עבדול השיב לי אהלן יה דני ועוד משהוא בערבית שלא הבנתי ,תוך שהוא צחוק וחושף שיניים עם כתמי קפה. שאלתי אותו מה פירוש,  אמר לי . "מי הולך אחרי החמור ישמע קולות שלו מאחור". צחקתי זו הייתה הבדיחה היומית של עבדול.עבדול סיפר לי על הגנב שנכנס ולא גנב כלום מהחנות ,אלה ניסה לכייס אותו. תפסתי לו את היד בתוך הכיס שלי אמר עבדול ושאלתי אותו אם אתה לא גנף מה יד שלך עושה בכיס שלי.הוא ריחם עליו ושחרר אותו לדרכו תוך שהוא נותן לו 300 גרם אגוזי ברזיל. צחקתי, ועבדול אמר לי בוא אני מזמין אותך לעוגיות מלוחות ממולאות בגבינה פאטה מהיווני ,עם שומשום ופתיתי בצל מטוגן שקנתה סאלאמה אשתי מיגולו התורכי אמרתי לעבדול, יה עבדול לא בריא מלח,הוא עושה PTT בכבד.והמשכתי לכיוון של היווני למלא אחר רצונה של סינתיה אשתי ,וחשבתי בדרך על החמור של עבדול.  
2. למה המתכון עם הפתעות וסיבוכים?
קטסטרופה   (10.01.12)

המתכון של נלי קרפנר הוא לא בריא ולא פשוט ואמורה לצאת ממנו קלחת של לפחות 30 מנות, הזהרו 2 ק"ג שעועית מספיקים להאכיל אוגדה צבאית, בערך.

ולמה, למה לערב קרם פרש (שמנת 40% שומן) במתכון כל כך עממי ופשוט, ומה זה 20 גרם שום?? אי אפשר לתת מתכון נורמלי- 3 או 4 שיני שום, מי יעמוד למדוד 20 גרם שום???

יותר פשוט לבשל את השעועית השחורה, להפריש ממנה שליש, לטחון ולהחזיר למרק כמסמיך. לא צריך להכין3  מתכונים נפרדים בשביל קערת מרק אחת (פריחולס, סלסת עבניות והמרק בסוף).

מתכונאות זה מקצוע, לא תחביב.

3. האם צריך להשרות את השעועית השחורה?
ניצה   (10.01.12)

בתמונה רואים גזר שלא מוזכר במתכון???

4. מה הבדל בין פריחולס לשעועית
אשדודית   (10.01.12)
5. מה זה פריחולס ???
?!?   (10.01.12)


נשלח מהסלולארי שלי
6. עדשים כתומות- לבשל שעה?? אין כאן טעות??
(10.01.12)
7. המרק של מאדאם קלוז'ר פאריס 1972
דני,DANY ,   טורונטו קנדה   (10.01.12)
בשנות העשרים שלי למדתי בסורבון,הייתי סטודנט שחי על חשבון הקהילה היהודית. העברתי שעורי חשבון ועברית לילדי כתה ד'.באחד הימים בשעות הצהריים תקף אותי רעב גדול ,הלכתי ברחוב צדדי בדרכי לסופרמרקט לזלול כל מיני טעימות בחינם דברי חלב ולטעום דוגמיות של שוקולדים. מזג האוויר היה קר מאוד.בהמשך הדרך מעט לפני הרמזור נתקלתי באשא מבוגרת מאוד שסחבה עגלת קניות כבדה.היא הלכה בצעדים קטנים ובאיטיות גדולה.שאלתי אותה אם היא צריכה עזרה.אמרה לי, בשמחה רבה אני לא מרגישה טוב היום.הלכתי איתה לביתה.הבניין שבו היא גרה היה ישן אך מאוד יוקרתי.עליתי איתה ביחד עם השוערת אליה הביתה.ביתה היה מאוד יפה ויוקרתי.היו בו אוסף ציורים ופסלים יקר.הריהוט היה ישן מאוד אולי משנות העשרים.בקיצור הזמן היוקרתי עצר אצלה מלכת. היא הודתה לי מאוד אמרה ששמה הוא מארי קלוז'ר ושאלה אם אצטרף אליה לארוחת צהריים,שמחתי מאוד להצעתה. היא ביקשה ממני לשבת ליד השולחן ולפתוח בקבוק יין קלארט שהיה מונח כבר על השולחן למזוג לשנינו בשעה שהיא מחממת את האוכל. היין פתח לי את התיאבון.היא ביקשה שאבוא למטבח ולקחת את עגלת השירות שבה היא הניחה את הצלחות.בצלחות היה מרק בצל מוקרם עם פרוסות בגט קלוי. הניחוח שבא לאפי כמעט מוטט אותי, הרעב הציק לי מאוד.ישבנו לאכול מרק בצל אלוהי.מארי אמרה לי שהמרק הזה הוא בן חודש על הכיריים אחרי שהיא מוזגת לעצמה מהמרק,היא מוסיפה כוס מים וכפית אבקת מרק בצל. וככל שעובר הזמן הוא משתבח. דיברנו והיא סיפרה לי שהיא בת 90 היתה בצעירותה רקדנית במולן רו'ז.התחתנה עם איש עסקים עשיר בעל מטעי קפה בברזיל בעלה נפטר לפני 50 שנים ואין לה ילדים. שאלתי אותה אם אני יכול להיות הבן שלה.אמרה שלי שתשמח להיות אימא מאמצת שלי.אמרתי בתנאי אחד שבפעם הבאה שאני אוכל אצלך מרק בצל לא תכניסי מלח הוא גורם ל -PTT בכבד
8. איך מבשלים עסדה. עם רינגה מאכל טריפולי
רונן ,   ג׳ שמואל   (11.01.12)
ליום חורפי. עסדה עם רינגה
נשלח מאייפון שלי
9. אני דני האמיתי
דני, DANY ,   טורונטו, קנדה   (11.01.12)

אני דני האמיתי ואין לי הערות או תגובות על המאמר הזה!
המתחזה המופרע והמטורף ממספר 1 + 7, זה לא אני!
אגדות, סיפורים ארוכים וטיפשיים + מידע מסוכן (PTT) הם לא הדרך שלי לתקשר ולהגיב!
ועוד, מדני האמיתי מטורונטו.
אין מקום ל Bull Shit כאן, אלא אם כן אתה חלש אופקים וטיפש; המדור כאן זה על אוכל, לא אגדות, סיפורים ומידע מסוכן (PTT) - ללא שפייות...
האנשים אשר שאין להם יותר מדי בראש, אשר כותבים וקוראים את הסיפורים האלה המזויפים מ המתחזה והמתהזה הזה, אין להם מה לתרום כאן בכל מקרה, הם טיפשים, והם יישארו טיפשים!
המידע שלי הוא חקור בכולו ומנותח ונכון, כי הכל מגובה על ידי אתרי אינטרנט רבים, Health Canada, הרופאים שלנו, וכו ' !
10. הנה מתכון של מרק טעים ביותר, חורפי וקל מאוד להכנה
ירושלמית   (12.01.12)

בס"ד

 

מרק מינסטרונה שילדים ומבוגרים אוהבים מאוד:

 

לבשל בסיר לחץ כ-45 דקות:

3 בצלים קצוצים

4 גזר מגורר בפומפיה

2 ספלים (4 כוסות) של שעועית מושרית (יש לי מראש בהקפאה)

2 ספלים של סלרי קצוץ - קלחים + עלים (גם יש לי מראש קצוץ בהקפאה)

כ-1/4 כוס שמן

 

לאחר מכן לפתוח את הסיר להוסיף:

2 ספלים של פסטה צינורות עבה,

1/2 1 כפיות מלח, 1 כפית פלפל שחור, 1/2 כפית כרכום, 

כף מלאה פפריקה מתוקה, 1 כפית מרק עוף, כף רוטב סויה.

לבשל עוד כ-10 דקות.

 

בתאבון.

11. מרק עדשים טעים מאוד
אוסנת   (23.01.12)

שמתי כוס וחצי עדשים והרבה יותר מליטר מים

 

תגובות נוספות
חזרה לכתבה