בריאות  דיאטה
ניגוב משמין: הנזק הקלורי בארוחה במסעדה מזרחית
אסף בוך
פורסם: 03.01.12, 10:38
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 180 תגובות ב-85 דיונים
31. מספיק לראות את מי שאוכל הרבה אוכל כזה
(03.01.12)
בשביל להבין שהוא רע.
32. כששיפוד במסעדה עולה 40 שקל אין אף אחד שאוכל
במסעדות ,   האלה   (03.01.12)
33. טיפ בריאותי!!!
מומחה לבריאות ,   תל אביב -יפו   (03.01.12)
הכי בריא לאכול חסה וגזר. פשוט תבקשו מהמלצר שיביא לכם שאריות חסה וגזר מהמטבח ותהיו בריאים... בסה"כ 25 קלוריות לגזר.
34. לא נכון, להלן תפריט בריא ביותר מעולם השיפודיות, כנסו!
אדם   (03.01.12)
1. פתיחה: סלט ירקות טרי, מטבוחה (מאוד בריא אם מדובר במטבוחה אמיתי, עגבניות פלפלים והרבה שום) ודברים שמורכבים מירקות ולא ממיונז. אם הסלטים טריים זה אחלה התחלה.
לגבי שתייה - לא לגעת בקנקני לימונדה הידועים לשמצה להזמין בקבוק אישי של משהו מןגז ועדיף דיאט.

2. פיתה ציפס וחומוס: נכון שזה לא הכי בריא אבל למה לא להתפנק קצת? עם דגש על קצת. צ'יפס מיותר - סתם ממלא ולא ממש נהנים ממנו...

3. בשר: פרגיות זה אחלה להזמנה במסעדה שכזאת בד"כ טעים מאוד ובריא. כמו כן כבד, אפילו שיש בו הרבה כולסטרול טוב לאכול מדי פעם כבד כי הוא עשיר מאוד בדברים טובים. וקבב לא מומלץ כי גם אם הוא טרי הוא מכיל הרבה שומן והרבה כולסטרול ואין בו את התועלות שיש בכבד. בלבבות לא לגעת - סתם זבל (אפילו שזה טעים..) ומי שאוהב כבש או טלה יכול לקחת קוביות בשר בשיפוד אבל זה בד"כ יוצא יבש במסעדות מזרחיות..

4. קפה וקינוח: קינוח מיותר, סתם לא נהנים ממנו אחרי ארוחה גדולה. וקפה זה נכון שהוא מפריע לספיגה של הברזל אבל הוא מסיים את הארוחה בכיף והוא באמת "מוריד את האוכל"..

ולסיום, לכו לאיציק הגדול שם הכל טרי וטעים



35. הבעיה באוכל המיזרחי שהוא פשוט וקל להכנה
רוצה אוכל אשכנזי   (03.01.12)

חומוס,קבב,מג'דרה,

כל האוכך המזרחי הוא קל יותר ופשוט להכנה ולכן קמות מלא מסעדות מזרחיות( תיקון בשביל הערבים- אוכל ערבי,בסדר?).

בגלל התחרות עשו ארוחות עסקים ובשביל 50 שקל אפשר לקבל קצת חומוס,ירקות,ציפס וקבב.

אבל מי שרוצה אוכל של בני אדם כמו מרק איטריות,ירקות מבושלים,מנת בשר טעימה לא יכול לקבל בעסקים וזה עולה הרבה לכן כולם אוכלים במיזרחיות (סליחה ערביות) ומשמינים.

36. מי סופר קלוריות במסעדה מזרחית?
מיכאל ,   קריות   (03.01.12)

היתרון של מסעדה מזרחית הוא חומוס תוצרת הבית (ולא תעשיתי).

החיסרון: בחלק מהמסעדות מדובר בשמן זית מדולל בשמן רגיל אם בכלל שמן

זית. וחבל...

חוצמזה יש סלטים למכביר, ובחלק מהמסעדות לא משלמים עליהם (סמיראמיס).

בשר: לא כל מסעדה מזרחית יודעת להכין בשר. למשל, אבו קריסטו בעכו לא!

גם לא דגים!.

לעומתם, בסמיראמיס בעסקית יש סטיק פילה מעולה. הציפס הוא דוגמית, וכל

הייתר כלול בעיסקית (כל השבוע כל שעות היום!)

המידה שיש לחפש במסעדה מזרחית היא ההנאה ולא הבריאות. אם השרות טוב,

והאוכל טעים ולא מקולקל (בעיות בבטן אחרי) יצאנו בסדר.

 

37. עשיתם לי תאבון אני רץ לנגב חומוס
אילן   (03.01.12)
38. כנסו...
סופרת נקודות   (03.01.12)
כמה קלוריות יש בסופלה ובעוגה חמה???

נשלח מהסלולארי שלי
39. תתפלא, בשר בקר חשוב
הרעב מתגובה 9   (03.01.12)
תקרא כאן

http://www.nrg.co.il/online/17/ART2/308/844.html?hp=17&loc=20
40. 2 שאלות: 1.בבקלאווה יש שומן טראנס? 2.בחומוס אין?
jak   (03.01.12)
תודה על הכתבה
41. קלוריות לא מוציאים - אלא שורפים
אלי ,   ת-א   (03.01.12)
42. לא הבנתי: פרגית היא מנה פחות שמנה מחזה עוף?
לא ברור ההבדל   (03.01.12)
43. אל תלכו למסעדות של ערבים! הם צוחקים לכם בפרצוף
ניר לא בא בחשבון ,   מרכז   (03.01.12)
משתינים לכם בחומוס וממלאים את הכיס!
אלו אותם אנשים שרקדו על הגגות כשטילים נפלו במרכזי הערים!
אלו אותם אנשים שמניפים את דגל "פלסטין"(גם כן המצאה) ושורפים את דגלי ישראל!
אל תכניסו להם כסף לכיס!
גם ככה האוכל שלהם מסריח ומלא מיקרובים!
44. מסעדות ישראליות ולא מזרחיות או ערביות.
אני   (03.01.12)
45. מזל שאני צמחוני
טוני   (03.01.12)
נשארתי על ה 970 קלוריות
46. אוכל מוכן שקונים בחוץ לא בריא ? לא יכול להיות...
(03.01.12)
47. ynet רעבים?
יפית ,   תל אביב   (03.01.12)

אני אומרת לאכול לאכול ולאכול. מי שרוצה לספור קלוריות שיתקע את השיפודים בתחת שלו.

 

48. קפה חופשי, כמה פעמים ביום - בסופלה לא כדאי
ד"ר קלוריות בע"מ   (03.01.12)

לגעת אלא אם הוא בופלה, כידוע לחשיש יש השפעות ממריצות תהליכי עיכול, על כן מי שאכל ארוחה של 2000 קלוריות בממוצע יספוג לתוך גופו רק 800 קלוריות - אך ישמור את רוב הערכים התזונתיים

המסקנה, לגליזציה עכשיו!!!!!

grow ur own..

באהבה, ד"R המפ

49. לפי הכתבה משתמע קלוריות = לא בריא
אחד שלא מבין   (03.01.12)

מה עם חלבונים

ויטמינים , מינרלים וכו?!

50. איך בא לי מסבחה!!!!!!!!!!!!!!
ראג'י באבא ,   מורדות ההימלאיה   (03.01.12)

ובמקום זה אני אוכל מיקספלקס והצימוקים נתקעים לי בשיניים

51. אחלה כתבה
תמר   (03.01.12)

 

52. כמה קלוריות זה פיפי של ערבים?
י.ש   (03.01.12)
אתה יכול לעשות חישוב של פחות כף שמן.
53. שומן נתרן שומן נתרן רע מאוד
דני,DANY ,   טורונטו קנדה   (03.01.12)

כמות השומנים והנתרן גבוהים מאוד. אפשר ללא נתרן.בקלווה רעל אמיתי

כמות הקלוריות מדהימה ביחס ישיר למנה.הישראלים וזה ידוע לכל אוהבים לבלוס מנה  מכל סוג  פלפל שוארמה ועוד הרבה דרייק בתוך פיתה המטפטפת מי טחינה.

ידוע שהמלח גןרם ל-PTT בכבד.שומן רווי סותם עורקים. בקלווה רווית גלוקוזה מרעילה את הדם. תעשו טובה לעצמכם ותחסכו את כל התמהיל המגעיל.

 

54. אתה נורמלי? מי יכול לאכול את כל זה בארוחה אחת?
קרן   (03.01.12)
55. לך לחומוס סעיד. אין צ'יפס ואין בשר
(03.01.12)
פתרת את כל הבעיות שלך. שלום ותודה.
56. הגזמנוווו
הגזמנו   (03.01.12)
נכון ציפס ופיתה זה לא דבר בריא, אבל הוא לא בריא בשום מקום !!! לא צריך להגזים אפשר לאכןל בחוץ ולשמור על כמויות , לדעתי סתם כתבה מוגזמת בשר על האש זה מעולה חומוס בלי חומר משמר ומה רע בשמן זית שלא טיגנו אותו והרסו אותו ?? אם מורידים את הכמות של הפיתות זה יופי של ארוחה

נשלח מהסלולארי שלי
57. כתבה מיותרת
טל   (03.01.12)
אולי מספיק להשוות בין ערכים קלוריים של מזונות ולחשוב שזה משנה משהו.
אני בטוח שארוחה אחת בשבוע במסעדה מזרחית זה לא מה שישפיע על המשקל של הבן אדם.

58. הכתבה עשתה לי חשק לשיפוד בלאפה
אסף   (03.01.12)
59. אוכל של בני אדם???????????
בר דעם   (03.01.12)

אלוהים ברך אותך. אתה גם גזען, גם סתום, וגם יומרני מספיק בשביל לכתוב את זה
60. שומן וחלבון ללא הפחמימות לא יוצרים את הסתיידות העורקים
עמית   (03.01.12)
שנוצרת כתוצאה של התחמצנות הכולסטרול, שדורשת אינסולין (פחמימות).
חבל שתזונאים עדיין נעולים על פירמידת המזון המערבית (מלא פחמימות, מעט חלבון). 4 עשורים של השמנה מטורפת, והפיכת הסוכרת למגיפה, והם עדיין בשלהם.
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה