אוכל  טעם החיים
הצהוב הזה עושה לך טוב: מתכוני פולנטה
מיכל וקסמן
פורסם: 17.01.12, 10:25
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 81 תגובות ב-31 דיונים
1. יופי של מתכונים
Aariel ,   ירושלים   (17.01.12)
כבר נוזל לי הריר...
2. פולנטה וקורקבנים אצל אלימלך שפונדרה
דני,DANY ,   טורונטו קנדה   (17.01.12)
בביקורי האחרון בארץ נפגשתי עם חברי יוסי שומן שהיה בביקור מולדת,יוסי גר בוויומינג USA.געגועיו לאוכל יהודי לא נתנו לו מנוח. המלצתי לו שנקפוץ לאלימלך שפונדרה ,לאכול אוכל יהודי מזרח אירופאי.אלימלך היה מומחה גדול לאוכל יהודי, עיקר גאוותו של אלימלך שפונדרה שהגיע מיאסי רומניה לפני המון שנים,היה תבשיל קורקבנים עם בצל מטוגן בשומן אווז,בתוספת פולנטה צהובה רכה וכרוב מבושל עם קימל.תבשיל הקורקבנים של אלימלך שפונדרה הזכיר לי את סבתא סוניה מצד אימא,שאהבה מאוד לבשל קורקבנים של תרנגולות.וכמו שהיא אהבה מאוד לבשל אותם,כך אני שנאתי מאוד לאכול אותם.סבתא אמרה דני'לה יש הרבה ברזל בקורקבן אתה צריך הרבה ברזל לגוף שלך.אמרתי לה אני סבתא אני לא אוהב קורקבנים עם ברזל.לא איכפת לי לאכול נעצים ומסמרים בשביל הברזל.הוויכוח עם סבתא שעבר לאימא היה ויכוח תמידי.כי בתקופת ילדותי לא זרקו אוכל.כמו בסין גם שם לא זורקים אוכל אלא אוכלים הכול.ידוע שהסינים אוכלים כל מה שעף והוא לא מטוס וכל מה שהולך על ארבע והוא לא כסא או שולחן.אימא דחפה לי את הקורקבנים בכוח לפה וחיכתה שאלעס ואבלע.הקורקבן יכול להיות בפי המון שעות.ואני לא אבלע.יום אחד שמעתי את אימא צורחת בשעה שהיא ניקתה את הבית ,היא ביקשה מאבא בהתרגשות שיקרא מיד לנתן האמיץ שגר בקומה מעלינו.יש עכבר בבית מתחת לארון הבגדים.נתן הגיע בריצה,דילג במדרגות בקלילות כאילו היה פלאש גורדון גיבור החלל שהסרטים שלו הוצגו בקולנוע דן מול הים.נתן לקח מטאטא ומגב כדי לסגור את הפינה שהעכבר לא יברח.התכופף והציץ מתחת לארון,ראה את העכבר שלא זז ממקומו,עכבר אמיץ יש לנו פה,אמר נתן לאימא שהתחבאה מאחורי קרש הגיהוץ.ואבא הציץ מהמרפסת.נתן לקח את המטאטא ודחף את העכבר לפינה ומחץ אותו.אחרי 5 דקות שיחרר נתן את הלחץ של המטאטא מהעכבר.העכבר נשאר שלם ולא זז.עם המגב הוא גרף את העכבר החוצה.עכבר משונה שלא ניראה עכבר אמר נתן והתקרב לכיוון העכבר.העכבר לא היה עכבר,זה היה קורקבן גדול שסבתא בישלה לפני הרבה זמן.ואני החבאתי אותו מתחת לארון הבגדים.למרות שיש בקורקבן הרבה ברזל ואין בו מלח שגורם ל-PTT בכבד,אותי לא יכריחו בשום אופן ואופן לאכול קורקבנים.
3. טור נפלא. תודה מיכל
רינת ,   מרכז   (17.01.12)
4. אפשר גם בלי חמאה ופרמזן?
טבעונית   (17.01.12)
(וכמובן בלי מרגרינה...)
5. פולנטה=ממליגה!!!
קורי   (17.01.12)
אבל פולנטה זה "אין" כי זה איטלקית ,וממליגה לא "אין" כי זה ברומנית.
6. בלי קצת יין לבן ושמן כמהין זו לא פולנטה
אילנה ילין ,   תל אביב   (17.01.12)
עם כל הכבוד לתל אביב, הפולנטה הכי שווה נמצאת במטבח של המסעדה מחניודה בירושלים, שם עושים אותה עם קצת יין לבן וכמה טיפות שמן כמהין, שניתן לרכוש בחנות התבלינים המפורסמת בשוק מחנה יהודה הסמוך. אין דבר כזה. אצלי מתעלפים מזה.
7. מה אפשר לשים במקום קמח רגיל????????
בעית גלוטן   (17.01.12)
8. האם ניתן להכין פולנטה פרווה??
סיון ,   רמת גן   (17.01.12)

שלום מיכל, אחלה כתבה ומתכונים, לציבור שומרי הכשרות - האם ניתן להכין פולנטה פרווה - ללא חמאה ופרמזן?? במה משתמשים במקום??

תודה!

9. זה ממליגה וזה טעים רצח. תפסיקו להתפלצן עם השם "פולנטה"
חיפאית   (17.01.12)

תפסיקו לקפח אוכל אשכני-רומני.

10. פולנטה? ממליגה!!! :)
הרומנייה הגאה   (17.01.12)
11. תוספות לפולנטה - גם ללא חמאה
אוהבת ,   מודיעין   (17.01.12)

אפשר להכין רסק עגבניות עם ירקות חתוכים בקוביות קטנות ממש ותבלינים ולפזר מעל הפולנטה.

אפשר בצל מטוגן .

אפשר גם קוטג' או גבינה לבנה.

אפשר רוטב עשבי טיבול.

אפשר ביצת עין

בקיצור אפשר כל תוספת שרק תרצו - שהרי הפולנטה תקבל כל טעם שתתנו לה.

 

תהנו ובתאבון :-)

12. כדי שייצא באמת טעים....
סמי   (17.01.12)
תחליפו את המים הרתוחים בחלב. הבדל של שמיים וארץ !
13. תירס..
גל   (17.01.12)

אני מצטערת לקחת את מקומו של דני מטורונטו בתור המנכסת התורנית, אבל תירס זה ממש ממש בעיה.

זאת אומרת, אם אתם והילדים חיים על תפריט טבעוני ובריא, סבבה.

הבעיה היא שהיום בכל מוצר תעשייתי, דוחפים תוצרי תירס, וגם החיות אוכלות תירס, כך שאכילת תירס נוסף ממש אינה מומלצת, תזונה צריכה להיות מגוונת ככל האפשר. כך שאם הילדים אוכלים מדי פעם חטיפים, ממתקים, מזון מעובד, התרחקו מתירס.

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3552039,00.html

14. בהמשך לתגובתי על התירס..
גל   (17.01.12)
עכשיו חשבתי שאולי ניתן להכין את המתכונים המגרים האלו עם דוחן.

"הדוחן הוא סוג של דגן, נראה כמו גרגרים קטנטנים, בעלי תכולת חלבון גבוהה, עשירים בסידן  ובאשלגן, מעט ברזל, חומצה פיטית, הידועה כמורידה רמות כולסטרול ופיטאט המפחית סיכון לסרטן"

15. אז תגידו ממליגה!
רומניה עולה!!!!   (17.01.12)
16. פטנט נגד גושים בפולנטה
ממבשלת רומניה   (17.01.12)
שופכים כף פולנטה למים הקרים ומרתיחים. אחרי הרתיחה מוסיפים בהדרגה את שאר הפולנטה תוך כדי עירבוב. אך בגלל הכמות הקטנה שהכנסנו בהתחלה כבר לא נוצרים גושים.
17. כל הרומנים - תרגיעו!
(17.01.12)
גם אני רומני, ואין לי שום בעיה שקוראים לאוכל הזה פולנטה.
כמו שבלינצ'ס נקרא גם קרפ, וגם פלצ'ינטה וגם עוד מלא שמות.

אתם נראים מה זה מגוכחים עם ההצהרות שלכם.

אגב, גם רומנית כידוע נשמעת דומה משהו לאיטלקית.
18. פחחח עלק פולנטה - ממליגה !
שרוןב   (17.01.12)

כל הפלצנים פתאום גילו את נפלאות הממליגה.

כל אלה שכשהייתי ילדה כולם עשו לי איכס פיכס כשהבאתי לבית הספר ב"יום עדות" בשביל להשוויץ במאכל האהוב עלי ביותר, עכשיו קוראים לזה פולנטה.

19. פולנטה
michal   (17.01.12)
20. במה אפשר להחליף את השקדים
להלה ,   צפון   (17.01.12)

אני אלרגית לפיצוחים למינהם. במה אפשר להחליף את השקדים?

יותר קמח? כמה?

21. הרומנים קוראים לעוגה מלאי
רומניה ,   מרכז   (17.01.12)
לעוגה העשוייה מקמח תירס קוראים הרומנים מלאי. לכל עקרת בית או איזור ברומניה יש את המתכון המנצח שלו. העוגה המקורית עשירה במוצרי חלב כמו: שמנת/לבן/אשל/גבינה לבנה ועוד.שמשבחים מאד את הטעם.הכי כיף לאכול אותה חמה עם תותים ושמנת. מומלץ לא להשתמש בעוגה בשמן זית אלא בשמן קנולה.
22. זה פוליסטו בהונגרית
(17.01.12)
מערבבים את זה עם המון חלב ואוכלים את זה כמו מרק.
23. עוגה עם שמן זית? אפשר להמיר בקנולה?
(17.01.12)
24. נרי טיפ נוסף: קפלו לפולנטה/ממליגה פטריות שהקפצתם בחמאה.
דני   (17.01.12)
כל פטרייה תתאים אבל עדיף להשתמש בפור'ציני.

ואם מדובר בעונת הקיץ (מי קבע שזה מאכל חורפי), מומלץ לצרוב קלחי תירס על הגריל, להסיר את "הגרגרים" עם סכין חד, ולהוסיף אותם לפולנטה בסוף הבישול.

בונפטיטו!
25. מנה חסרת טעם
אסף   (17.01.12)
26. אין על ממליגה עם קוטג' ושמנת חמוצה
יאמי יאמי   (17.01.12)
אני מוסיפה גם גבינות צהובות מגורדות. טעים רצח...אבל זה לרומנים בלבד.!!
27. לכל הרומנים תחזירו את האלף דולר
רמי ,   תל אביב   (18.01.12)

שממשלת ישראל שילמה לצ'אושסקו עבור כל אחד מכם

 

למה את הסוד הזה אודטה לא חשפה

 

 

28. מלח ועוד מלח...
דני, DANY ,   טורונטו, קנדה   (19.01.12)
כוס פרמזן דחוסה = 3000 מ"ג נתרן(אולי יותר) + כפית מלח = 2,400 מ"ג נתרן = סה"כ 5,400 מ"ג. אם מנה אחת, 1 / 5 = 1,080 מ"ג נתרן = טירוף מוחלט, 2 / 3 מהצריכה היומית, ועוד רק ממאכל אחד ...
בקוביות פולנטה צלויות עם אנשובי ועגבניות בתנור, קוביה אחת עם אנשובי אחד, 150 מ"ג נתרן. רק 3 חתיכות כבר מגיעות ל 1 / 3 הצריכה היומית המותרת, ויש מלח ועוד ... עוד טירוף!
29. מלאי -עוגת קמח תירס בסגנון רומני (מתכון)
בן ליוצאי רומניה   (26.01.12)

הערת פתיחה: במקום פולנטה אפשר להיות יותר עממיים ולאמר:"ממליגה".המונח פולנטה במסעדות מייקר אוטומטית את המנה.

 

1.החומרים:כוס קמח תירס,כוס קמח לבן,כוס סוכר,4 ביצים,1/2 קילו גבינה לבנה מכל סוג שיש בבית,3 אשל או יוגורט וכד',100 גר' חמאה מומסת,1 אבקת אפייה,1 אבקת סוכר וניל.

2.הכנה: מערבבים הכל בקערה,יוצקים לתבנית אפייה סטנדרטית שנמרחה בחמאה,מכניסים לתנור שחומם מראש בכ-200 מעלות,אופים כ-40 דקות עד שמשחים מלמעלה (לא יותר מדי כדי שלא יתייבש).

3. אוכלים חם עם מעט שמנת חמוצה מעל.

בתאבון.

30. שאלה לגבי החמאה
יעל   (30.01.12)
יש אפשרות להכין פולנטה טבעונית בלי להשתמש במרגרינה?
תגובות נוספות
חזרה לכתבה