אוכל  טעם החיים  לבשל מהספרים
בראוניז לכל עת: 4 מתכונים מתוקים
דנית סלומון
פורסם: 26.02.12, 08:30
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 27 תגובות ב-17 דיונים
1. העם דורש מתכונים ללא ביצים!!!
טל   (26.02.12)
2. איך יצא עם קמח מלא?
לילי   (26.02.12)
האם הכל עם קמח מלא יהיה כבד מידי, ועדיף חצי מלא חצי רגיל?
3. זה לא אומר שתמיד צריך מה שאפשר
מלי   (26.02.12)
וצריך וזה יכול להיות שוקולד טעים

נשלח מהסלולארי שלי
4. אבל מתי מוסיפים את ה"שוקולד"?
ההוא ,   משם   (26.02.12)
5. מה עם בראוניז טבעוניים??
מאתגרת אתכם   (26.02.12)
6. אפשר להמיר החמאה בשמן. הגיע הזמן שיקפיצו מחיר לחמאה כמו בדנמ
חביצה   (26.02.12)
7. בחלק מהמתכונים רשום רק קמח ללא אבקת אפייה
יעל   (26.02.12)
האם נשמט בטעות או שחלק מהמתכונים אינם מכילים את המרכיב הזה או לחילופין שהקמח הוא קמח תופח?
8. can i use sugar substitute(splenda) instead of sugar? TODA!
anna   (26.02.12)
9. הכל נראה ממש יבש - בראוניז צריכים להיות
לחים ועסיסיים   (27.02.12)
10. זללתן מתוקות? עכשיו כנסו...
עושה המצפון   (27.02.12)
http://m.ynet.co.il/Article.aspx?id=4194124
11. בראוניז
חיה ,   פתח תקווה   (27.02.12)
האם אפשר בראוניז ללא חמאה ושמנת מה אפשר במקום ?

נשלח מהסלולארי שלי
12. אתה מוזמן להשתמש בשמן הסינתטי שלך
דניאל ,   רחובות   (27.02.12)

מי שמבין יודע שאין כמו חמאה- גם מבחינה בריאותית. השמנים הצמחיים האלה זה המצאה חדשה, מעולם לא השתמשו בהם לפני 50 שנה. בחמאה משתמשים כבר אלפי שנים ויש בה הרכב שומנים יותר בריא(כן אני לא הוזה). השמנים האלה מפוצצים באומגה 6 (מתחמצן מהר ומעודד דלקת), הם מזוקקים בתהליכים כימיים שונים, הם חסרי טעם וריח והם פשוט רעל בבקבוק והכי מדהים שזה כביכול נחשב "בריא".  אני נשאר עם החמאה ושומן האווז והכבש וגם שמן זית ומתרחק כמו מאש משמנים תעשייתיים.יום טוב

 

13. הכנתי אתמול את הבלודיז ויצא מזעזע... הלך לפח
הכמויות לא נכונות.   (28.02.12)
14. יאממ!!!
alin   (28.02.12)
אני ממש לא מבינה על מה כולם פה מדברים!
אני וחברה החלטנו לעשות 2 סוגים אני הכנתי את החומיות והיא הכינה את הבלונדיז יצא ממש ממש ממש טעים! כולם בעבודה לא מפסיקים להחמיא..
15. הנה מתכון בלי קמח ופי 100 יותר טוב =] של אמא
josef   (29.06.12)
מצרכים:
200 גרם שוקולד מינימום 60% קקאו.[עדיף עם אגוזים/שקדים שבורים בפנים].
כף של קקאו.
200 גרם חמאה.
4 ביצים
2 כפות של קורנפלור.
כף גדושה של סוכר חום.
כף ליקר בטעם שוקולד.
חצי לימון סחוט.

אופן ההכנה:
בסיר ממיסים שוקולד עם חמאה.
בזמן שזה נמס, טורפים ביצים בקערה נפרדת.
לאחר שסיימתם לטרוף את הביצים, יש להוסיף את 2 כפות הקורנפלור.
לערבב היטב.
לשוקולד המומס יש להוסיף כף סוכר, קקאו, ליקר וחצי לימון סחוט, לערבב היטב ובעדינות.
בהדרגה יש להוסיף את הביצים הטרופות.
לחמם תנור ב 180 מעלות.
לחמם בתוך תנור ב 180 מעלות תבנית עם מים.
ולהכניס את התערובת עוגה לתבנית מים.

לאפות 20 דקות.

ככה העוגה נשמרת קשה בחוץ ולחה בפנים, בידיוק כמו במסעדות.
לא נשרפת לא למטה ולא למעלה.

בהצלחה, שאלות לשלוח למייל Josef19@walla.co.il
16. נכון! מתכונים טבעוניים בבקשה!!!
רעות ,   דרום   (19.11.12)
17. בראוניז פירות יער ושמנת חמוצה- מדהים!
עדי   (22.12.15)
עשיתי אחד לאחד כמו המתכון, וחמוציות טריות שיחקו תפקיד כפירות יער. מומלץ!
חזרה לכתבה