בריאות  דיאטה
סופר-בריא: למה חשוב לאכול כרובית וברוקולי?
אורנית יונה
פורסם: 05.04.12, 10:52
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 131 תגובות ב-48 דיונים
1. אבל שכחו את הגזים שהם עושים .....
שרון ,   דרום   (05.04.12)
2. זה ממש(!) לא נכון להגיד באופן גורס
נטורופתית   (05.04.12)

שהרפואה האלטרנטיבית מורידה לחלוטין אכילה של ירקות מצליבים בגלל שאוכלוסיה מסויימת סובלת מגזים.

 

הרפואה האלטרנטיבית בונה תפריט אינדיווידואלי לפי מטופל ספיציפי, ולכן כל הכללה שהיא על קבוצת מזון היא לא נכונה בהקשר של רפואה משלימה.

 

3. 'גורם משמעותי בהזדקנות'
איש פשוט   (05.04.12)
ואני חשבתי שהזמן הוא הגורם המשמעותי בהזדקנות. מזל שיש כרובית לישועה
4. מעניין אם הוויטמינים נשמרים בקפואים כמו סנפרוסט
רינת   (05.04.12)
5. אבל כמה גזים.... אלוהים
(05.04.12)
6. כל המרכיבים התזונתיים של הירקות האלו!!
אורית   (05.04.12)
השוואה יפה בין הירקות כולל טבלה תזונתית מלאה

http://www.facebook.com/profile.php?id=100002411058457
7. כרוב, כרובית, קולורבי וברוקולי מחסלים תאי סרטן שד
דליה   (05.04.12)

כרוב, כרובית, קולורבי וברוקולי קוטלים מחסלים את תאי הסרטן

ומגבירם את מערכת  החיסונית בגוף החולים

שתייה של 7 כוסות של מיץ המצליבים משפרת משמעותית בחולי סרטן את תאי ההרג

בברכת חג פסח כשר ושמח

מדליה ודוד

המרכז לבריאות וריפוי טבעי עצמי

09-8846105/6

 

8. תטעמו ברוקולי לפני בישול. מר. לא קונה.
יעל   (05.04.12)
9. אחלה טיפים שלא ידעתי. תודה!
חג שמח   (05.04.12)


נשלח מהסלולארי שלי
10. קרוטנואידים, לא קרטנואידים
אני פה ,   פה   (05.04.12)
11. הבישול מנטרל את האפקט האנטיסרטני
בטינה ססמסקי ,   מודיעין   (05.04.12)

לא ברור לי איזה סוג של רפואה "אלטרנטיבית" ממליצה לא לאכול ממשפחת המצליבים. אבל אם הכוונה לנטורופתיה (שהיא לא אלטרנטיבית אלה משלימה - יש הבדל), נטורופתים ממליצים לאנשים הסובלים מתת-תריסיות להמנע מאכילת ירקות אלו במצב לא מבושל.  האיזוטאוסינאתים שבמצליבים הם הגורם המעקב ספיגת יוד ועלול להחמיר את המצב אצל אותם אנשים הסובלים מתת-תריסיות, הבישול הורס את החומר וכך אין בעייה לצרוך ירקות אלו ולהנות מהנוטריאנטים הנפלאים האחרים. אבל, כשמדובר באפקט האנטי-סרטני, אנו לא נרצה לבשל את הירקות האלו (כפי שמומלץ בכתבה) כדי לשמור על אותם איזוטאוסינאתים, שהם החומרים הספציפיים המדוברים המגינים מפני מחלת הסרטן...

בטינה ססמסקי, נטורופתית .N.D

www.facebook.com/Betina.Health

12. רק שכחו להזהיר
בלוטת התריס   (05.04.12)
שירקות ממשפחת המצליבים מפחיתים פעילות של בלוטת התריס, ולכן למי שסובל מתת-פעילות שלה אסור לאכול אותם טריים (מבושלים זה בסדר).
13. סלט קולורבי עם גזר
מגי ,   תל אביב   (05.04.12)

התמכרתי :-P

לגרד גס את הקולורבי ואת הגזר, להוסיף קצת שמן(לא חייבים, אני לא מוסיפה-אבל טעמתי עם שמן וזה מאוד מוסיף) מלח ופלפל, אפשר להוסיף גם קצת אגוזי מלך טחונים אבל שוב, לא חייבים.. וזאת אחלה תוספת ירוקה לכל ארוחה או בין הארוחות :-)

14. לכן הצמחונים/טבעונים בריאים יותר.
צימחי.   (05.04.12)
15. מחר מחיר הכרובית כפול
אסי   (05.04.12)
16. איך אפשר להשיג כרוב ניצנים טרי ולא קפוא?
(05.04.12)
17. קולרבי הוא המאכל היחיד
מישהו   (05.04.12)
שהאנרגיה שמשקיעים בללעוס אותו גדולה מהערך הקלורי שהוא מספק לנו
18. מישהו יודע מה זה "כיני צמחים"? ולמה זה רע?
Residence ,   ירושלים   (05.04.12)
19. רק מחומרי ההדברה שבהם אפשר לקבל סרטן
נטשה זבשנייבסקה   (05.04.12)
20. 75% מהירקות והפירות בישראל מושקים במי ביוב ממוחזרים!
מירית ת"א   (05.04.12)

אם היהו מושקים ממי גשמים נקיים  הייתי קונה את כל הכתבה! 

נכון יש מחסור של מים בארץ.  אבל  חקלאות שבנויה על  מי ביוב ממוחזרים  לדעתי היא סרטן מזמין!!

 

21. הצעות בישול
דור ,   רעננה   (05.04.12)
חומץ ולימון לא עוזרים נגד איבוד ויטמינים, לוקחים את הברוקולי או הכרובית שוטפים במי ברז , לא מייבשים עוטפים בנייר ייבוש, מכניסים למיקרוגל ל5-8 דקות תלוי במיקרו. אין איבוד ויטמינים הירק נשאר בצבע יפה, והטעם כולו נשאר בירק.
22. זהירות, מלאים בחרקים
לא לשכוח לנקות   (05.04.12)


נשלח מהסלולארי שלי
23. אסור לאנשים עם בעיות בבלוטת התריס לאכול ממשפחה זו
א   (05.04.12)
חשוב לציין זאת.
אם מבשלים ממש הרבה - הסיכון פוחת.
24. תאכל אותם ותישאר ללא חברים בגלל הפלוצים!!
צפוני...   (06.04.12)
25. אז למה הכרובית והברוקולי כל כך יקרים???
אי אפשר לקנות   (05.04.12)
26. רוב הערכים נעלמים בבישול
רונית ,   רחובות   (06.04.12)
אמנם הסידן נשאר אבל הויטמינים מתפרקים בחום הבישול. אם אתם רוצים למצות את הערכים הנפלאים של הירקות הקשים האלה - גדלו שיני ארנבת ותתחילו לכרסם.
27. לא מושלם - לא מקצועי !
דני, DANY ,   טורונטו, קנדה   (05.04.12)
הדיאטנים והרופאים שלנו אומרים:שאומנם הירקות האלה :
יש להם : סיבים עבור המעי הגס, הם טובים נגד סוגים מסוימים של סרטן, מקדמים עיכול, מונעים עצירות, מורידים את רמת הסוכר בדם, יש להם נוגדי חמצון, ועוד.

אך הרשימה לא שלמה - אורנית יונה, כותבת היא תזונאית קלינית B.Sc, ברשת סטודיו C ,
חסרים כאן Collards, Kale, מנגולד, Callaloo וכנראה גם הירוקים הסיניים.
לא מושלם - לא מקצועי !
28. המאמר לא מזכיר את הכי החשובים...!
דני, DANY ,   טורונטו, קנדה   (06.04.12)
אני לא יודע מה הכותבת כאן הלא כל כך מקצועית יודעת - עם כל הדיפלומות שלה, אבל כאן, מקדמים על ידי כל הרופאים, הדיאטנים, מחקרים מדעיים, הם רק ירקות בעלי עלים ירוקים כהים: מנגולד, Kale, Collard וברוקולי. אני מאוד חושד כי כל הירקות הסיניים בעלי העלים הירוקים הכהים גם נותנים לנו את אותן ההטבות.
אני מגדל 4 אלה בגינה שלנו, באם יש לנו יותר מדי, אנחנו מקפיאים אותם לשמוש בחורף. אין לי בעיה עם חרקים כלשהם ואני לא משתמשים בכימיקלים. אני גם מגדל ברוקולי סיני ו Callaloo (התרד הקאריבי).
המאמר לא מזכיר את הכי החשובים...!
29. מה ערכים התזונתיים?? השוואה!!
דניאלה   (06.04.12)
בדיקת ערכים תזונתיים, סידן ויטמינים וכו':
http://www.facebook.com/profile.php?id=100002411058457
30. שגיאה ! המחקר פיספס את הסיבה האמיתית לתועלת !!!
הנפיחה - אושר עילאי ,   המרפא כל חולי   (06.04.12)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה