אוכל מקסיקני רמו אוכל סיני, מגיע ממחוזות שונים, ולכן יש בו גוונים ומטבחים
בעלי טכניקה ומאכלים שונים. במערב (בטח בישראל!) מכירים רק את קצה
הקרחון...וגם זה מעוות.
הסלט הרווח אצל המקיסיקנים, במיוחד כאשר זה מגיע לטורטיות, זה ה-פיקו די
גיו. מזכיר במעט את הסלט עכבניות עם שום וחיריף המרוקאי.
אין ארוחה מקסיקנית ללא שועית, כמו שאין סעודה סינית ללא אורז.
ואחרון, לחומרי הגלם והפלפלים החריפים:
במקסיקו יש עשרות סוגי פלפלים חריפים, ברמות חריפות שונות. החריף שבהם
הוא החוואנרו (600,000 קפסיאן) ועד הפחות חריפים כמו הפבלנו, ואפילו
הציפוטלה. החלפיניו משמש גם לכבישה, כמו השיפקה שלנו, רק שחותכים אותו
לרצועות.
הרטבים המקסיקאניים המכונים "מולה" מורכבים וטעימים מאוד. חלק מהמאכלים, מוצאים עצמם מאודים בעלי תירס.
בקיצור, הבעיה העיקרית תהיה חומרי הגלם...בעיקר סוגי הפלפלים.
טכניקת הבישול יותר קל לשחזר.