אוכל  טעם החיים  שני צמחוני
אין כניסה לגבינה: קינוחים טבעוניים
שיראל אורגד
פורסם: 28.05.12, 10:02
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 106 תגובות ב-38 דיונים
31. יש תחליפים יותר בריאים ממרגרינה וסוכר
משהו לשיפור   (29.05.12)
32. סוכר לא טוב ולא משנה הצבע
(29.05.12)
33. .
מישהי   (29.05.12)
כיום אי אפשר לאכול ארוחה ידידותית לסביבה אלא אם כן זה גדל בגינה או נקנה ישר מהחקלאי(שאפילו זה לא ידידותי לסביבה אם משתמשים בחומרי הדברה או בצמחים מהונדסים גנטית וכו׳) החלב קוקוס הגיע במטוס או בספינה מקיבינימט אבל תעשיית הבשר מזיקה יותר, אפילו אם נתעלם מהזיהום(שקשה להתעלם ממנו אבל בכל זאת) קח לדוגמה את דג נסיכת הנילוס שהחדירו לאגם ויקטוריה ואכל את כל סוגי האמנונים צמצם את המגוון הביולוגי באגם הטרופי הגדול בעולם רק לעצמו לתנינים ובטוח יש שם עוד איזה דג שהנסיכה זוללת ובקרוב יכחד גם כן. או את תעשיית השרימפס שכורתים יערות טרופים שגדלים במים( אין לי מושג איך קוראים להם) בשביל בריכות גידול. קח את כל הסויה שמגדלים על חשבון יערות גשם בשביל להאכיל מה אם לא פרות. אז אני חושבת שזה כן יותר אקולוגי להמנע מבשר . הדבר הכי אקולוגי שנוכל לעשות זה פשוט התאבדות המונית של כל בני המערב שמבזבזים כל משאב בשביל שיהיה על המדפים בסופר יותר מגוון ביולוגי מאשר בחוץ.סתם, אני מסכימה עם כל מה שכתבת רק רציתי להבהיר שיש הבדל אקולוגי גם אם אוכלים אוכל טבעוני מתועש שראה יותר עולם ממני בדרך לצלחת. וסתם אנקדוטה האירופאים בגרינלנד נכחדו כי זה לא היה לרמתם לאכול דגים ושומן בניגוד לאינואיטים, הם רצו רק את הפרות שלהם אבל לפרות המסכנות היה קר מדי לחיות שם. אז כשאין ברירה או שאוכלים מה שיש או שביי ביי.
34. המתוקים לא בריאיים - שומנים, סוכר !
דני, DANY ,   טורונטו, קנדה   (29.05.12)
הנה עוד מתכונים חכמים ובריאיים... כמובן, הטבעונים לא בהכרח מבשלים בריא...
"פאי פירות קיצי עם קשיו" ... למה 200 גרם שומנים ? למה כל כך הרבה ? למה כל כך הרבה קלוריות ? 60 גרם יעשו בסדר גמור ! ו -1.5 כוסות סוכר ?
"עוגת תפוחים ותמרים", ועוד סוכר לפני אחרי 500 גרם תמרים; והשומנים, .5 כוס שמן, .75 כוס שמנת - פרס נוסף עבור כל כך הרבה...? - באם אתם חולים של שומנים ומתוקים?
35. נראה מעניין!
ליאל ,   רמת גן   (29.05.12)
שווה לנסות...

נשלח מהסלולארי שלי
37. ניסיתי את זה
מוריה ,   נתניה   (30.05.12)
המשמש גי'נג'ר היה ממש סבבה (טוב עם קצת תוספת אלכוהולית..:))
38. לכמה מנות מכוון המתכון של הגלידה?
שאלה לשיראל   (31.05.12)
39. מה קשור מרגרינה?
קוקי ,   צפון   (04.06.12)

מרגרינה??

ככה זה תמיד ,אני מחפשת בנרות עוגות בריאות נורמליות וכל אחד לא מחליף כראוי את השמן או את החמאה

העיקר יש הרים של ספרי אפייה בריאים עם מרגרינה או חמאה ,אז מה בריא?

אולי כל הכלל של הפירות והמלא וכו וכו' אבל בפרט כזה קטן של שומן טראנס אן שמן לא איכותי כגון קנולה לזלזל? שיהרוס את כל המכלול של העוגה לא חבל?

אם כבר משקיעים אז עד הסוף,טוב זה רק דעתי האישית

 

תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה