אוכל  טעם החיים
פיש אנד צ'יפס: המדריך
פורסם: 04.07.12, 00:04
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפסת כתבה הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 98 תגובות ב-56 דיונים
1. מה קשור הרויי לפיש אנד צ'יפס?
חומץ מאלט וזה הכל   (04.07.12)
ואפשר בהחלט גם מחית אפונה. וזה הכל. שום רוטב צרפתי לא מתאים פה.

וחוץ מזה, חשוב לציין שצריך להשרות את תפוחי האדמה במים קרים, רצוי לכמה שעות, לשטוף ולייבש לפני הטיגון.
2. בקלה וקוד זה אותו הדג!
(04.07.12)
חוץ מזה, נראה יותר סביר שהשיכורים האנגלים קנו פיש אנד צ'יפס קפוא מהסופר....
3. פיש נ'צ'יפס הטוב ביותר אצל "ג'ורג"" בקצה שוק פורטובלו
תייר מזדמן   (04.07.12)
לעיתים תוכלו לפגוש שם את ג'יימי אוליבר,זה המקום המועדף עליו לפישנ'צ'יפס . מומלץ ביותר. אגב למחפשי ההארד קור ממש מול ג'ורג' יש מקום שמוכר קידני פאי (עם מאש כמובן) ופאיים שונים .
4. דגים באיכות טובה - איפה?
אמנונית ,   ת"א   (04.07.12)

מבקשת המלצות למקומות בהם ניתן למצוא דגי הליבוט, קוד או הייק באיכות  טובה.

5. בהצלחה במציאת דג קוד טרי בארץ....
חחחחחח   (04.07.12)

 

6. הפיש אנד ציפב הכי טוב שאכלתי
גיא   (05.07.12)
היה מזמן...בטמפל באר.... אבל עכשיו זה לא מתקרב לפעם כי הכל כשר... אם אני לא טועה זה היה קאטפיש...שפמנון...טעים רצח
7. רוטב חלוד my foot!
(05.07.12)
צ'יפס אוכלים עם מלח וחומץ. וזהו! בלי פלצנות!
8. 1 צודק !! בתור אחד שחי כמה שנים בבריטניה ....
שלום עליכם   (05.07.12)
א. דוכני פיש אנד צ'יפס אלה דוכני מזון מהיר מסורתי מטוגן בבריטניה.
ב. "פיש אנד צ'יפס" זה רק כינוי פולקלוריסטי כשהדג הוא חלק קטן מהתפריט
של הדוכנים והרבה בריטים מעדיפים לצד הצ'יפס נקניקיות עבות ,שניצל עוף
ואפילו פולקעס או כנפיים והכל מטוגן.
ג. אוכלים את זה בידיים כשזה ארוז בנייר עיתון לא מודפס או בסלסילת קש
בפאבים.
ד. רוטב רוי ? לא שמעתי על דבר כזה. רוב הבריטים מעדיפים את זה פשוט
רק עם מלח או חומץ שנקרא "וינגר" ולעתים רוטב שום חמצמץ שנקרא
"טרטר"
ה. לטגן את המאכל הזה בבירה ? הצחקתם את הבריטים.
ן. אין דג ספציפי ,סוגי הדגים משתנים באופן מקומי בהתאם למקום. בסקוטלנד
נהוג לאכול את זה לרוב עם דג "האדוק" שזהו דג לבן ורך ומאד טעים ולא
כשר.
ז. הבריטים לרוב אוהבים לאכול את זה לאחר שתייה מרובה של בירה בלילה
כי המרכיבים של זה מרגיעים את לחץ השיכרות על הגוף ולמחרת הם יקומו
בבוקר עם פחות כאבי ראש של הנג אובר.
ח. שבריטי יושב לראות משחק הוא מאד מרוכז במשחק כי המשחק מייצג את
הקהילה המקומית שלו ולכן חוץ מבירה הוא לא ייקח איתו שום דבר ,
בטח שלא אוכל ,אפילו בפאבים שכונתיים.
9. קנולה פחחחח
רפול   (05.07.12)
אף פעם לא אכלתי קנולה למה שאטגן בשמן קנולה ?

נשלח מהסלולארי שלי
10. אנגלים מכינים פיש אנד צ׳יפס בבית?
אנדריאנה ,   לונדון   (05.07.12)
בעלי אנגלי, משפחתו אנגליה, כל החברים שלי אנגלים ואני חיה באנגליה כבר שנים. עוד לא נולד הבריטי, חוץ מג׳יימי אוליבר, שיכין פיש אנד צ׳יפס בבית. בדיוק כמו שאף ישראלי לא יתחיל להכין פלאפל בבית. פשוט קונים ב׳עובד׳ המקומי פיש אנד צ׳יפס. וכמו שאצלנו מתפלפלים על איפה הסביח/ פלאפל הכי טוב, ככה גם באנגליה. הבריטים מוסיפים חומץ והמון מלח ואם הם רוצים רוטב הם מוסיפים קטשופ. אה, והאנינים גם אוכלים בצד מחית של אפונה. חוץ מזה, נראה שהמתכון טעים אבל הכתבה מסביב על הרגליהם של הבריטים המגניבים ממש לא מדויקת. צפית ביותר מדי ג׳יימי אוליבר. אולי ביקרת בלונדון הרבה, אבל מכאן ועד ללכתוב על מה הבריטים עושים בבית בימי כדורגל. אגב, בדר׳כ הם יזמינו סיני הבייתה וישתו בירה אם הם עייפים ואם הם לא, הם פשוט ילכו לפאב לצפות במשחק. ואגב, בריטים בדר׳כ רק שותים ואוכליפ תפוצ׳יפס כשהם צופים במשחק, ממש לא אוכלים פיש אנד צ׳יפס או שום דבר אחר. ולכן הם גמורים ושיכורים בסוף הערב.

נשלח מהסלולארי שלי
11. nonsense
mel ,   england   (05.07.12)
nobody makes fish
12. אוהב דגים
אוהב דגים   (05.07.12)
פישנזון נמל ת"א מביאים קוד והליבוט טרי בימי חמישי!!
13. מה עם מתכון לגפילטע פיש?
ריי   (05.07.12)
14. אין כמו הפיש&צ'יפס בשוק מחנה יהודה !
אני   (05.07.12)
15. pier23
גולן ,   השרון   (05.07.12)
כותב הכתבה הוא מהמסעדה הזאת
אכלתי שם פיש אנד צ׳יפס
פשוט גועל נפש , דג ב5 שקלים קפוא מהסופר
מוצף שמן
בשוק מחנה יהודה יש מקום מעולה לנושא

נשלח מהסלולארי שלי
16. פיש אנד צ'יפס- רק עם brown sauce!!!
טלי   (05.07.12)
כל האחרים לא יודעים מה הם מדברים...
17. למה לקרוא לזה "ג'אנק פוד"? כשעושים את זה נכון
זה אוכל טרי וטעים   (05.07.12)
18. איזה דג ששכיח
ארי   (05.07.12)
אצלנו טוב לטיגון הזה
19. אתה מזלזל בקוראים שלך
אמולסיונר   (05.07.12)
לטרוף שמן עם חלמונים למרקם מיונז?
באמת?
אתה באמת מצפה ממי שלא הכי מיונז שיצליח עם ההוראות האלה?
או שזו עצלנות או שפשוט לא אכפת לך.
20. "בשנים האחרונות גם בישראל הבשילו התנאים לאכילת פיש אנד צ'יפ"
איזה תנאים הבשילו? ,   אשמח להתעדכן. תודה.   (05.07.12)
21. זה כל כך מעורר תאבון..... !!!!
יאאמיי !!   (05.07.12)
22. יותר מדי שטויות.
שלמה   (05.07.12)
על חלק כבר עלו לפני ואמשיך.
פיש אנד צ'יפס מגישים עם רוטב טרטר.
אי אפשר להגיש את הצ'יפס מייד ואח"כ לטגן את הדג ולהגיש אותו שוב עם הצ'יפס.
2 כפות פפריקה חריפה זה יותר מדי לכמות כזו של דג אם לא רוצים להכין חריימה.
אין שום צורך בתפו"א דזירה דווקא להכנת צ'יפס.
23. מה שהאנגלים באמת שמים על הצ'יפס זה חומץ.
דודו   (05.07.12)
כנראה שהכתב חוסך מאיתנו את הגועל האמיתי. אחרי כל השמן העמוק הזה, האנגלים אוהבים לשים חומץ (כן, חומץ, רגיל, לא בלסמי וכל מני שטויות, סתם חומץ). אולי זה אחד הגורמים שאוכל אנגלי אמיתי הוא לא ממש טרוף עולמי...
24. הפיש אנד ציפס בסיזלר בייגינג שבר את כל השיאים
Sizzler   (05.07.12)
הזמנו פיש אנד ציפס בסיזלר בייגינג - קבלנו דג מטוגן בלי ציפס ...
על ציפס הם רצו לגבות מחיר בניפרד ...

שיטת מצליח - לא הצליח להם - אבל הניסיון בהחלט היה נועז ...
25. אוכל רעיל ממש - שמן שרוף מלא רדיקלים חופשיים - הזמנה לסרטן
(05.07.12)
26. ב'פורטר אנד סנס' יש פיש אנד צ'יפס מעולה!
אילומינתי ,   פ"ת   (05.07.12)
27. קוד זה בקלה באנגלית
דייג ,   הים הצפוני   (05.07.12)
28. פיש אנד צ'יפס באנגליה מקבלים בעיקר עם חומץ מאלט ולא רוי
שניהם טעימים   (05.07.12)
29. היי בן - מקמחים אחרי שטובלים בבלילה?
רולניצקי   (05.07.12)
ואיפה משיגים דג קוד טרי. יש בכלל בארץ?
30. הפיש אנ ציפס השווה:
שי   (05.07.12)
נמצא בפאב שרלוק הולמס וגם השפרדס פאי השווה בעיר!
תגובות נוספות
חזרה לכתבה