אוכל  טעם החיים
פיש אנד צ'יפס: המדריך
בן מחרובסקי
פורסם: 04.07.12, 00:04
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 101 תגובות ב-57 דיונים
31. באנגליה- לא שמן אלא ב-שומן כליות של בקר גם לדג וגם לצ'יפס
'סוד אנגלי' ,   :-)   (05.07.12)

+ את הדג לא מטגנים עמוק, אלא מכניסים לשומן החם ברשת כאשר הדג מאונך ל3/4 ד' ולא יותר מכך
- בשבל הבצק המיים צריכים להיות מאוד קרים- קרח מופשר .....
32. גרתי באנגליה
שום רויי ושום שטויות   (05.07.12)
שם הם אוכלים פיש אנד צ'יפס כמו שאנחנו אוכלים שווארמה, מטגנים לך דג בבלילה זוקקים לך אותו בתוך נייר כזה סופג ועליו זורקים כמה צ'פסים שהתקררו כבר מזמן על זה בכלל הם שופכים חומץ ומיונז. זהו!
33. בלתי אפשרי ! אין דגים טריים כאלו בארץ
רפי הטבח   (05.07.12)
יש לנו דגים קפואים שעשויים מ80% קרח כך שהחלק היחידי שאפשר לעושת אותו בארץ הוא הצ'יפס
34. הצחקת אותי
גאון הדור ,   מזה"ת   (05.07.12)
"כמו גברים אמיתיים, הם צופים במשחקי היורו שיכורים כלוט לצד פיש אנד צ'יפס ביתי ואיכותי, שהתקינו לעצמם תוך דקות." נקרעתי מצחוק. גברים אנגלים מבשלים? מה הדבר הבא שתספר לנו? שצרפתיות מתקלחות? קורע אתה. קוריאה הדרומית.
35. הכי טעים יש על המזח בפלימות'
אנט   (05.07.12)

עיר בדגרום אנגליה.

 

בלונדון אני ממליצה על פיש אנד צ'יפס על יד מלון פורום ברחוב הקטם עם החנויות מאחורי המלון.

 

 

36. בדוכן שלך טעים בטרוף. הכל.
נהנתנית   (05.07.12)
להכין בבית - לא ריאלי אלא אם הספק דגים של אבא שלך ישלח לי משלוח דגים הביתה.
37. אכלתי אצלך במוצ"ש
יובל   (05.07.12)

בפעם השניה.

לא יודע, אבל בפעם הראשונה היה לי זיכרון ל אוכל לא רע בכלל.

במוצ"ש - זו היתה נפילה.

הצ'יפס - עשוי מידיום, יעני לא עשוי.

הפיש - חסר טעם לגמרי.

המנה ממש לא טעימה + יקרה.. 48 ג'ובה..? יקר מידי לג'אנק כזה.

חבל שזה לא טעים, כי לא אכנס שוב לנסות..

38. קוד=בקלה
Sam   (05.07.12)

 

39. בקלה הוא סוג של קוד
אדם   (05.07.12)
ואם כבר לאכול כמו אנגלים, שימו חומץ מאלט ומלח על הציפס והדג.
40. בקשר לפלפלים
ישראל   (05.07.12)
טגנו בשמן עמוק ואז תוציאו אותם לתוך שקית ניילון, סגרו וחכו שיתקרר מעט.
41. העם! דורש! פיש אנד צ'יפס חברתי?
(05.07.12)
42. עשיתם לי חשק עז!!
(05.07.12)
43. אני רק שאלה
(05.07.12)
איך אני אמור לדעת מתי השמן בטמפ' של 160 מעלות? ומה ההבדל בין 160 ל180 מעלות? חייבים קנות מדחום כדי להכין פישנציפס?
44. רזות תהיה שחוזקת החיבור תבוא
חגי ,   רחובות   (05.07.12)
45. הכי טוב להשתמש בחומץ מסוג ויניגר
פישי הגדול   (05.07.12)
46. כן יקירי, גם כשאומרים חומץ באנגלית זה עדיין חומץ.
דודו   (05.07.12)
47. תשובה ל 43 וטיפים מנסיון לכולם ממשתתף מאסטרשף
שמשון ,   תל אביב   (05.07.12)

כן צריך מד חום כדי למדוד את הטמפרטורה של השמן.

ב160 מעלות כול התפוח האדמה מתבשל וזה נכון לכול בישול.טמרטורה נמוחה לזמן בישול ארוך הוא נכון לחתיכות גדולות של אוכל.

ב180 מעלות ( אני עושה ב 200) התפוח אדמה מקבל חום יותר מבחוץ כדי לקבל צבע (למעשה לעשות פריך) וצריך מייד לאחר להוציא כדי שהחום לא יחדור פנימה וישאיר אותו רך מבפנים.

טיפ:1) להשתמש תפוח אדמה אדומה כי יש בו פחות עמילן.

2) לאחר החיתוך הראשוני לשתוף במים כמה פעמים ולהשאיר במים איזה חצי שעה כדי להוציא את העמילן.

3) להשתמש מכונה שחותכת תפוח אדמה מחושפס.זה נותן יותר שתח חיצוני לתפוח אדמה וכך גם יותר פריחות.

4) חשוב מאוד לאחר השתיפה וגם לאחר הבישול הראשוני לייבש טוב טוב את תפוח אדמה.אני משאיר אותו פתוח במקרר.מקום הכי מייבש.

5) אחרי בישול הראשון אפשר להחזיק אותם במקפיא ולהשתמש לפי הצורך לבישול השני ללא צורך הפשרה.

48. אין לכותב מושג על אנגליה עם הכתבה הזאת
(05.07.12)
1. סליחה??? יודעים לאכול ג׳אנק פוד איכותי? שיבוא איתי לסיבוב פה ויראה שפה אוכלים את הזבל של הזבל.
2. אף אחד לא מכין פיש אנד צ׳יפס בבית.
3. צ׳יפי שופס מגעילות בטירוף פה ברוב המקרים, ואם כבר רוב הפיש אנד צ׳יפס הטעימות הם בפאבים.
4. רויי, שטויות, למרות שזה באמת אחלה עם המנה, בחיים שלי לא ראיתי את זה מוגש באנגליה. מקסימום רוטב טרטר דלוח של היינץ.
5. אם כבר אז שמים מעל מאלט ויניגר שזה סבבה לגמרי.


נשלח מהסלולארי שלי
49. בן שים לב, האיכות וגודל המנה השנה זה כבר לא מה היה פעם!
מבקר קבוע   (05.07.12)


נשלח מהסלולארי שלי
50. ממש לא ככה מכינים ואוכלים פיש אנד צ'יפס באנגליה
צפי ,   לונדון   (05.07.12)
נראה לי שהכתב עשה פה בילבול מתכונים.... של כמה ארצות ביחד.
51. פיש אנד צ'יפס אמיתי - עלבון ...!
דני DANY ,   טורונטו, קנדה   (05.07.12)
אין כאן במאמר הזה מושג מה זה פיש אנד צ'יפס - אמיתי.
באמיתי לא משמשים ברוטב !.
האמיתי אינו כולל פפריקה.
זה עלבון חמור למוסד הזה וכמו כן מגישים אותו בעיתון(אך זה ביכלל לא בריא)
פיש אנד צ'יפס אמיתי - עלבון ...!
52. שמן לרוטב
אלי ,   ירושלים   (06.07.12)
בן. תודה על המתכון. נראה טוב. אבל לגבי הרוטב חצי ליטר שמן קנולה. לא הגזמת?

הכל מלמעלה!!
53. קוד בעברית=שיבוט
קוד בעברית=שיבוט   (06.07.12)
לכל המומחים יאני!קוד בא
54. 2 כפות פפריקה חריפה בבלילה??? זהו רצח עם!
הרופא ינצור את המלכה   (10.07.12)
55. רוצים קוד?
גר ,   גולן   (11.07.12)
אפשר לקנות קוד טרי בפישנזון בנמל תל אביב.
56. איך קונים בארץ חומץ לתת ?
דניאל ,   תל מונד   (13.07.12)
מישהו יודע איפה אפשר לקנות בארץ חומץ לתת (malt vinegar) ? הייתי פעם קונה ברעננה במיטלנד אבל הם הפסיקו למכור...
57. זה לא יוצא חריף מידי?????!
מזל   (21.09.19)
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה