אוכל  טעם החיים
עוף עם אופי: מתכוני עוף בצ'יק צ'ק
שאול בן אדרת
פורסם: 11.07.12, 09:40
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 57 תגובות ב-34 דיונים
1. טריאקי לא אמור להיות מתקתק? האם להוסיף סוכר?
יקי טריאקי   (11.07.12)
2. למה הכל כשר? זה מדור אוכל פה לא יהדות
יקי   (11.07.12)
3. הכי טעים זה עוף מכובס. יאמי יאמי
בז'יז'ינה   (11.07.12)
4. מה שלא תעשה עם העוף שלנו הטעם נשאר מגעיל
(11.07.12)
5. שאול איזה עוף אתה קונה שגם יהיה טעים?
(11.07.12)
6. הכי טוב: קודם לצפות בפירורים ואז לטבול בביצה
אחד   (11.07.12)

שוטפים את הנתח הדק.

מצפים בפירורי לחם (נדבק מהמים).

 

טובלים בבלילת הביצה וישר למחבת.

 

מתקבל ציפוי שניצל אחיד, בצבע זהב וטעים הרבה יותר.

7. השרייה פרגיות בחאוויג' ובהרט לא מתקבל צבע אדום.
(11.07.12)
אולי  תתן מתכון מדויק
8. בצהריים הגישו תבשיל עוף
ויטולד גומברוביץ' ,   לודז' תחתית   (11.07.12)
9. שניצל אמיתי מטגנים בחמאה, לא שמן.
(11.07.12)
10. התרנגול שהציל אותי
גילה ,   תל אביב   (11.07.12)

שאול אתה מציל אותי, הילדים שלי כבר שנתיים שאינם מוכנים לאכול עוף, מקסימום פרגיות, אולי מעכשיו?

11. במיוחד לכל אוכלי החיות
AMIR CATSNDOGS   (11.07.12)
רק תקראו (ותודה לצבי גולן על האיסוף)- ״כל עוד בני האדם הורגים ואוכלים בעלי חיים, הם יהרגו זה את זה. מי שזרע את זרע הרצח והכאב, לא יקצור שמחה ואהבה״(פיטגורס)" כל עוד יהיו בתי מטבחיים גם יהיו שדות קרב" (טולסטוי)... ..."אין דבר שיועיל לבריאות האדם ויגדיל את יכולת ההישרדות על פני כדור הארץ כמו התפתחות לתזונה צמחית""השקפתי היא שסגנון החיים הצמחוני, בהשפעתו הכללית על מזגו הפיזי של האדם, יביא את התועלת הגדולה ביותר לאנושות כולה "( אלברט איינשטין, פיזיקאי יהודי זוכה פרס נובל והגאון של המאה עשרים.)("חזון הצמחונות והשלום של הרב קוק")הרב קוק, למשל, כותב שצמחונות היא המצב האידיאלי לאנושות, שאליו היא צפויה לחזור לעתיד לבוא, כאשר תתעלה למדרגה הרוחנית המאפשרת לה לעשות כן "אין להאמין כי כל היצורים מתקיימים למען קיומו של האדם.נהפוך הוא ,כל היצורים האחרים גם הם נועדו למען עצמם ולא למען שום דבר אחר"( הרמב"ם) "הריגת בעל חיים, אפילו לצורך מועיל כמו אכילתו, עלולה לעורר באנשים את יצר הרצחנות,המעבר משגרה שבה האדם מלקט גידולים ואוסף צמחים למחייתו לשגרה של ציד ואכילת בשר בהמה, עלול לגרום לזילות החיים ולהביא לשפיכות דמים"(רש"י)
12. שאול,עוף במכבש הוא מתכון אוזבקי עתיק יומין
מויש שף   (11.07.12)
13. עוף קנטאקי טריאקי לצמצם רוטב???
מימי ,   בית שאן   (11.07.12)

לאחר בישול הפולקס כאמור ,יש לצמצם את הרוטב.  

מים +טריאקי + נוזלי העוף שווה למעלה מליטר רוטב..כמה שעות רתיחה נצטרך כדי לצמצם את הרוטב ,לכדי הסמכה ומזיגה על הפולקס.משהוא לא מובן בהוראות הבישול הזה.

14. רק לי התמונה של הפרגל עושה עצוב? תרנגולת מסכנה.
שירה   (11.07.12)
אמא שלי לוחצת עלי לאכול עוף אבל אחרי שראיתי איך מגדליםאת התרנגולות אני לא יכולה :( הן כל כך חמודות וכל כך רע להן וצפוף בחום והן סובלות ופצועות ואחר כך לוקחים אותם לשחיטה וכואב להן כל הזמן גם במשאית
15. ולמי שרוצה פיקנטי ???
אריה ,   רמה"ש   (11.07.12)

הוסיפו מעט טיפות טבסקו ואתם מסודרים !

מעדן !

 

 

16. מתכון הכי טעים ופשוט לעוף
הכי טוב עוף במלח   (11.07.12)
קחו שוקיים טריים של עוף שימו בתבנית עם רווח ביניהן , פזרו מלח גס בנדיבות מסביב לכל שוק.
הכניסו לתנור ל180 - 200 מעלות למשך כ 40 דקות והנה לכם עוף פריך ללא טעמי לוואי וזו מנה בריאה ודיאטטית (אין פה את כל הרטבים (חמוץ מתוק חרטא.. ) שמלאים בסוכר ודבש)
17. רציתי להכין את העוף
דוד   (11.07.12)
אז שמתי את הכפתור בתנור על Off ושום דבר לא קרה :(
18. נראה מעולה! אני אכין לכבוד שבת :)
רות   (11.07.12)
19. אפשר ללא
אני.   (11.07.12)

אפשר לטגן שניצל ללא ביצה אלא רק עם פירורי לחם מטובלים קלות. יוצא נהדר.

 

20. שאלות לגבי השווארמה
(11.07.12)

1. מה נותן את הצבע האדום לעוף בתמונה?

2. רשום "2 כפית חוייאג'" - זה 2 כפיות או 2 כפות?

21. מתכון השניצל לא נוסה והתמונה לא ממש נראית שייכת
(11.07.12)

פרוקי פנקו הם יחסית גדולים, בייחוד בהשוואה לשומשום וקצח. אם יערבבו הכל יחד מה שיקרה הוא שהתבלינים פשוט יפלו בין פרורי הפנקו וינוחו על קרקעית הקערה. כל מי שערבב מלח דק עם פרורים גדולים יודע את זה.

 

והתמונה ממש לא נראית כנו פנקו, אלא פרורים רגילים

22. העוף טריאקי נראה מפלסטיק
(11.07.12)
23. :) צודק, לדעתי יש שם סומק לפי הצבע
א.ש   (11.07.12)
24. המתכונים כאן והקשר בין המלח והבריאות ...
דני DANY ,   טורונטו, קנדה   (11.07.12)
המתכונים האלה טעונים עם מלח מאד יותר מדי - זה הגורם לטעם ה"גדול" - אבל זה לא טוב עבור הגוף שלנו ...
המאמר כאן ב 09.02.12 אומר שמיליון ישראלים סובלים מלחץ דם גבוה יותר מדי ממלח = נתרן - לקלוט היטב את זה ישר בראש שלכם ! - זה לא שטויות ! כי אתם תמיד אומרים שאני משוגע ! דוגמאות המתכונים כאן למנה:
1. 1200 מ"ג נתרן
2. 480 מ"ג
3. 700 מ"ג
4. 600 מ"ג
5. 900 מ"ג
ועוד, ליד השולחן האנשים עדיין מוסיפים מלח ... כל זה זה נגד 1500 מ"ג נתרן המותרים רק ל 24 שעות - והערכים הנ"ל הם רק ממאכל אחד !
המתכונים כאן והקשר בין המלח והבריאות ...
25. נראה מעולה! אני אכין לכבוד שבת :)
רות   (12.07.12)
26. שירה מרמת גן-בתגובה ל-24 - קרעת אותי...מצחוק
מאיה   (12.07.12)
27. לצוות YNET שלום
אחד   (12.07.12)

אם אתם כל כך דואגים ליערות, לאיכות הסביבה ולהדפסות. אתם יכולים להגדיר את גירסאות ההדפסה שלכם בלי תמונות ענקיות שגורמות להדפסה של חמישה דפים במקום שניים.

תודה

28. כל המתכונים הם איכשהוא....
שמוליק ,   נתניה   (12.07.12)
על יד הדבר האמיתי.
אלו גרסאות משונמכות מאד לעקרת הבית של שנות ה-70.
הטריאקי על יד, השוארמה על יד ,השניצל נו....
חבל ! אני בטוח שהשף יכול יותר מזה.
29. דני כתב עובדות (!) ויש מי שבוחר לטמון ראשו בחול
(12.07.12)

מי שבוחר לצרוך מלח בלי חשבון שיהיה לו לבריאות, אבל האמת צריכה להאמר ודני צודק ב- 100%. לא נודניק ולא בטיח.

30. להיות משוגע זה לא בריא
מורן   (12.07.12)
ואתה ידידי-משוגע.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה