|
1. מתכון מרק התפודים נראה יותר כמו ויסישואז צרפתי
אצלנו לא נהגו לרסק את תוכן המרק,אלא להשאיר את חתיכות התפודים בשלמותן,
וזה היה טעים מאוד,הרבה יותר מאיזה משהו בסגנון "גרבר", כמו שמתואר פה.
|
|
|
2. כתוב מקסים. כל כך עצוב לי שעבור הבנות שלי המילה סבתא
פירושה אישה רעה , |
וקמצנית. בלי זכרונות |
|
(13.07.12) |
|
|
|
כמה זמן לא אכלתי .
ומרק תפוחי אדמה - קראנו לזה מרק לבן גם ממזמן לא
|
|
|
4. דגנית, תעשי לי גומבוץ!
כיף לקרוא
|
|
|
5. אני כל היום זולץ דובדבנים - מעדן
כל האוכל ההנוגרי מעדנים- מי שרוצה לטעום שיגיע בסוכות לצפת למוזיאון למורשת יהדות הדוברת הונגרית טל: 046925881 טלפקס: 04-6923880 אירוע שנקרא יום הרצל תרבות הונגרית משולבת במטסח הונגרי יותר טוב מזה לא יכול להיות מורשת + קולינריות במיטבה
|
|
|
6. בא לי להקיא מההונגרים האנטישמים.
|
|
|
7. כמה אני מתגעגעת לאוכל ההונגרי של אמא שלי!!!!!!!!!!!
|
|
|
8. מאג׳ לאבאש ...אחח איזה זיכרון ילדות
|
|
|
9. קומפוט טוב היה מוריד אצלנו את הלצ'ו והקרומפלי גם בקיץ!
|
|
|
10. איך אני מתגעגעת לאוכל ההונגרי של אימי !
ועכשיו שאני קוראת את המתכונים אני ממש נמסה מגעגוע.
בפרט אני אוהבת את המרק תפ"א קר - זה טעים ותענוג בקיץ.
|
|
|
נכון שלא אומרים איחס על אוכל אבל על המרק הזה התנהלו קרבות ביני לבין אמי ז"ל. אוי כמה ששנאתי את המרק הזה. לעומת זאת שאר המאכלים נפלאים ותודה על הזיכרונות שהעלית. קוסנם ספם.
|
|
|
12. מרק הונגרי שעועית ירוקה קר
אשמח לקבל בבקשה מתכון למרק הונגרי שעועית ירוקה קר, מעדן מרענן
|
|
|
13. האמת שהאוכל ההונגרי לא משהו
מאד משמין בנוסף לכל
|
|
|
14. תשובה
judit , |
merkaz |
|
(13.07.12) |
זה נכון ואמת שההונגרים תמיד היו ויהיו אנטישמים הנבלות אבל זה לא שייך לאוכל!!!
|
|
|
15. המתכון שלי מככב ב-YNET כבר מ-2004
http://www.ynet.co.il/ency/1,7340,L-6784,00.html
כך למדתי מסבתא שלי וכך אני עושה עד היום!!
|
|
|
נכון מאוד : זה לא מרק תפוחי אדמה הונגרי
|
|
|
17. אולי מישהו יכול לעזור לי לשחזר חלום ילדות?
כשהייתי בת 3-4 הייתה לי מטפלת הונגרייה, שבישלה את האוכל הכי טוב שאכלתי בימי חיי, ומאז לא זכיתי לטעום כמוהו. אולי מישהו יכול לעזור לי לזהות את המאכלים שאני זוכרת ממנה, ולתת לי מרשמים? המאכל הכי מדהים שאני זוכרת היה כופתאות (מתוקות-חמצמצות?) לבנות כשלג ואווריריות כמו עננים, בלי מילוי, רק כופתאות לבנות, שמוגשות עם רוטב מתוק של פירורי לחם מטוגנים בשמן, או משהו כזה. המאכל השני היה מין מרק לבן קר מיוגורט או לבן או חלב, עם שעועית ירוקה (בלי תפוחי אדמה, עד כמה שזכור לי, אבל עברו ארבעים שנה...). המאכל השלישי היה אטריות מרובעות עם ריבה ואגוזים, או פירורי לחם, לא זוכרת. כל עזרה תתקבל בברכה. תודה.
|
|
|
אהלן, ממליצה לך בחום לרכוש את "גולאש לגולש". ספר נפלא עם שפע מתכונים של המטבח ההונגרי. בטוחה שתהני ותשחזרי את טעמי העבר :)
|
|
|
19. אני לא מבשל אבל סקרנותי לקרוא
את הכתבה התעוררה ביגלל שגם אמא שלי, שמוצאה מסלובקיה (השפעה הונגרית) מבשלת מרק תפוחי אדמה קר. בלי קשר למתכונים עצמם,הכתבה כתובה יפה, בצורה קלילה אך מרגשת.
|
|
|
20. סוזי ולצי לנצח חמש נשיקות במצח
טוליפ.... לא רק פרח |
|
|
(14.07.12) |
|
|
|
ייתכן ואת מתכוונת לכדורי נבינה מצופים בפרורי לחם חמאתיים ,מתוקים ???
אם כן ,יש לי מתכון בשבילך ...
|
|
|
22. כתבה מקסימה תודה רבה!
אוכל נפלא מת לטעום את מנת הדובדבנים..יש מקום שמגיש כזו מנה? כתבה מקסימה..תודה :))
נשלח מהסלולארי שלי
|
|
|
23. מכמויות הסוכר במתכונים שלך אפשר בוודאות לחטוף סוכרת
צנזרי בסוכר ומהר |
|
|
(14.07.12) |
|
|
|
נעים וטעים להזכר.המשכי לכתוב.לקרוא ולהתרגש.
|
|
|
25. כופתאות גבינה
נכד לסבתא הונגריה |
|
|
(14.07.12) |
בהונגרית כדורי הגבינה האלה נקראים: "טורוש גומבוץ" (דמייני לך במבטא הונגרי) בעברית את יכולה לחפש כדורי גבינה מתוקים בגוגל.
כאן יש מתכון די נחמד: http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?entryId=1431505&skip=1
הייתי ממליץ להחליף את הגבינה 9% בגבינה קצת יותר קשה כמו "כנען". בהצלחה.
|
|
|
26. אכלתי עוגת גזר בקפה של דגנית - ממש מעולה !!!
|
|
|
27. ל-12, כל הכבוד זה ה- מרק ההונגרי
המתכונים לא הונגרים |
|
|
(14.07.12) |
|
|
|
28. הרגע סיימתי לאכול מרק דובדבנים קר. טעיייים...
נשלח מהסלולארי שלי
|
|
|
|
|
30. 1 קג סוכר?מה זה?מוות בצלחת!
| |