בריאות  דיאטה
איזה פופקורן למיקרוגל הכי בריא? דיאטנית בדקה
פורסם: 19.12.12, 08:45
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפסת כתבה הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 93 תגובות ב-54 דיונים
1. כל מי שקצת מבין בענייני שומן
מחשבות ,   רחובות   (19.12.12)
יודע שהשומן אינו בעיה כל עוד זה לא שומן טרנס. שומן רווי אינו בעיה, הוספת חמאה בבית לפופקורן המוכן לבד במיקרו אינו בעיה וכך הלאה.
לקחת מוצר שעבר עיבוד כלשהו זה כן בעיה ולכן הוא מראש לא בריא.
2. WTF למה בכלל לקנות את הזבל הזה ?!?!?!
Nוטי   (19.12.12)
1.קנו ק"ג פופקורן ב10 ש"ח
2.קחו חופן ושימו בסיר עם שמן רק בתחתית
3.חכו 4 דקות בלבד (כמו במיקרו) עד שכמעט אין רעשים בסיר
4.תאכלו פופקורן בלי חומרים רעילים !!!

3. אחלה כתבה !
מישהו שאוהב פופקורן   (19.12.12)


נשלח מהסלולארי שלי
4. יש לך טעות
צרכן   (19.12.12)
בהוט-פופ מופחת שומן 76% דווקא כן מצוין שהמוצר ללא שומן טראנס (ולא "לא מצוין" כפי שכתבת). לכן הוא אמור להיות בין המומלצים. ולא, אין לי קשר ליבואן. אני פשוט לקוח שחושב שהמוצר הזה גם הכי טעים ואיכותי, ולא הייתי רוכש אותו אילולא היה רשום עליו שהוא אינו כולל שומן טראנס.
5. ממש חוכמה-להעתיק ממדבקות על מוצרים -ערך תזונתי.
איזו דיאטנית דגולה ,   נמאס מהכתבות האלו!   (19.12.12)
6. ומה עם פופקורן 100 קלוריות?
יעל   (19.12.12)
שקית אישית של 100 קלוריות
7. יש חוק שמחייב לכתוב שומן טראנס, לא ?
ערן   (19.12.12)
כפי שאני יודע, קיים חוק שמחייב לכתוב באם קיים שומן טראנס, לא ?
מה זה "לא צויין" ?משמע - 0, או שעברו על החוק ?
YNET - נא בדקו זאת.

דר"א - 60 שניות על נתרן (מלח) :

0-100 מ"ג נתרן - נחשב דל נתרן
100-300 מ"ג נתרן - נחשב לממוצע
400 מ"ג נתרן - נחשב עשיר נתרן

לכן, כדאי לצרוך דל נתרן ...נתרן (מלח) - גורם להתקפי לב
לידיעתכם - מלח יותר מסוכן מסוכר ...
8. עדיין מכינה בסיר למה לא מפרסמים האם יותר בריא?
לא מתעצלת   (19.12.12)
9. מי שעדיין לא פתח שקית פופ למיקרו לפני ההכנה, מוזמן לעשות זאת
ואז יצא לו החשק ,   מהגועל שבשקית   (19.12.12)
העניין הוא, שכל כך קל להכין פופקורן בסיר, עם מעט שמן (אתם קובעים כמה ואיזה), כנ"ל מלח. וזה גם הרבה יותר זול (קילו גרגרי תירס עולים כמה שקלים בודדים), הרבה יותר בריא ויותר טעים.
10. תירס
פופ קורן   (19.12.12)
מה עם הפופ קורן שלא מצריך חימום במיקרו גל ? לדוגמא : פופ קורן של עלית - המוצר החדש ... אגב טעים מאוד ,וגם זול במחיר.
11. בשביל מה כמויות המלח האדירות האלה???
מיכל   (19.12.12)
כבר שכחנו מה זה לאכול בלי מלח!
12. עדיף פשוט להכין בסיר..
איש איש2   (19.12.12)
13. הצעה להכנת פופקורן לבד בשימוש חוזר של השקיות
חנוך ,   עמק חפר   (19.12.12)

על מנת להפחית את כל החולירות שדוחפים לנו בשקיות המוכנות, אני משתמש בשקיות שכבר השתמשנו בהם לשימוש חוזר. קודם כל בזמן פתיחת השקיות יש להזהר לא לקרוע אותן ולפתוח פתח כמה שיותר קטן להוצאת הפופקורן. אני לוקח פופקורן משקית של קילו, לכוס חד פעמית, מוסיף שמן זית, מלח לפי הטעם, מכניס לתוך השקית, מקפל את קצה השקית, ומכניס למיקרו.

אשמח לשמוע אם ניתן לקנות שקיות חד פעמיות להכנת פופקורן, ואם לא קיים אז הינה סנו יש לכם רעיון למוצר חדש.

14. ועכשיו למבחן הטעימה...
י   (19.12.12)
15. oh please
החיילת החושבת   (19.12.12)
שקית גרעיני פופקורן עולה עשרה שקלים (של סוגת)-היא נשארת במזווה אפשר להכין משקית אחת זולה כזאת מלא מנות פופקורן....
שמים בסיר כמות מזערית שמכסה את תחתית הסיר, שמים שמן כראות עיניכם (כולל שמן זית, אבוקדו ושאר שמני בריאות..) מכסים ומשקשקים, נוצרת כמות ענקית...שמים מלח וחמאה בצורה עצמאית. הרבה יותר טוב מכל שקית מוכנה שלא נפתחת עד הסוף / נשרפת / לא טעימה ולא בריאה או דלת שומן...
תתחילו להכין דברים בעצמכם במקום להתעצל...

נשלח מהסלולארי שלי
16. Popcorn is bad and you should feel bad eating it, plebs.
(19.12.12)
17. שגיאה בטבלה
שכחתי לעשות הגהה...   (19.12.12)
שלוחצים על טבלת הסיכום כדי להגדיל אותה, נפתח קובץ אחר....
18. יופי עוד כתבה על איזה זבל אתם מעדיפים לאכול
(19.12.12)
יש זבל מצופה בחרא, ויש זבל מצופה בעגבניות אבל רק רסק עגבניות, זה עדיין זבל!
19. רק בסיר
מוקי ,   דרום   (19.12.12)
כל כל קל, כל כך פשוט, זול וטעים מאוד מאוד.
אני לא מתעצלת להכין אפילו לפני שהולכים לסרט. קניתי מיכלים יפהפיים בחנויות לכלים חד פעמיים, שמים בציק עם הפופקורן, לוקחים בקבוק מים. הם נהנים ואני ללא יסורי מצפון...

נשלח מהסלולארי שלי
20. כתבה מצוינת, אני לא מאמינה שאני מכניסה את הזבל הזה לגוף
דנה   (19.12.12)
אני אוכלת כבר שנים רק את המופחת שומן של שופרסל ולא תיארתי לעצמי שזו כמו הנתרן. ממש מפחיד
21. שימו לב שהחוק נכנס לתוקף החל מה- 15.01.2013!!!
אחד ,   שיודע   (19.12.12)
22. הניסוח שלכם "הכי בריא" מקומם כל פעם מחדש
סכ   (19.12.12)
הרי מדובר במוצרים שאינם בריאים כלל. והרעיון הוא למצוא מה הכי פחות לא בריא. אז אולי תמצאו ניסוח שלא חורה לאמת?
23. הכי בריא זה לעשות במכשיר עם אוויר חם
(19.12.12)
אין טיפה של שמן ושמים כמה מלח שרוצים
24. פופקורן במיקרו - רעיל מעצם החימום במיקרו!
(19.12.12)

השקיות של הפופקורן מכילות כימיקלים מסוכנים שעוברים לעתים למזון.

מאז שקראתי את הכתבה הזו:

 

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3982428,00.html

 

אנחנו מכינים אך ורק פופקורן בסיר, כן, כן, כמו פעם. זה כנראה יותר בריא, והרבה, אבל ממש הרבה, יותר זול. כמעט לא עולה, יוצא ממש גרושים בחישוב כולל...

 

מחממים מעט שמן (קנולה) בסיר, מכסים את התחתית בגרעיני פופקורן, שמים מכסה על חצי פתח של הסיר, וכאשר קופץ הפופ הראשון, מכסים לגמרי (שלא יברחו בכל המטבח).

תוך דקות - פופקורן טעים, טרי, זול ובריא!

25. מה הקשקוש הזה? בישול במיקרוגל מאוד מאוד לא בריא
(19.12.12)
26. שתי רעות חולות: תירס ומיקרוגל
מה הקשר לבריאות?   (19.12.12)
27. המופחת שומן מגעילללל
תאכלו פעם ב... ,   פופקורן אמיתי   (19.12.12)
28. מלח זו המצאה חולה מאוד של הטבע
דני,DANY ,   טורונטו קנדה   (19.12.12)
רבותי הכל נראה יפה ומגרה,אבל כמות המלח היא בלתי ראויה למתכונים הללו.
כשאני הולך לצעידת ערב עם כלבתי במבה בפארק מול ביתי אני נפגש עם עוד בעלי כלבים,ובאחת האתנחתאות אני מוציא את סנדוויץ הפריכיות עם הפסטרמי דל שומן ומלח בתוספת מיונז 0 אחוז שומן. זה בריא וטעים.
מלח גורם ל-PTT של הכבד. ראו את המתכונים ששוקלים מאות גרם מלח
וכמו שאומר עבדול בעל המעדניה מול ביתי "יותר טוב תשתוק ויגידו לך לדבר, ולא תדבר ויגידו לך תשתוק"
29. פופ
משה   (19.12.12)
אפשר להכניס תפזורת רגילה של פופקורן לקערת פיירקס להוסיף מעט שמן זית ואז למיקרו גל למשך שש דקות זול וטעים ובריא 160 קלוריות למאה גרם בערך

נשלח מהסלולארי שלי
30. ואיזה פופקורן לא מהונדס גנטית ? תופתעו לשמוע
מדעי הטבע   (19.12.12)

מחקר גדול ממדים בצרפת השנה קבע :
תירס מהונדס גורם לגידולים ביונקים ופגיעה באיברים פנימיים
http://digitaljournal.com/article/333607

כל התירס בארץ מיובא מארה"ב .
כל המוצרים הנ"ל לא יוצא מן הכלל מהונדסים גנטית.
וגם הפופקורן בחבילות של סוגת.
למה אתם לא יודעים? כי אין חובת סימון בארה"ב ובישראל (תודה ללוביסטים של ..)
באירופה יש חובת סימון


הדרך היחידה לאכול בארץ פופקורן בריא ,בלדי, לא מהונדס - זה לקנות גרגרי תירס אורגניים.
יש אריזות בחנויות טבע (לא זוכר אם זה מחברת 'השדה' או 'אדמה') קנו רק עם חותמת של הרשויות המפקחות.

תגובות נוספות
חזרה לכתבה