אוכל  טעם החיים  שני צמחוני
כמו צמח בר: 4 מתכוני חובזה
מרב ברזילי
פורסם: 31.12.12, 08:07
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 26 תגובות ב-11 דיונים
1. רעיון נוסף- להוסיף למרק בלי שילדים ישימו לב:
רוני   (31.12.12)
אחרי שהמרק מוכן לוקחים כוס או חצי כוס וטוחנים בבלנדר סטיק עם חופן או כמה חופנים של עלי חובזה, ומחזירים למרק. הטעם לא משתלט, כל העלים טחונים ןמעורבבים במרק כך שילדים לא שמים לב שהם שם, וכך במשך כל החורף אני מעשירה למשפחה שלי כל יום את המרק בשפע ויטמינים, מינרלים, כלורופיל והמון אנרגיה של צמיחה, שהרגע נקטפה בשדה...
2. מן מהשדה
שרה מאירי ,   רמת אפעל   (31.12.12)

אני ירושלמית שחיה בירושלים בתקופת המצור  והירק חובזה הציל אותנו מרעב

3. תאכלו בשר תיהיו בריאים
העומד בשער ,   המרכז   (31.12.12)

‏http://www.youtube.com/watch?v=qIzAzZsJpkU
4. טבעונות היא אסון לגוף האדם
אמיר ,   תל אביב   (31.12.12)
כנסו להרצאה שהטבעונים לא רוצים שתראו, למה אכילת בשר רבה ושומן דרושה לנו על מנת להיות בריאים, די לשקר של הטבעונים

‏http://www.youtube.com/watch?v=qIzAzZsJpkU
5. איזה רעיון אדיר
איטה ,   מרכז   (31.12.12)
יש לי המון חובזה בחצר!!!


6. כמה זה בכפיות מדידה?
(01.01.13)
כמה זה בכפיות/כוסות מדידה?

10 גרם שמרים

60 גרם סוכר

20 גרם מלח גס

20 גרם שמן זית

500 גרם קמח דורום
7. קלצונה מתפוצצת
תמר ,   ירושלים   (31.12.12)
כל פעם שאני עושה קלצונה
יש נזילות בזמן האפיה
ודווקא לא איפה שסגרתי אם כי בקיפול
מה עושים?


נשלח מהסלולארי שלי
8. תעשו טובה
אזהרה!   (31.12.12)
מי שלא יודע להבחין ולזהות צמחים שלא יקטוף ויאכיל את בני משפחתו! זה סכנת נפשות! בנוסף ישנם זנים מוגנים בטבע ואתם עלולים להיקנס עי פקח!

נשלח מהסלולארי שלי
9. המתכון הבסיסי והפשוט של החובייזה
מרואן ,   ירכא   (01.01.13)
שמחתי לקרוא שהירק המדהים והבריא הזה נכנס לתודעה - חובייזה פשוט נפלא
מאז ומתמיד - חובייזה כיכב במטבח הדרוזי בעונת החורף
לכל המתעניינים, ניתן ללקטו בחופשיות בתקופה זו כמעט בכל מקום, בייחוד באדמות שנחרשות
שמחתי לראות את המתכונים המוצעים, בהחלט אנסה את חלקם. והנה המתכון הפשוט המקורי והטעים שלי שמבוסס על גרסת הסבתות הדרוזיות :
חותכים שני בצלים לקשתות דקות
חותכים צרור עלי חובייזה טריים וצרור עלי שמיר (השילוב של שניהם מצוין ואף הכרחי)
מחממים סיר עם 3 כפות שמן זית ומוסיפים את הבצל עד להזהבה
מוסיפים את החובייזה והשמיר החתוכים
מוסיפים מלח ומערבבים הכל
מוסיפים חצי כוס מים, מכסים ונותנים להתאדות על אש נמוכה במשך 25 דקות
מגישים עם לימון - בתאבון

10. תודה רבה
תודה רבה   (28.01.13)
11. למרואן
חיים   (31.12.20)
אפשר עם בשר או עוף ? תודה
חזרה לכתבה