בריאות  דיאטה
5 הדגנים הבריאים ביותר: למה לאכול חיטה?
נירה אולנד
פורסם: 25.01.13, 01:12
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 96 תגובות ב-46 דיונים
1. יפה
אריקו   (25.01.13)
יפה, וברור.
2. אחלה הוראות להכנת קוסקוס
קוסקוס   (25.01.13)
קוסקוס מלא, שעשוי מחיטה מלאה,...... אופן ההכנה זהה.

באמת?
3. כוסמין? תמיד טוב...
(25.01.13)
4. כתבה יפה ורצינית, (לשם שינוי)בלי משפטים מנופחים וחסרי משמעות
איציק   (25.01.13)

 

5. אז מה?
(25.01.13)
1) העובדה שהחיטה מוזכרת בתנ"ך לא הופכת אותה לראויה!!!

2) החיטה בת ימינו עברה הנדוסים רבים ששינו את אופיה והפכו את רכיביה לפחות זמינים.

3) איך נפטרים מהחומצה הפיטית המגנה על החיטה; מרכיב הנמצא בכמויות נכבדות בחיטה מלאה לעומת לבנה.

4) רק אל תספרי/ו לי שאתם דואגים להתסיס אותה במשך ימים כדי להימנע מכך; במחשבה שנייה, כמה מהקוראים יודעים בכלל מהי חומצה פיטית (phytic acid)??

תשובות ענייניות בלבד בבקשה (;


(נו אולי אקדים הפעם את ההיא שדוחפת את אתר היוגה שלה; נקווה שהיא שומרת שבת?!)
6. עבור אדם האוכל חיטה הסובין חסר ערך לחלוטין
רונן ,   צפון   (25.01.13)
הבעיה עם מאכלים מבוססי קמח חיטה הוא ההתפחה של הקמח בעזרת שמרים.
השמרים מפרקים את השרשראות המורכבות של הסוכרים לשרשראות קצרות וזמינות לגוף. משום כך אין כל הבדל ביל לחם המיוצר מקמח מלא לכזה המיוצר מקמח לבן.
הסובין לא מתאכל בגופנו ונפלט. רוצה אדם לאכול מוצר בצק שלא ישמין אותו שיאכל פסטה.
7. חבילת שטויות ארוז בנייר מרשרש .!לכי ללמוד
יוסיפון   (25.01.13)
8. שאלה לגבי בורגול
תודה   (25.01.13)
האם בורגול מיוצר מחיטה מלאה או לבנה?
9. חיטת דורום = חיטה קשה. זה הכל
דגני   (25.01.13)
10. היעדר מוחלט של ידע בריאות - דיאטנית(ים) ..
דני DANY ,   טורונטו, קנדה   (25.01.13)
כיצד זה אפשרי שכזו "מודעת:" כ: "הכותבת היא דיאטנית קלינית, החברה בפורום צמחונות וטבעונות של 'עתיד' - עמותת דיאטנים ותזונאים בישראל ", ללא יודע כשהיא מזכירה שלפסטה יש ערך גליקמי נמוך וזה ביכלל לא נכון מה לגבי רוב הפסטה . להפך, הפסטה הרגילה כל זמן מעלה את רמות הסוכר(הערך הגליקמי) בגוף שלכם. רק פסטה עשויה מדגנים מלאים 100% הוא הנכון לאכול. פסטות מחיטה מלאה אינו מספיק - זה צריך להיות מדגנים מלאים 100%. ו , זה נאמר על ידי הרופאים בצפון אמריקה, ובמיוחד ד"ר עוז. וכן, היא צריכה לדעת שערכיים גליקמיים גבוהים בגוף שלכם מעלים את רמות הסוכר בגוף שלכם, שסופו של דבר מובילים לסוכרת! ידע בריאות?
עבור מה כל התארים של הדיאטנים שלכם הם טובים? זה לא הפעם הראשונה שאני "מנלה" חוסר ידע ועוד בריאותי... ו, אני סתם איש הרחוב - ידע, ידע, ידע ! - כולו זמין לכל אחד.
היעדר מוחלט של ידע בריאות - דיאטנית(ים) ..
11. חיטה היא המזון הרעיל ביותר שקיים היום
מיקי בן דור ,   תל אביב   (25.01.13)
רוב האנשים רגישים לגלוטן והפחמימות בחיטה (אמילופקטין) מעלות את רמת הסוכר יותר מהר מכל מרכיב מזון אחר. ראו בתוכנית הבריאות הנצפית ביותר בארה"ב של דר' אוז. דיאטנים צריכים להתעדכן, במיוחד הטבעונים. http://www.paleostyle.co.il/?p=1484
12. חיטה = רעל
פליאו   (25.01.13)
לקטינים (lactins), חלבונים הנמצאים בכמויות גבוהות יחסית בזרעים כמו דגנים וקטניות. חלבונים אלו גורמים לנזקים שונים במערכת העיכול שלנו, ובין היתר יכולים לגרום לירידה בכמות חיידקי המעיים הטבעיים, ולפעולה לא תקינה של המעיים עקב פגיעה בתאי המעי. בנוסף, הלקטינים משפיעים על פעולת ההורמון לפטין שקשור לצריכה האנרגיה בגוף ולכן, בין היתר, גם על אגירת שומן.
מרכיב מזיק נוסף הנמצא בדגנים ובקטניות (וגם באגוזים אגב) הוא חומצה פיטית, אשר מונעת מן הגוף לספוג ויטמינים ומינרלים מהמזון. לחיות אשר הורגלו אבולוציונית לאכול זרעים, כגון עכברים, יש אנזים המפרק אותו, לנו אין. החומצה הפיטית נמצאת בעיקר בקליפת הזרע ולכן הכמות שלה גדולה יותר בדגנים מלאים.
ולא נזכיר גלוטן והנזקים שלו
13. כתבה מרתקת מלאה בחלבונים ופחמימות. תודה על הידע.
חיימימוס   (25.01.13)
הרבה דברים לא ידעתי. ועכשיו כן :)
14. איזה חוסר ידע בהתפתחות אנושית!!!! עד לדגנים האנושות לא
(25.01.13)
ידע מה זה השמנת יתר, התקפי לב, סכרת, וכל דבר אחר שאנו מכנים "מחלות הציביליזציה".

ולא צריך להיות דיאטנית כדי להבין למה.
15. Iron Viking
Iron Viking   (25.01.13)
Hey,
new and wonderful nutritionand exercise
page.
LIKE" it great stuff stuff is posted there"
http://www.facebook.com/pages/Iron-Viking/412294792181375?ref=hl
16. כתבה מעולה ומדויקת
מתן   (26.01.13)
לכל מי שאומר שהיא לא מבינה, לכו אתם ללמוד !!! לפסטה אגב כן יש אינדקס גליקמי יחסית נמוך אפילו לפסטה לא מחיטה מלאה! כתבה ברורה ומעולה!

נשלח מהסלולארי שלי
17. המתכון של דר חסידוף
(25.01.13)
- לרסק שתי עגבניות גדולות בפומפיה, לשים במחבת ולחמם.
- להוסיף למחבת שנים או שלושה חלמוני ביצה, להביא לרתיחה ולבשל כמה דקות תוך כדי בחישה בכף מעץ.
- לכבות את האש ולהוסיף תוך כדי בחישה כשלוש+ כפות נבטי חיטה עד שנהיה סמיך, אך לא יבש מדי.
- לתבל במלח, כף שמן זית, ואגוז מוסקט.
לאכל מיד, כשזה חם וטרי.
בתאבון
18. שלא נדע מצרות של כתבות כאלה
ע   (25.01.13)
החיטה אחד הנזקים הגדולים של המערביות, לא לבנה, ולא מלאה ולא בטיח.
מחקרים עדכניים, מוצאים קשר ישיר לכל תחלאות האדם המערבי ולחיטה/גלוטן. מומלץ להפחית בצורה דרסטית את כל הלחמים, עוגיות/ פסטות, פיצות .ובעיקר דגנים( מכל סוג)
עיינו ערך יפן, שם חיים מאות שנים, החיטה שם לא קיימת.

בארצות הברית שוקלים לשים על כל מוצרי חיטה שמכילים גלוטן שהוא מזיק לבריאות ( כמו על סיגריות)

סתם לסבר את האוזן:
לחם לבן יותר גרוע מכפית סוכר.


...
19. כתבה לעניין
(25.01.13)
כל הכבוד, מעניין ולא מנופח. זאת כתבה למי שכבר מעט יודע על דגנים וחשיבותם.
זה לא מדע רפואי, קורס וכו, פשוט עוד אינפרומציה שלי עשתה הרבה.
80 אחוז ידעתי וה20 השלימו. כמבון שיש עוד הרבה הרבה לדעת.

כמו בכל תרופה הכמות חשובה לכל אחד אינדיבידואלי. מה שלי טוב לא חייב להיות טוב לך והמעט שעושה לי טוב יכול להפריע לאחר ולהיפך.

אז קחו הכל בפרופורציה. תמיד להתעדכן לקחת את מה והכמה שטוב לך.
שבת שלום שיהיה לכולם וכמובן בריאות
20. צליאק זו לא אלרגיב
(26.01.13)

נשלח מהאייפון שלי
21. כוסמין - הלו זה רדיו?
העיקר הבריאות   (26.01.13)
22. אך השמרים (פטריה) שבלחם הם צרה
שמרים=פטריה   (26.01.13)
23. האם לחם הוא מזון בריא ?
הנדסת מזון   (26.01.13)
http://focus-il.org/amalgam/?p=1854
24. לכל הפאנטים והאובססיבים , להרגיע
נושם עמוק רץ רחוק   (26.01.13)
ראשית מהחיים האלה אף אחד לא יוצא בחיים, ועכשיו מעבר לרעיונות ו" גילוים" כאלה ואחרים הכלל החשוב ביותר הוא אפשר לאכול כמעט הכל , תלוי במינון , ומה שחשוב יותר הוא נושא הפעילות הגופנית, הפעילות הגופני היא הקטאליזטור שמאיץ את חילוף החומרים והגוף בעזרת האצת המטבוליזם מנקה עצמו ופולט את הרעלים והפסולת, מי שהגוף שלו מנוון והשרירים ומערכת העיכול לא פעילים בצורה הטבעית שלהם אוסף רעלים ומביא להתרצות מחלות ממחלות שונות,
הרמב"ם ידע זאת ומסביר בצורה כי ברורה את הנושאי האכילה וההתנהלות של האדם ,
כל קיצוניות ואובססיה שמלווה בפלצנות וטרנדים מזיקים לא רק לגוף אלא גם למוח ולשמה,
שבת שלום , ובריאות לכולם ,!
25. אתה מגזים וגם הכתבה מוגזמת
ahrh   (26.01.13)
26. בכותרת כתוב 5 סוגי חיטה הכי בריאים
מ   (26.01.13)
ובכתבה יש יותר מ-5... לא ברור...

נשלח מהסלולארי שלי
27. אין דבר כזה בעברית "תבלונים" יש רק תיבול
איזו עילגות   (26.01.13)
28. אני לא מאובחן עם צליאק, אבל כשאני נמנע מחיטה אני מרגיש מצוין
אריק   (26.01.13)
וכשאני חוזר לאכול חיטה אחרי כמה ימים(כי מתישהו אוכלים לחם או פסטה) יש לי בלגנים מטורפים בבטן
29. רוצים לדעת את האמת על גלוטן וחיטה?
בן יקיר   (26.01.13)
בואו לכנס רגישות לגלוטן ב2.1 בתיאטרון גבעתיים.
30. חלבון וחיטה
גד   (27.01.13)
האמירה שב חיטה יש חלבון רב אינה נכונה לחלוטין.על כולכם לדעת שב חסה,ברוקולי ותרד יש יותר חלבון.אל לנו למדוד חלבון למאה גרם .חלבון צריך להימדד למספר קלוריות.לדוגמא :הנאצים קלוריות שם ברוקולי יש כמעט פי שלוש יותר חלבון מאשר סחיטה או אפילו בבשר. חומר למחשבה הה..?











במאתיים קלוריות של ברוקולי או חסה יש פי שלוש כמעט יותר חלבון מאשר בחיטה. לצורך בעיניו גם בת רד.כידאי לדעת.

תגובות נוספות
חזרה לכתבה