בריאות  דיאטה
בריא במזון: למה טוב לאכול קטשופ ולשתות תה ירוק
ד"ר שרה קפלן
פורסם: 05.02.13, 12:36
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 66 תגובות ב-33 דיונים
1. איפה כל ה"חכמים" שיודעים יותר טוב מכולם?
ואיפה המפרסמים ,   שימליצו על מוצר?   (05.02.13)
ומעיין ששוב תנסה לדחוף את היוגה שלה?
2. בקטשופ יש כמויות אדירות של סוכר!
(05.02.13)

המרכיב העיקרי בקטשופ הוא סוכר, לא עגבניות.

בריא לאכול קטשופ?

בדיחה טובה!

3. אתם רוצים להיות בריאים? כנסו
עידן ,   תל אביב   (05.02.13)
https://www.youtube.com/watch?v=9ZnlW_w1HF8

נשלח מהסלולארי שלי
4. חובה לראות את הסרטו הבא!!!!
(05.02.13)
https://www.youtube.com/watch?v=9ZnlW_w1HF8. אתם פשוט חייבים !

נשלח מהסלולארי שלי
5. באמת? אליה וקוץ בו!
דני מ ,   היופי שבפשטות   (05.02.13)
הסתכלתם פעם על רשימת המרכיבים, או שאתם פשוט פועלים על אוטומטי?
להלן רשימת המרכיבים של חברת היינז:
INGREDIENTS: TOMATO CONCENTRATE FROM RED RIPE TOMATOES, DISTILLED VINEGAR, HIGH FRUCTOSE CORN SYRUP, CORN SYRUP, SALT, SPICE, ONION POWDER, NATURAL FLAVORING....אותיות קידוש הלבנה מאתר היצרן (;

פרוקטוז סירופ סוכר הנו רעל צרוף; בחלק מהמארזים הומר הסירופ בסוכר לבן. ומהן אותם חומרי טעם עלומים? בכלל, רקיחת הרכיבים מבוססת על למידה דקדקנית של בלוטות הטעם שלנו וייצור מוצר רווי במלח וסוכר. אז נכון שאכילה פוא ושם לא תגרום נזק בלתי הפיך. אבל להמליץ על המוצר "כבריאותי" וככזה שכדאי לצרוך אותו כדרך קבע? מה עוד שלרוב הוא נאכל בשילוב של מזון מטוגן ולפיכך מחומצן. הכי מעניין שחברת אוסם המשווקת גרסה משלה, נמנעת בעקביות מלפרסם את רשימת המרכיבים באתר הבית, ולעזאזל עם השקיפות.

אפרופו הפרדוקס הצרפתי, יש לי תאוריה שלא היין המגן על הצרפתים ממחלות לב (אף שאני משתדל לשתות כוס ביום), אלא דווקא האכילה של מוצרים טריים ורווים בשומנים מין החי, ירקות ופירות טריים (הצרפתי קונה את מזונו מדי יום, להבדיל מאיתנו הקונים כמויות רק כדי שיאבדו מערכם התזונתי במשך שהיה בת שבוע ויותר במקרר.

ויש לי גם מילה טובה: שום ותה ירוק זה סבבה. מאידך, הסלמון של ימינו מגודל בבריכות ו-% האומגה 3 נמוך (אלא אם הצלחתם להניח את ידכם על סלמון פרא; לכן מומלץ לאכול מקרל, סרדינים, או אנשובי ולקחת כמוסות שמן דגים. "סורי" אבל אומגה 3 מין הצומח אינה שוות ערך. גם ההסבר לגבי ה-LDL "הרע" לוקה בחסר. תפקידו של ה-LDL הזוכה למילות גנאי לפנות משקעים מהעורקים וה-HDL שמגיע לאחר מכן מתקן את המקום בו מצטבר פלאק. הרשע הגדול הנה בכלל רמת הטריגליצרידים והסוכרים בדם. ככל שהטריגליצרידים גבוהה היא מסיעה יותר רעלנים. ומהם אותם רעלנים? סוכרים על נגזרותיהם, בין אם סוכר לבן, עודף פחמימות, או חיטה וכדומה. אגב, מאוד מקוממת העובדה שבדיקות המעבדה בקופות החולים לא עושות הבחנה בין LDL A --B......או גדול וקטן. אם גדול, אנו במצב טוב, אבל אם רמת הקטן גבוהה, עלינו לקחת צעדים לצמצמו. החל מפעילות גופנית ושינויי תזונה עם דגש על פחות דגנים וקטניות אם בכלל.

יאללה, אני צריך לחזור לענייני; אז להשתמע (;
6. זה קצת חוסר אחריות להגיד שצריך לצרוך קטשופ בכמויות
(05.02.13)
אם כבר אז רק קטשופ אורגני.
כי בקטשופ הרגיל יש חומרים משמרים (מסרטן ומשמין) והמון חומרים שלא היתם רוצים להכניס לגוף.
7. טועה ומטעה- כנסו
(05.02.13)
טועה ומטעה- אין שום מחקר חד משמעי שליקופן מונע סרטן, אם תנברו באינטרנט תמצאו זאת. חוץ מזה- איזה תזונאית שמכבדת את עצמה ממליצה על אכילת קטשופ?! יש שם חומרים משמרים ומלא רעלים- טועה ומטעה!

נשלח מהסלולארי שלי
8. טועה ומטעה- כנסו
(05.02.13)
טועה ומטעה- אין שום מחקר חד משמעי שליקופן מונע סרטן, אם תנברו באינטרנט תמצאו זאת. חוץ מזה- איזה תזונאית שמכבדת את עצמה ממליצה על אכילת קטשופ?! יש שם חומרים משמרים ומלא רעלים- טועה ומטעה!

נשלח מהסלולארי שלי
9. 25-30% מהקטשופ זה סוכר...........(בריא?)
צרכן   (05.02.13)
10. זה קשור עם הספר שחובה בכל בית ,לאכול כדי לחיות" - ג'ואל פורמ
מנחם ,   ת"א   (05.02.13)
11. מה עם תה לבן? ולמה יין אם הענב זה מה שבריא?
(05.02.13)
לא הבנתי למה אם יש חומר בקליפה ובגרעין זה הופך יין לבריא. אלכוהול זה לא בריא נקודה.
אפשר לצרוך את אותו החומר גם ממיץ ענבים או מהפרי עצמו לא?
12. 10 כוסות תה ירוק ביום כי "יתכן" ומפחיתה סרטן
ניר ,   תל אביב   (05.02.13)
קצת הגזמתם עם הכסת"ח לא? או שזה מונע סרטן או שלא ואם אין ממצאים חד משמעיים תפסיקו לחפור עם זה. מ 10 כוסות תה ירוק ביום נהיות לך שיניים חומות כמו של קובני בן 100. כל זה בגלל ש"ייתכן"?
13. תזונה טבעונית כרפואה מונעת
(05.02.13)
מאמר זה עוסק בקשר בין תחלואה במחלות השפע הנפוצות במערב (סרטן, סוכרת, מחלות לב, יתר לחץ דם, אירוע מוחי, השמנת יתר וכד') לתזונה מן החי וריפוי מחלות אלו בעזרת תזונה המבוססת על מזונות מלאים מן הצומח.
http://simply-yoga.co.il/healing-with-nutrition/
14. איך שכחו שוקולד מריר?
מקס ברנר   (05.02.13)
יש מחקרים שמצאו כי אכילת 25 גרם שוקולד מריר (לפחות 70% קקאו) כל יום מפחיתה לחץ דם, שבץ מוחי, התקף לב, דמנציה ועוד. בשוקולד מריר יש הרבה נוגדי חימצון ועוד GOODIES.
15. יש לכם משהו להורדת הליכוד מהדם אני מרגיש שזה משתלט על המוח
ליכודניק בדםםם   (05.02.13)
16. כמה שיותר צבעים = ככה יותר סיכוי לסרטן
חקלאי   (05.02.13)
ככל שמגדילים את צריכת הירקות בארץ ככה מגדילים את חשיפת הגוף לרעלים שמקורם בחקלאות
הבעיה שגם על החקלאות האורגנית אי אפשר לסמוך כי התקינה בארץ מאפשרת לחקלאים למצוא פרצות כך שאין הרבה הבדל בין ירק אורגני לרגיל

אז מה הפתרון???
לעבור כמוני לארצות הברית,
ולרכוש מזון בריא בחנויות איכות כמו trader joe's
נכון שארצות הברית היא מובילת ההנדסה הגנטית אבל יש איים של שפיות

אם הפתרון לא מקובל ורוצים להשאר בארץ
אז לא לצרוך בשום פנים ואופן (לפי דירוג רעילות)
תותים, חסה (לא אורגנית) עגבניות, ברוקולי, כרובית, מלפפון, ,
17. מדוע הכותבת אינה מתייחסת לסירופ התירס שמצוי בקטשופ?
מעניין מאד   (05.02.13)
סירופ תירס מזוקק בכמויות מכובדות מצוי בקטשופ, והנל נחשד כמסרטן. לא להתלהב מהקטשופ, להכין בבית לבד מרסק עגבניות
18. קטשופ לא בריא בכלל! עדיף להכין מטבוחה או משהו דומה
(05.02.13)
שקשוקה גם עושה את העבודה... רק לא קטשופ!

נשלח מהסלולארי שלי
19. בקטשופ יש סוכר זול ולא טוב - סירופ תירס. (מתוק וזול יותר)
גיא   (06.02.13)
20. כולכם וגם אני..התחרפנו!!! תחיו תהנו..כל דבר במידה..
אבי   (06.02.13)
21. עגבנייה מבושלת עם מעט שמן זית
יותר בריא מקטשופ   (06.02.13)
22. אין ויטמין B12 במאכלים מהצומח.
אדם   (06.02.13)
לא בירוקים עליים ולא בשום דבר אחר. הויטמין הזה מיוצר על-ידי בקטריות ולא על-ידי צמחים.
23. שוב לא מקצועי - מידע שגוי ומסוכן!
דני DANY ,   טורונטו, קנדה   (06.02.13)
ממתי לדיאטנית יש תואר של רופא רגיל? כאן, רק מישהו שהוא ממש רופא יכול לשאת תואר שלרופא.
רוב מה שהיא אומרת הוא נכון, למעט 2 סעיפים מאוד חשובים שהם שגועים ומסוכנים ואני מופתע שמידע כזה מגיע ממשהוא עם כל כך הרבה תארים...!..
קטשופ, בריא? עם טונות של סוכר, מלח וכימיקלים בשפע - איפה היתרון? מזון מעובד שכל דיאטן כאן ממליץ לא להשתמש בו!
הסלמון - הגיע זמן שאתם בישראל תמודדו עם האמת העירומה שהנורבגי הזה טעון עם אנטיביוטיקה, הורמונים, צבעים, כימיקלים וכו ' ו, זה אותו כאן בסלמון הקנדי ומצ'ילה
שוב לא מקצועי - מידע שגוי ומסוכן!
24. בריאות ומזונות
יפה   (06.02.13)

כל מה שמתועש, מסוכן לבריאות וזה ברור.

יש במזון המתועש חומרים רבים, מגוונים המזיקים לבריאות.

אין כמו לאכול בריא ובעיקר אוכל ביתי עם חומרי גלם שקונים ומכינים בבית.

ואכן, מפליא לכתוב כי הקטשופ בריא. ממש, אבל ממש שגוי לכתוב זאת.

לגבי שוקולד מריר, גם קראתי כי הוא מאוד בריא ואת השוקולד המריר שיש בו תכולה יפה של חומרים בריאים מצאתי בסופר של יוחננוף.

לגבי התה הירוק, אין זה נכון שהוא משחיר את השיניים ומכהה אותן . אני שותה 4 כוסות ליום. לא שותים את התה הרגיל הכהה. יש תה ירוק עם לימונית שהוא טעים להפליא של ויסוצקי וממש לא משחיר שיניים באחריות.

שורה תחתונה והמסקנה המתבקשת הינה, אל תוכלו בחוץ אוכל מוכן. אל תתעצלו, שווה לטרוח ולהכין בבית.

25. כתבה מדהימה ונכונה
משה ,   דלתון   (06.02.13)
26. אשתי תלמדי איך לאכול נכון
sar@tlvmc.gov.il   (06.02.13)
27. יש משהו טוב נגד נשירת שיער?????
אורן   (06.02.13)
מזון שמומלץ לאכול אותו לעיכוב/עצירת הנשירה?
28. רק שכחת לציין כמה טונות סוכר יש בקטשופ
אורי   (06.02.13)
29. מטבוחה רבותי מטבוחה בייתית, הכי טעימה ובריאה עם שום קלוי
יוסי 43 ,   אשקלון   (06.02.13)
ופלפלים קלויים, מטבוחה סוף הדרך.
30. טוב לאכול קטשופ?? מה רוצים שנמות?
2+1   (06.02.13)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה