כלכלה  קריירה  חיפוש עבודה
רילוקיישן: איך תדאגו להיות בחצי הנכון?
עו"ד מרי ציון
פורסם: 18.02.13, 15:00
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 17 תגובות ב-12 דיונים
1. הלוואי עלי, מנסה כבר שנים לברוח מכאן דרך רילוקיישן
(18.02.13)
2. מנסיון, אל תקחו חברה ישראלית שמחשבת לכם כמה הוצאות יהיו לכם.
(18.02.13)
הכל שקר, הם בכלל לא יודעים את המחירים במקרה שלנו זה היה בארה"ב. כל המחירים שהם נתנו לנו היו נמוכים מאוד.
שהגענו...הבנו... שהכל היה טיפשי, אין כמו להכנס לפורומים ולשאול שם.
3. שטויות. מה שצריך כדי שרילוקיישן יעבוד הוא
יוספוס ,   ארה"ב   (18.02.13)
כמה דברים מאד פשוט. על זה יפול ויקום הרילוקיישן:

(דברי מכוונים אך ורק לארה"ב, שם נסיוני).

1) קליטה מוצלחת מבחינה מקצועית בחברה בחו"ל
2) שלום בית (לנשואים) עם המעבר לחו"ל. בלי "צד אחד רוצה, צד שני לא כל כך" כי זה נגמר לא רק בכשלון הרילוקיישן אלא גם ברבנות...
3) אם מדובר בחברות ישראליות (קמצנות, חסכנות, עוינות לעובדים) צריך לוודא היטב שהמשכורת שמוצעת בחו"ל היא לא "תרגום לדולרים של המשכורת בשקלים). ובכלל, עדיף לעבוד בחו"ל עבור חברות לא ישראליות בשביל החוויה המתאימה.
4) אם הרילוקיישן הוא דרך להגר לחו"ל, חשוב לוודא שהחברה תסכים לתמוך בתהליך גרין קארד כעבור X שנים של עבודה. בלי זה כל ויזת עבודה היא זמנית ואתם תיאלצו לשוב לישראל בסיומה, גם אם ממש תרצו להישאר. גרין קארד הוא הכרטיס למגורי קבע בארה"ב עם זכיויות עבודה כמו של כל אמריקאי, ללא צורך בויזת עבודה מול מעסיק. היא גם פתח לאזרחות ארה"ב כעבור 5 שנים.

כל השאר עיצות שנעות בין בנאליות (אתם צריכים ויזה מתאימה,, לא! דאההה! בוודאי שצריך ויזה, איך תעברו לחיות ולעבוד בחו"ל בלי ויזה מתאימה) ועד "חוקי עבודה מקומיים" שלא ברור לי לגמרי מה זה אומר. אתה מהנדס תוכנה? עשה את העבודה שלך והכל יהיה בסדר.
4. נשואים עם ילדים
מאיר   (18.02.13)

נשואים עם ילדים - חישבו גם על הוריכם שמאד רוצים לראות את נכדיהם לעתים תכופות.

מניסיון - טיסות הופכות קשות יותר עם התבגרות הסבים והסבתות...

סקייפ לא מחליף חיבוק או ליטוף או נשיקה.

5. אהבתי
אלי קומיסר   (18.02.13)
כתבה מצוינת והעו"ד נראית טוב.
היא לא אמורה לצרף את השם של בעלה לשם משפחתה?!
6. שימו לב
גיל   (18.02.13)
מאז שביבי חנק את הצעירים החילוניים למגורים בארץ בזה ששילש את מחירי הדיור עבורם בלבד יש הרבה כתבות על הגירה ורילוקיישין כנראה שבשטח ישנה תזוזת אמת גדולה בנושא וזה היה שקוף שכך יהיה אבל הממשלה מתעלמת מכך וכניראה שלא איכפת לה והעובדה כשרצו לקלוט את העולים מרוסיה בזמנו עשו הכל לקליטתם
7. מניסיון אישי רב שנים
ירון   (18.02.13)
במסגרת עבודתי יצאתי עד כה לשלושה השמות בחו"ל. גרתי 4 שנים באירופה ושנתיים בהודו. במקומות אלו, כמנהל הייתי אחראי על משפחות רבות שגם הם עברו תהליך השמה לחו"ל כמוני.
הסיבה העיקרית לכישלון תהליכים כאלה נעוצה בבן הזוג ולא בבעיות מיסוי, אשרות עבודה וכו'.
לאחר שמסתיימת הביורוקרטיה, ואחרי כמה חודשים ראשונים של התרגשות, מגלה הבן זוג שהוא "תקוע" בארץ זרה, לעיתים קרובות ללא חברים או משפחה, ואין לו או לה מה לעשות. בדרך כלל הבן זוג לא יכול לצאת לעבודה, כי אשרת העבודה היא רק לעובד עצמו.
זאת הבעיה המרכזית והיא שגרמה לרוב הזוגות שנשברו באמצע לא להנות ולא להצליח לסיים את תקופת ההשמה.

מה ניתן לעשות ?
1. תנסו לשלב את בן הזוג בחברה. אם המקצוע לא מתאים, תמיד אפשר למצוא תפקידים כמו אדמיניסטרטור, מנהלת משרד, או אפילו נהג החברה. כל דבר ש"יעסיק" את בן הזוג וייתן לו או לה תחושה טובה.
2. שווה לבדוק אפשרויות לימוד. אפשר לנצל את התקופה להשלים תואר שני או ללמוד לימודי תעודה שבארץ לא היה זמן. רוב החברות נותנות משכורות שמנות יחסית לעובד תחת הנחה שהוא או היא הופכים למפרנסים היחידים. זה מאפשר לבן הזוג לנצל את הזמן.
3. במספר ארצות יש אפשרות לקבל ויזת עבודה לבני זוג. התהליך לא מסובך אבל דורש להכיר את הפרוצדורה. אם החברה יכולה לעזור בתהליך כחלק מהחבילה לעובד, זה יאפשר לבן הזוג להחזיק ויזה שתאפשר לו או לה לעבוד. זה עדיין רחוק ממקום עבודה - לא פשוט למצוא מקום עבודה לזרים במיוחד כאלה שלא דוברים את השפה המקומית - אבל זה לפחות נקודת פתיחה טובה יותר.

בכל מקרה - למי שבוחר בהתנסות - שיהיה הרבה בהצלחה !
ותזכרו - זה הכל חוויה - בסוף בית יש רק אחד - ישראל ...
8. מה יש ישראלים שנכשלים
שלמה ,   שפלה   (18.02.13)
אני בכלל מופתע שמדברים על ישראלים שלא הצליחו כאשר אני שומע את ההורים אחים אחיות דודים דודות אני מבין שכל הישראלים רק מגיעים לחול מהארץ המגעילה במזרח התיכון אחרי שנים ספורות מנהטן לרגליהם ווול סטריט לפניהם אני אישית לא שמעתי אל אף ישראלי שלא הצליח בגדול בחול אולם כאחד שהיה שם אני יודע שרוב ההצלחות הם בזמנו במכתבים ובתמונות והיום בפלאפון ורק לסיום אנקודה קטנה אחד העבודה שלי הגר לקנדה אם רשיונות ןכולי רק שכחו להגיד לו שאשתו אחות בבית חולים צריכה לעבור במשך שנה קורס והיא צריכה לשלוט באנגלית ואותו בחור מבקש כל חדש עזרה מהורים שלו בישראל המגעילה כסף לחיות שם כי מה לעשות כנראה לעשות ריקוליישין מישראל הכל קדוש
9. התנדבות!
מיכאל   (19.02.13)
וגם - בכל מקום בעולם יש מלא אפשרויות להתנדב (ללא אשרת עבודה). כך יש לבן/בת זוג מה לעשות, הזדמנות לתרום, להכיר אנשים חדשים בארץ חדשה ומי יודע אולי אפילו לעשות הסבה מקצועית.
10. אהבתי!
רויטל   (19.02.13)
סוף סוף כתבה עניינית, תמציתית, מקצועית ומעידה על ההבנה והניסיון של העורכת דין בתחום. ולא טריוויאלי לפרגן לעורכי דין...
11. הכל בסדר עד לקטע של הביקורי מולדת
ריאלית   (23.02.13)
למה המעסיק צריך לדאוג לעובד למגורים בזמן הביקור? קצת הגזמנו, לא? לא חסר משפחה שאפשר להתארח אצלה/אתרים להשכרת דירות/דירות להחלפה....
12. עו"ד מרי המבריקה
(19.10.14)
עו"ד מרי ציון אין כמוך!!!!
חזרה לכתבה