אוכל  עוגה לשבת
מעושרת: עוגת טחינה וסילאן
ynet
פורסם: 16.05.13, 11:10
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 47 תגובות ב-29 דיונים
1. כמה תמצית וניל לשים במקום גרגרי וניל אמיתיים?
(16.05.13)
2. כמה מ"ל מיץ? 2 תפוזים זאת הגדרה רחבה...
מורן   (16.05.13)
3. מה זה שמן אפיולה? למה אין מצרכים פשוטים?
(16.05.13)
4. האם אפשר להחליף את הקמח הרגיל לקמח מלא?
שם ,   כאן   (16.05.13)
האם?
5. טיפ
***   (16.05.13)
כדי להעצים את הטעמים וגם להוסיף "לחות" הייתי מוסיף למסה
תמר מג'הול חתוך גס עם טיפה סילאן.
שערות חלבה . כן שערות חלבה ( טחינה גולמית + מתוק =חלבה ) .....
6. לא נראה שווה את הנזק הקלורי
טחינה   (16.05.13)
כוס טחינה, כוס וחצי סוכר, כוס שמן ו-2 כוסות קמח.. זה המון שומנים (ולא משנה כמה ננסה לשכנע את עצמנו שטחינה גולמית זה ממש בריא), כן - זה יותר בריא מהרבה שומנים אחרים, אבל עדיין זו עוגה עתירה מאוד בשומנים..
אני לגמרי בעד להתפנק ולהינות ממשהו טוב כשאפשר, אבל העוגה הזו לא עושה רושם כשווה במיוחד את הנזק..
אני באופן אישי, אופה עוגות טורט (שמספיקות בערך ל3 תבניות אינגליש), עם 4 ביצים, כוס סוכר, כוס וחצי קמח וחצי כוס שמן (וכמובן כל תוספות הטעמים למיניהן, תפוזים, שוקולד, לימון וכו). הרבה פחות נזק, אווריריות ומוצלחות.
7. מה זה אפיולה??
(16.05.13)


8. משהו לא הגיוני
אופה קטנה   (16.05.13)
יש יותר מדי שמן במתכון: 180 גר' שמן "אפיולה" (פרסומת!!!) שזה כמעט כוס, ועוד כוס טחינה גולמית שכידוע עשירה מאד מאד בשמן שומשום. וכל זה על כולה 2 כוסות קמח? או שזה לא הגיוני או שזה לא כדאי...
9. אפיולה זה שמן בטעם חמאה
מירי   (16.05.13)
10. עם עוגה כזאת שמוציאה את התאבון כבר עדיף לאכול ירקות
Sam   (16.05.13)

תאפו עוגה טעימה, ותוכלו פרוסות דקות.
11. נשמע עוגת בריאות
תמהוני   (17.05.13)
12. סוכר ווניל OR סוכר, ווניל?
(17.05.13)
13. לא צריך ביצים
(17.05.13)
הטחינה מחזיקה את זה גם בלי ביצים, מיותר לחלוטין.
14. לטבעונים: לא צריך ביצים
תמי   (17.05.13)
15. עוגה
אנושית ,   צפון   (17.05.13)
מכינים לפי מתכון ... למי שלא מתאים לא צריך. למה תמיד צצים אלה שרוצים להחליף מקמח כזה לאחר להפחית בכמויות...מפרוסת עוגה אף אחד עוד לא עלה במישקל. שבת שלום

נשלח מהסלולארי שלי
16. אבקת אפייה
אופה ,   מרכז   (17.05.13)
שקית אבקת אפייה = 10 גר, אז תחליטו: 5 גר׳ או שקית? תודה.
17. אני עשיתי עם כוס מיץ תפוזים ויצא טוב
וכפית תמצית וניל   (17.05.13)
18. למה לא סילאן במקום הסוכר?
(18.05.13)
אם כבר קוראים לזה עוגת סילאן. ולמה כ"כ הרבה שמן. נראה שזו עוד עוגה רגילה שמתחפשת לעוגת בריאות
19. כשכותבים במתכון עיסה, אני לא מכינה את המתכון
מאסה? אולי תערובת   (18.05.13)
20. עשיתי לשבת ויצא מהמם!!! תודה תודה ושוב תודה!
האופה היפה   (19.05.13)


נשלח מהסלולארי שלי
21. אין דבר כזה שקית אפייה של חמישה גרם. יש של עשרה או חמישה עשר
אלה   (21.05.13)
22. מ ע ו ל ה !!!!!!!!!!
רינה ,   גבעת שמואל   (09.06.13)

הכנתי לפי המתכון, משפחתי לא בנוייה לשינויים, אבל מאד מאד נהנו, יישר כח

23. אז כבר עשיתם עוגה יחסית בריאה עם טחינה...
טבעונית   (18.06.13)
למה לקלקל עם הביצים? ממש אין צורך
24. אסורה למעכל
אהרון   (22.06.13)
כותרת מטעה העוגה היא גנג פוד לכל דבר יש בו קמח וסוכר בשפע מה שאומר רעל עכברים .יש עוגות על טהרת התחינה מעט ביצים והרבה סילן ותמרים .
25. לא הבנתי...
סמדר   (23.06.13)
לא כתוב מתי צריך לשים את התמר????.....
26. עוגה לשבת
אמא   (03.07.13)
הרעיון טוב ואולי טעים , יותר מדי שמן יותר מידי סוכר ואיפה 6 תמרים ? אנסה ללא סוכר ופחות שמן  , תודה !
27. אין דבר כזה "דבש תמרים".זה כינוי בגלל מרקם דומה.
ניר לא בא בחשבון ,   מרכז   (05.07.13)
נא להתנהג בהתאם.
28. המתכונים שלו לא מדוייקים
זהירות!!!   (15.07.13)
כבר נפלתי כמה פעמים, מאז לא מתקרבת למתכונים שלו, המתכון הזה מחשיד ביותר.
29. עוגת טחינה וסילאן של מירי ארזי (מתוקה)
shila   (03.11.14)
הכנתי את העוגה היום מ ע ו לה ! את המתכונים של מירי ארזי אני מכינה ותמיד מוצלחים ומיוחדים. בסירטון מירי מראה את התמרים שהיא שמה מה הסיבה שהם היו בתחתית במקום באמצע אשמח לקבל תשובה תודה shila
תגובות נוספות
חזרה לכתבה