אוכל  טעם החיים  לבשל מהספרים  ביקורת ספרי בישול
עמבה, עיג'ה וחמוצים: מתכוני סבתא עיראקיים
רינה כהן
פורסם: 25.06.13, 10:04
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 190 תגובות ב-73 דיונים
31. אכן, אוכל טעים + דום לב בגיל 40
u cann't win it all   (25.06.13)
32. בהרת!!!
מוישה, לא מתגובה 3   (25.06.13)
אם הבנתי נכון ה"בהרת" זה תערובת של תבלינים, האם יש למשהוא את המתכון לבהרת???
33. בשבילי רק לחם אחיד
קונטה קינטה   (25.06.13)

זול זמין ומשביע אפילו עם כוס מי ברז.

 

אוכל אחר הוא כמו נס חנוכה . קוראים עליו ולא באמת מבינים.

 

 

34. בקיצור אוכל עיראקי זה שמן עם כל פעם משהו אחר
שמעון ,   מרכז   (25.06.13)
35. במקום מתכונים תלמדו אצל יפה. זה מה שאני עשיתי
אילנה   (25.06.13)

כמה שניסיתי לבשל אוכל עיראקי ממתכונים וספרי בישול עיראקי רק אחרי שעשיתי סדנה אצל יפה מהתבשילים של אמא למדתי באמת. היום אני אלופה בקובות ערוק אורז אדום מאפים עיראקים ומה לא.

36. מכורה לאוכל והחמוצים הכי טעים
דעבול   (25.06.13)
אין מתחרה לזה.

נשלח מהסלולארי שלי
37. עמבה
jael ,   Holland   (25.06.13)
לפני קום המדינה היתה קהילה של יהודים בהודו ,ומההודים הם למדו להכין עמבה.

38. עג׳ה טעים יממממממא
(25.06.13)


נשלח מהסלולארי שלי
39. מה נגיד ומה נספר ? האוכל העירקי טעים ליוצאי עירק בלבד
סטפן ללוש ,   מרסי   (25.06.13)
40. אין כמו חילבה לאיזון הסוכר אצל חולי סוכרת,
(25.06.13)
שלוש כפות חילבה מוקצפת בכל יום שקולות לשני כדורי גלוקופאג' ביום, אבל אין טוב בלי רע. החילבה גורמת לשתן להסריח שבוע לפחות.
41. שוםםםם
שום עג'מי   (26.06.13)
שום עג'מי .
לא של עירקים ?
42. בתור חצי עירקי...
א   (25.06.13)
אוהב מאוד אוכל עירקי, במיוחד קובה עם במייה ברוטב חמוץ מתוק! אוהב מאוד עמבה אבל מודה שלא מפריז כי אכן נשאר ריח בגוף ובשתן.
43. לא יאמן כמה ג'יפה גזענית מוציאה כתבה על אוכל מאנשים קטנים...
חצי עיראקי חצי אשכנז ,   וישראלי שלם   (25.06.13)

כולה אוכל...

ומגיב 3 זרק חכה סרוחה, ומיד התנדבו לנגוס בפתיון כמה גזענים חשוכים... תוך שימוש בטרמינולוגיה נאצית ממש.

תדעו לכם בואשים קטנים ועלובים שכמותכם - התגובות שלכם מעידות עליכם ולא על אף אחד אחר!!

ותודה למר IBRAHIM ABU KHALIL שהשכיל אותנו בתגובותיו המעניינות.

 

 

44. למספר 3
צ'אחלה   (25.06.13)

יא רמאד, אין לך טיפת בושה, לה עייב עליך, וקאע מיזאלק, למה מי אתה? אלאן דילון?

45. בואו תבינו מה זה בהרת.
עיראקי עיראקי אבל...   (25.06.13)
ראשית יש לכתוב בהרט. שנית בהרט זו תערובת תבלינים. שלישית בהרט הוא כינוייה של הודו בפי תושביה. רביעית לתערובת תבלינים בהודו נקראת מסאלה,יש מסאלה לקציצות למרק לצ'אי ועוד. לסיום בהרט היא מסאלה... מישהו אמר חוויאג'?

נשלח מהסלולארי שלי
46. אין דבר מגעיל יותר ממראה עמבה על שולחן האוכל, נראה כמו שלשול
~ ~ ~ ~ ~ ,   מעורר בי דחיה ובחילה   (25.06.13)
47. אולי טעים אבל שיסלחו לי, האוכל העירקי נטול כל פרזנטציה לעין
עד דוחה ביותר למראה ,   במיוחד העמבה   (25.06.13)
לא מסוגלת לסעוד סביב שולחן מאכלים עירקיים בגלל המראה.
אין זכר לצבע ובכלל לירק ממנו הוכן התבשיל.

לא תודה!
48. ואצל סבתי העיראקית, עליה השלום, ובעקבותיה
איזמרלדה*   (25.06.13)

 

אצל כל המשפחה עד היום:  בבינג'אן.

49. האם ניתן להחליף את החומץ במיץ לימון
(25.06.13)
במתכונים של החמוצים?
50. גם צודק וגם חקויאני.
יחזקאל   (26.06.13)
51. ומה עם מתכון לקהי וקיצ׳רי???
בדאלק   (25.06.13)
יאמייי

נשלח מהסלולארי שלי
52. למרות שאני עיראקי אני מת על גפילטע פיש ורגל קרושה-יאמי...
פואד הבגדאדי ,   רמת גן סיטי   (26.06.13)
53. ל 3 - אנת מה קתסטחי ?!?
אקו מקו   (26.06.13)
האדה לחל גחבה מה קיסתחי ! מן קטעת רכביתו ! אש לון ג׳יפי כייחקי ... ווי דפאק !

נשלח מהסלולארי שלי
54. למה להתווכח. הכל טעים וכיפי. צריך לזכור ש...
שמן מאוד ,   ואוהב לאכול הכל   (26.06.13)
חלק מהמגיבים שכחו שכאן עוסקים באוכל
ולא באזכרה לדודה ולסבתא.
מה יותר טעים - אוכל פולני, עירקי, הודי, תימני?
הכל טעים.
הריח מפריע לכם?
תביאו את הכל אלי. אני כבר אסתדר.
55. לא ידעתי שלעיראקים יש רגשי נחתיתות כמה תגובות על כלום
אורן ,   סתם ישראלי בלי מוצא   (26.06.13)
56. מעולה מעולה מעולה! תודה על המתכונים!!!
keren   (26.06.13)
57. האוכל העיראקי הוא האיכותי ביותר בעולם והטעים ביותר.
תמר   (26.06.13)
58. נהג משאית עיראקי
(26.06.13)
עשו עליו עבירת תנועה ,איך הוא מגיב?

נשלח מהסלולארי שלי
59. היכן החשווה מעיית רזבחלב ערוק בטמטה
בדלק אמא עמבה ,   איפה הטביט איפה   (26.06.13)
מאכלים עיראקיים שאכלתי עשרות שנים בבית של אמא עיראקית אמיתית מבגדד.
שבת בבוקר סביח .צהריים טביט ומעיית .שישי ערוק בטמטה.שישי קובה חלווה אדומה קרעה וקישוא.
בכלל הכל חוויה אחת גדולה
.ואגב המטבח העיראקי לא רווי בשמן כמו מרוקו טוניס לוב
60. יופי של כתבה!!! אשמח לעוד מתכונים
אייל   (26.06.13)
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה