אוכל  נבחרת השפים  ארז קומרובסקי
ארז מציג: בומבה של במיה
ארז קומרובסקי
פורסם: 07.06.13, 05:00
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 65 תגובות ב-38 דיונים
1. פלצנות הפכה לטרנד במדינת הגמדים
(07.06.13)
2. חולה על במיה. זה טעים!!
(07.06.13)


נשלח מהסלולארי שלי
3. אילי ביאכל במיה - טיזו חאמיה!
מי שאוכל במיה..   (07.06.13)
פתגם מצרי ידוע על תופעות ניחוח הבמיה... אבל זה שווה את זה :)

נשלח מהסלולארי שלי
4. עצה לגבי בחירת במיה
עמוס   (07.06.13)
במיה גדולה ויפה היא לעתים קרובות סיבית. לכו על הבמיה הקטנה והכהה.
5. במיה ברוטב עגבניות ושום ולימון זה מעולה
יאמי   (07.06.13)

מבושלת מספיק, לא צריך להפוך אותה לסמרטוט, חתוכה נכון כדי שהריר לא יצא ומתובלת. איזה מעדן.

הסבתות של הסבתות עשו זאת כך לפני שנולדת, ארז, ולפחות שלי היו בשלניות מעולות ועקרות הבית ראו בבישול מעולה את הכבוד המקצועי שלהן.

6. במגה בהרצליה רצו 25 ש"ח לקילו במיה.
במחיר הזה - הלוואי ,   שיירקב להם על המדף!   (07.06.13)
ישראלים - תפסיקו להיות פראיירים ולקנות בכל מחיר!
7.  במיה זה מעולה
אביב   (07.06.13)
8. תודה ארז-אחלה כתבה.אין על במיה.
(07.06.13)
9. מתכוני ארז לבמיה
הלוי ,   מרכז   (07.06.13)

ארז צר לי לומר לך אתה הרצת את האמא של הבמיה 

 

הצורה שנראת הבמיה לאחר ששרפת אותה נראת בצורה גרועה מאוד  ואני מאמין שגם הטעם

 

לכן אל תמציא אתהגלגל .   את הבמיה יבשוו אותה על מנת שאפשר לבשל אותה גם לא העונה

10. ארז, לא סתם מכנים אותך השף של השפים
(07.06.13)


נשלח מהסלולארי שלי
11. במיה לא גדלה אף פעם באירופה, ואתה לא תדע איך באמת צריכים
לבשל אותה.   (07.06.13)
12. ארז..
תתעורר   (07.06.13)
לא לכולם יש כסף לבמיה יקרה
13. תודה על הכתבה ועל השוואת המחירים בטוקבקים
צריך לנסות   (07.06.13)
14. ארז, נסה על האש! מאכל כורדי עתיק.
כורדי   (07.06.13)
15. כשקומברובסקי עוד לא ידע מה זה במיה
מזרחובסקי   (07.06.13)
סבתא שלי הייתה מבשלת במיה ברוטב עגבניות כמו שהיא למדה מהסבתא של הסבתא שלה.

אז שלא ינסה ללמד איך "צריך" לבשל במיה. ושלא יקרא לזה "התעללות".
לכל היותר הוא יכול להציע דרך אחרת.
16. זו במיה הודית. ניתן לגדל גם בארץ
עמוס   (07.06.13)
17. great. VEGAN recipes. THANK YOU
Lorien   (07.06.13)
and if its vegan.. why not state so?
its nothign to be ashamed about. but actualy be VERY proud about!
18. מאכלי חלומות באס במיה !!!
השף המשפשף   (07.06.13)

۩*)☼(*۩

19. ארז-- מתכונים מעולים ומקסימים
שרי א.   (07.06.13)


נשלח מהסלולארי שלי
20. מת על במיה. לא מוכן לקנות במחירים שאני רואה. ושכולם יקפצו!
(07.06.13)
21. ארז אתה מקסים!
אורה ,   בנימינה   (07.06.13)
תעשה לי ילד
22. אני קורא קומרובסקי ותכף נעשה לי טעים.
ט"א   (07.06.13)
מתכונים מעניינים אבל אני מעדיף את הבמיה שלי מבושלת ולא לשכוח לחדד את קצוות הענף הקטן המחובר (שעוזר לבמיה לא לייצר את הג'ל המחריד בזמן הבישול).
ועוד דברון קטנטון: צודקים כל אלו שכותבים כי במיה קצרה טעימה יותר והדבר הטעים ביותר שטעמתי ממנה היה KONYALI BAMYIA CORBASI ובקיצור: מרק במיה מקוניה.
23. כמה עבודה משקיעים היחצנים שלו...
באמת כל הכבוד   (07.06.13)
לפחות תגוונו קצת את התגובות..
24. גם ביוון אוכלים במיה
יוסף ,   במיה   (07.06.13)
ויוון ממקומת ביבשת אירופה
25. מעולם לא אכלתי במיה. מפסידה משהו?
(07.06.13)


נשלח מהסלולארי שלי
26. למי שמרוויח שכר מינימום אין כסף לאוכל
מלטפים את הכרס?   (08.06.13)

רוב הצעירים במדינה מרוויחים שכר מינימום.

כן, גם העובדים בלחם ארז מרוויחים בסביבות שכר מינימום, או טיפטיפה מעליו.

 

ואחרי תשלום שכר דירה, חשמל, ארנונה, ולאור המחירים הגבוהים של המזון בארץ,

לא נשאר כסף לתזונה בסיסית.

 

אז למה ארז אומר שאנחנו מלטפים לעצמנו את הכרס?

 

למה להיות מנותק מהעם?

27. כמה טיפים והערות
IBRAHIM ABOU KHALIL   (07.06.13)
ראשית לכל יש כמה בוגי במיה בשוק.נכמובן שהבמיה ה-״קטנה״ יותר הבלדי היא הכי טעימה. ועיקר העיקרים הטריות. במיה מסמורטת לזרוק לזבל. במיה קפואה? אעוז ביללאה. כילוף הכותרת הוא בעל חשיבות עליונה כי מצד אחד זה החלק הכי טעים של הירק ומצד שני הוא מצופה בקליפה לא אכילה ולפעמים מעין ״עורלה״ חומה ועצית מחבקת את הכותרת. לכן הקילוף (אני משתמש בסכין ״סטייק״ חדה ומשוננת לקלף) בצורת חרוט חושף את החלק הכי טעים ומונע זיבת הריר שבתוך הירק בטרם בישול. בהיות הבמיה במצב טבעי רצת רירית היא מדביקה אליה המון חל. הפתרון? לתוך סיר עם מים רותחים להוסיף שתי כפות חומץ לבן לשפוך לתוך הבמיה המקולפת, ולאחר דקה לסנן. החומץ ממיס את הדבק ומשחרר את הבמיה מחול וגם וזה חדוב מהריריות. אחר כך בידול איטי וארוך, כן כן, בסגנון הפתיליות של. פעם, בסיר שבו טוגן בצל ועם הרבה עגבניות טריות שקולפו ודהוצא מהם הזרעונים. מוסיפים פלפלת ירוקה קצוצה דק, וממליחים לפי הטעם. הבשול לפחות כ-40 דקות. ככל שהבישול ארוך יותר הבמיה טעימה יותר ושלא יספרו לכם סיפורים מופלצים. כך בישלו הסבתות והן יודעות מה שהן עשו.
28. כפי שבישלו בימי הפתיליות
IBRAHIM ABOU KHALIL   (08.06.13)
ראשית לכל יש כמה סוגי במיה בשוק.נכמובן שזן הבמיה ה-״קטנה״ יותר יענו הבלדי היא הכי טעימה. ועיקר העיקרים הטריות. במיה מסמורטת לזרוק לזבל. במיה קפואה? אעוז ביללאה. קילוף הכותרת הוא בעל חשיבות עליונה כי מצד אחד זה החלק הכי טעים של הירק ויש לנהוג בו בכבוד וזהירות ומצד שני הוא מצופה בקליפה לא אכילה ולפעמים מעין ״עורלה״ חומה ועצית מחבקת את הכותרת. לכן הקילוף (אני משתמש בסכין ״סטייק״ חדה ומשוננת לקלף) בצורת חרוט חושף את החלק הכי טעים ומונע זיבת הריר שבתוך הירק בטרם בישול. בהיות הבמיה במצב טבעי קצת רירית היא מדביקה אליה המון חול. הפתרון? לתוך סיר עם הרבה מים רותחים להוסיף שתי כפות חומץ לבן לשפוך לתוכו הבמיה המקולפת, ולאחר דקה לסנן. החומץ ממיס את הדבק ומשחרר את הבמיה מחול וגם וזה חשוב, חלק מהריריות. אחר כך בישול איטי וארוך, כן כן, בסגנון הפתיליות של פעם, בסיר שבו טוגן בצל ועם הרבה עגבניות טריות שקולפו והוצאו מהם הזרעונים החמוצים והמרירים לפרקים. מוסיפים פלפלת ירוקה קצוצה דק, הרבה שום טרי פרוס לא כל כך דק וממליחים לפי הטעם. הבישול לפחות כ-40 דקות. ככל שהבישול ארוך יותר הבמיה טעימה יותר ושלא יספרו לכם סיפורים מופלצים. כך בישלו הסבתות, בישול ארוך ואיטי, הרחק מה- ALDENTE המופלץ והן ידעו בול מה שהן עשו. מגישים עם אורז מאודה או לחם לבן לניגוב הרוטב הנפלא. כן, טיפת לימון תוסיף המון.
29. אני אהב אוכל של טורקנים וערבים
אירופאי ,   בלקן   (07.06.13)

אני גם אהב מוסיקה מזרחית!

30. כשהיה מבצע, קניתי במיה קפואה. בלי כל הכנה יצא נפלא.
(08.06.13)
מהשקית- לרוטב. ושכל הפלצנים יתאפקו בבקשה מלהגיב.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה