בריאות  דיאטה
עגבניות לא ליד מלפפונים: אחסון בריא של ירקות
ענת קידר עמית
פורסם: 21.11.13, 09:57
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 95 תגובות ב-50 דיונים
1. יופי של כתבה, עכשיו אלך לרכוש עוד 3-4 מקררים לתפ"א, תפוחים,
(21.11.13)
יופי של כתבה, עכשיו אלך לרכוש עוד 3-4 מקררים לתפ"א, תפוחים, מלפפונים, עגבניות וכוזברה
2. אוטוטו גם נזיז את המחוגים ונעבור רשמית לעונת החורף,
(21.11.13)
/??????
3. כתבה יפה אהבתי
רונית ,   תל אביב   (21.11.13)
כיף ללמוד ולדעת
4. למניעת ריקבון, להכניס מגבת נייר חד פעמית בתוך שקית הנילון
סתם אחד   (22.11.13)
או לשים מגבת נייר שתמנע מגע של אחד בשני, ושל ירק (או פרי) בנילון!!
5. להאצת הבשלה של אבוקדו וטיפים נוספים...
ענת   (22.11.13)
להכניס את האבוקדו לשקית נייר אטומה ביחד עם תפוח עץ אחד. לתפוח - שלום, תודה.
והאבוקדו מבשיל מהר יותר.

להאטת הבשלה של בננות - לעטוף את הגבעול של הבננה (החלק שאינו נוגע בבשר הבננה עצמו) בניילון נצמד. מאט את תהליך ההבשלה של הבננה.

והכי חשוב - בניגוד מוחלט לנוהג השורר אצלנו - לא לאכסן בצל יבש ביחד עם תפוחי אדמה באותה מגרת ירקות (גם מחוץ למקרר)!!! הבצלים פולטים חומר הגורם לתפוחי האדמה להקריב במהירות.
6. אפשר לאחסן בננה במקרר - תחזיק יותר זמן
אני   (22.11.13)
משאירים אותה בחוץ עד לרכות נרצויה ואז שמים במקרר. ההתרככות נעצרת והיא טובה במשך שבוע לפחות.
הקליפה תשחיר לגמרי והבננה נראית רע אבל התוכן נשאר טרי.
נסו בננה אחת - מה יקרה ?
7. שורשי העגבניות???
ירקנית צמרת   (22.11.13)
לאכסן את העגבניות "כאשר שורשיהן פונים כלפי מטה" ??? ממתי יש לעגבניה שורשים?? עגבניה גדלה על שיחים, בקצות גבעולים.
8. ראשית, כמו ש 7 אומר, מה הקשר של עגבניות לשורשים שלהן?
דני DANY ,   טורונטו, קנדה   (22.11.13)
ראשית, כמו ש 7 אומר, מה הקשר של עגבניות לשורשים שלהן? מה הקשר לנטורופתית וההרבליסטית עם שימור של ירקות ופירות?
אספרגוס. אנו מוצאים שעדיף למקם את אותו במעט מים ברגע שאנחנו חוזרים מהחנות - זה ישמר במצב מצוין לכמה ימים.
השאר הוא בסדר, אבל יש לנו חדר קריר בבית שלנו בו אנו שומרים פירות וירקות - הם נשמרים טוב יותר.
אנו שמים אגסים, עגבניות, מלונים (לא הירוקים) בטמפרטורת חדר כדי להבשיל אותם. גם בננות ואם הן מבשילות יותר מדי, אשתי מקפיאה אותם לsmoothies ועוגות - מצוינות.
9. נטורופתית וההרבליסטית ? שו הדה?
אחמד   (22.11.13)
זה כאילו עוד שקר שהיהוד המציאו בשביל שיהיה להם "תואר"
וואלק אצלינו יש כימאי - הוא באמת יודע כימיה, אז מה אם הוא בוחר לעסוק בדרך כלל בתחומים נפיצים.
ככה גם פיזיקאים ואחרים.
אבל בחייאת אללה, נטורופטית? מה היא מוכרת? מי הכשיר אותה
וואלאק, אני לא נותן לגנן להיות הרופא שלי.
אם היהוד נותנים, וואלק פסיכים.
10. חסה
ענבל ,   נתניה   (22.11.13)
אני שומרת חסה במקרר בשקית עם קצת מיים - זה מאריך מאוד את חיי המדף שלה!
11. #### לא מסכימה עם הכתבה הניסיון שלי טוב יותר ב,,,,,,,,,,,,,
לואיזה ,   לואיזה   (22.11.13)
איחסון עגבניות במגירת המקרר, איחסון תפוחי האדמה במקרר ומאז אינן הופכות לירוק ולא מגדלות ענפים מלפפון איחסון בקופסא מיוחדת לאיחסון ירק
12. אחלה כתבה. תודה!
גליה   (22.11.13)
13. ************** אני מאכסת בננות במקרר עטופות במגבת גדולה
תמרה הופ   (22.11.13)
נשמרות אפילו חודש
14. מהנסיון שלי
מני   (22.11.13)
מלפפונים - בניילון אטום, במקום מוצל ,לא במקרר.
עגבניות במקרר בתוך הניילון מהסופר אבל פתוח ("נושם").
בצל - במקרר כמו העגבניות. גם לא מדמיע.
.
15. מה עם פטרוזיליה?
הכי בעייתי   (22.11.13)
16. אתם הבנתם את זה?
מיכל   (22.11.13)
הימנעו מתפוחי האדמה בעלי כתמים ירוקים או כתמים דהויים- טעמם מריר ואף עשוי להיות רעיל באכילה מרובה. כמו כן, הימנעו מרכישת תפוחי אדמה בעלי גוון ירקרק, הדבר מצביע על כך שהם נחשפו לאור במהלך האחסון, מה שעלול לייצר טעם מר
17. תלמדו מהצרפתים; קנו מעט וטרי במקום הרבה שנמק במקרר
(22.11.13)
במיוחד המלפפונים; אני קונה פעמיים בשבוע וזהו; העגבניות לא רואות מקרר אלא נשארות בחוץ. השארת האגסים בחוץ, תגרום להבשלה מיידית.
18. מה לגבי שום?
שי   (22.11.13)
19. לא הכנסתי עגבנייה למקרר 25 שנה. רק בחוץ. קנו ירוקות קצת.
מיקי   (22.11.13)
20. מה עם גזר? כרוב? עלי תרד? איך הכי טוב לאחסן?
מרב ,   ירושלים   (22.11.13)
21. למדתי שהכי כדאי לקנות ירקות ופירות ל-3 ימים בהתאם לצורכי
בת חן ,   מרכז   (22.11.13)
המשפחה וכזה נגמר לקנות לעוד 3 ימים, כך שבשבוע עושים קניות פעמיים אז הפירות והירקות תמיד טריים וטעימים, לא מתקלקלים ולא זורקים אותם ונהנים מהם. פעם היינו קונים כמות גדולה וגם זרקנו כמות גדולה. המלפפונים נהיו ג'לי מגעילים והעגבניות רכות חבל על הכסף,,,,,,,, לא להתעצל ותחסכו הרבה כסף בצורה הזו,,,,,,,,,,,,,
22. למדתי מהכתבה הזו שכשהשמש זורחת זה כבר בוקר!
דוד ,   חיפה   (22.11.13)
23. בשביל מה כל כך הרבה חוקים?! לי יש את ביצת הפלא לפירות
כרמית   (22.11.13)
קניתי לפני שנתיים ומאז כל הפירות וירקות (במיוחד מלפפונים) מחזיקים מעמד המון זמן יפים וזה אפילו טבעי! שווה ביותר
24. "שביל הסלט"-את כל הירקות כדאי לבוא לקטוף ב"שביל הסלט"
שחף ,   רעננה   (22.11.13)
היינו בחוות "שביל הסלט" בנגב.
מקבלים שם הסברים וקוטפים בעצמכם-שרי צבעוני גזר צבעוני מלפפונים תפו"א ועוד המון ירקות טריים.
פשוט חוויה מדהימה לכל המשפחה.
מומלץ בחום
25. את השעון... לא הזזנו לפני שבועיים ???
יא טאמבלים.   (22.11.13)
26. מה נסגר עם האנשים שכותבים "לאכסן" ?!
שרי   (22.11.13)
המילה הזאת נכתבה לפחות 20 פעם בכתבה..
ולא עיכלתם שזה נכתב עם "ח"?!!!
27. הפסקתי לקרא כאן-"אגס ... אינו מכיל כלל כולסטרול ".
פחחחחחח   (23.11.13)
נשמע שהכותבת לוקה בחוסר הבנה בסיסי, אז לא הייתי קונה כלום מהמידע שנכתב, יתכן והכל באותה רמה של הבנה מדעית..
28. פירות וירקות רק בשוק, אפילו פטרוזיליה מחזיקה 20 יום!!!
(23.11.13)
29. כתבה לא מעניינת, לא מעודכנת ולא מחדשת.
ספיר ,   פתח תקווה   (23.11.13)
30. יש את הספוגיות המרובעות הירוקות שמיועדות לשמור על טריות
שלום, נצרת עלית   (23.11.13)
ירקות ופירות. השתמשו בהם במקרר בתוך מגירות האחסון ובסלסלות. שומרים על טריות הירקות והפירות למשך שבוע לפחות. כל ספוגית עולה בסביבות ה 15 שקל.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה