בריאות  דיאטה
אשליית העוף: מזוהם, ללא ברזל ואולי מסרטן
כרם אביטל
פורסם: 19.12.13, 09:12
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 228 תגובות ב-122 דיונים
31. הקפות בסופר מזוהמות
(19.12.13)
המסוע, המקלדת של הקופאיות, העט שחותמים איתו בסוף על החשבון - הכל מזוהם בחיידקים של העוף והבשר שעוברים שם. וכך גם כל המצרכים שקניניו ועברו על המסוע - אנחנו מסדרים הכל במקרר ובארונות והכל מזוהם...
32. עדשים, שעועית ואפקט החממה
אויר חם   (19.12.13)
צריכת עדשים ושעועית מוגברת תביא לעליה משמעותית בפליטת גזים.
פליטה שכזו תביא הן להפצה של חידקי איקולי מאחר והגזים באים במגע ישיר עם צואה, וכן מתאן הינו גז חממה ידוע.
למעשה מעבר מצריכת עוף ובשר בקר לירקות תגרור אסון אקולוגי חמור.
שכחתי לומר... יש החושבים ויש מחקרים ויש .....
33. לא בריא לחיות
(19.12.13)
מה האלטרנטיבה? לחיות על ירקות ואגוזים? אתם יודעים כמה מזהמים יש בפירות וירקות? אולי נחזור לחיות בצריפים כמו בימי הביניים. נגדל את הירקות ותרנגולות בגינה ונמות בגיל 40 במקרה הטוב.
34. ועכשיו לכתבה הממליצה להתנזר מסקס מאת הנזיר פרנציסקוש
ישראלי 1   (19.12.13)
35. ואין קשר לזה שהגב' שייכת לכת הטבעונות הטרללית?
כן, כולנו נעבור ,   לאכול טופו כל היום   (19.12.13)
פחחחחחחח
36. לא חייבים עוף יש גם הודו, יונה, אווז, ברווז, חזיר, גמל, שלו
צ'יבוטרו   (19.12.13)
אפשר לגוון !
37. הכותבת היא חברה בפורום צמחונות וטבעונות של ...
nav   (19.12.13)
המסקנה כתובה כבר מראש
38. מזל שאני חי מאוויר ואהבה...
שבע   (19.12.13)
39. בסדר גברת כוסברה, שנספר לך איזה חומרי הדברה יש בחסה שלך ?
הצבר   (19.12.13)
40. כתבה מטעה.
אחד   (19.12.13)
החיידקים המוזכרים בכתבה מומתים בהרתחה.
כי אם לא היה כך אז היינו אכן סובלים מבעיות בריאותיות בעקבות אכילת עוף - ועובדה שאיננו סובלים.
41. Even with this,life expectancy just goes up
Moshe ,   thailand   (19.12.13)
42. The solution is to supervise better. Not stop eating.
david ,   hong kong   (19.12.13)
43. אבא שלי ז"ל היה קצב כל ימי חייו ואכל רק עוף, בשר, וכל החלקים
אישה   (19.12.13)
שבתוך העוף והבשר ונפטר בגיל 99. היה איש גדול ובריא וחזק עד שעצם את עיניו . לכו תאמינו לכל הכתבות האלה. היום ככה ומחר ככה ולמחרת ההפף,,, בולשיט,,,
44. פיכס
בן ,   רחובות   (19.12.13)
45. יש הרבה יותר מקרים של זיהוי סלמונלה בעלים לסלט מאשר מעוף
לידיעת הכותבת ההזויה   (19.12.13)
46. הכי קל ונוח להגיד שכולם טועים ושקרנים ולהמשיך לזלול בשר...
מרב ,   תל אביב   (19.12.13)
תעצרו שניה ותחשבו. אולי אתם טועים? אולי יש בזה משהו? אולי התנועה הזאת של האנשים שמתנגדים לאכילת בשר לא לגמרי רק אוסף של מטורפים?
47. מזעזע!! לא נוגעת יותר בחרא הזה (תרתי משמע...)תודה על הכתבה
מיטל   (19.12.13)
48. מדינה מרעילה את האוכל רפואה סוג ג ללא עשירים פיכסה מדינה
רז   (19.12.13)
49. פריקית של טבעונות כותבת כתבה "מדעית". סליחה זו לא עתונות.
שאלה למערכת   (19.12.13)
מי ספר את שאריות הכימיכלים בירקות והפירות. האם אתם יודעים שדגי הים מזוהמים במתכות כבדות מסוכנות.
איכלו הכול במידה, שימרו על ההגיינה שלכם והאמינו לי תוכלת חייכם לא תפגע, אולי ההפך
50. עוד כתבה מגמתית מלאה בשטויות .
לולן ותיק   (19.12.13)
העוף מזוהם בחיידקים במצבו הבלתי מבושל זה נכון,אין לכם מושג כלל כיצד מגדילים את זיהום הטבחה בהליך ההכשרה שלה.ממליחים ומשהים כשעה ואז עובר העוף לאמבטית הדחה בה המיים כמעט ואינם מתחלפים כך שהוא שוחה באמבטיית חיידקים כשעה .כל זה בכדי לכבס ממנו את שאריות הדם על פי ההלכה .ולמלא את הבשר במלח שניזקו לבריאות גדול.לגבי אנטיביוטיקה זו אגדה אורבנית ,הורמונים לא רק שאסורים אלא גם אינם בנימצא למעלה מ50 שנה כך שאפילו שאריות שלהם אין בשוק השחור.הרוב הכמעט מוחלט של חיידקים נהרס בהליך הבישול ,אז אולי תצאו לנו מהצלחת עם השטויות שלכם.
51. מה רע לאכול פילה בקר או אנטריקוט אנגוס משובח 1-2 בשבוע ?
(19.12.13)
יש בשר מצויין תוצרת הארץ וגם מיובא מדרום אמריקה, הולנד, צרפת, אוסטרליה.
52. שטויות במיץ עגבניות. כתבה מלאה סתירות ומגמתית.
מ   (19.12.13)
53. לדיאטנית המגמתית, ממחקרים שנעשו עולה שחלבון צמחי שרוף מסרטן
(19.12.13)
54. הכותבת היא תזונאית קלינית, חברה בפורום צמחונות וטבעונות
עומר   (19.12.13)
הכותבת היא תזונאית קלינית, חברה בפורום צמחונות וטבעונות של עמותת עתיד. כך היא מגדירה את עצמה. אם היא הייתה כותבת את המשפט הזה בתחילת הכתבה ולא בסופה לא הייתי בכלל קורא אותה.
55. מדהים לגלות עוד ועוד סיבות להוציא את המזון מן החי מן הצלחת.
רנה   (19.12.13)
56. למערכת אני לא כזה מבין בנושא בשביל להגיד
בני   (20.12.13)
אם הדברים שנכתבו מדויקים או לא אבל היה ראוי לכתוב בתחילת הכתבה שהכותבת חברה בפורום צמחונות וטבעונות, כי בדרך כלל הכותב נוטה להציג את הדברים בהתאם לתפיסת עולמו.
57. בשר עוף
אתי ,   תל אביב   (20.12.13)
תגידי, יכול להיןת שיורו שורופסקי שלח אותך לכתוב את הכתבה הזאת.

נשלח מהאייפד שלי
58. לא חושבים על המחר של הילדים שלנו מזעזע.
אור   (19.12.13)
המחזקים. הלולים והמשחטות אולי לא חשבו על זה אבל גם הילדים שלהם והמשפחות שלהם אוכלים את הבשר הזה והעופות, למה להיות רודפי בצע והעיקר ליצר הרבה בזול במיוחד אוכל, אנחנו הורגים את עצמנו. איפוא הפיקוח לא מתוך חובה אלא מתוך הנפש ומתוך המחשבה מה יהיה מחר. בזיון הממשלה תעשו משהו.
59. ריבוי החיידקים בעופות נגרם כתוצאה מהנחיות השחיטה הכשרה
משרד הבריאות ,   מפקיר את האזרחים   (19.12.13)
הרבנות אוסרת על שימוש במים חמים בניקוי העופו מחשש לבישול, שזה אסור על פי ההלכה. מהסיבה הזו גם קשה מאד להסיר את הנוצות מהכנפיים של עופות כשרים, ולכן אתם קונים אותם בסופר כשהם מלאים בנוצות. לעומת זאת, אם תיכנסו לטיב טעם, שם מוכרים עופות לא כשרים, תקבלו כנפיים נקיות לגמרי מנוצות (אם כי במחיר גבוה יותר) וכבונוס תקבלו גם עופות עם הרבה פחות חיידקים. אני לא ממליץ על טיב טעם, כי אני חושב שהם רשת חמדנים בטירוף, אבל אני קורא לכולם לפעול נגד הטמטום של הנחיות הכשרות, שמסכנות חיים. יש בעופות חיידקים מסוכנים רבים, וחלקם (לדוגמא ליסטריה) עלולים לגרום לעקרות אצל נשים. ברבנות צריכים לעשות חשיבה מחודשת, כי גם להם חשוב פיקוח נפש. לגבי משרד הבריאות, ידוע שהם ממש לא עושים כלום בעניין בדיקות מזון. לא בודקים חומרי הדברה בירקות ופירות, אסור לבדוק בשווקים (כן כן, אם לא ידעתם, והסיבה היא שלבודקים אין ליווי משטרתי...), אין פיקוח רציני על אנטיביוטיקה הורמונים וחומרי הדברה בבשר ובביצים, ועוד ועוד. הרבה יותר קל לגייס תרומות מיהודים עשירים ולבנות עוד בית חולים לחולי סרטן...
60. שניצל my favorite
אורן ,   מרכז   (20.12.13)
מה לעשות, מגיל צעיר זה האוכל המועדף עלי עם כף פירה מבטטה וסלט מכל סוג שהוא. אי אפשר כל השמן רק לחשה % קלוריות ושומן, זה חולני. צריך גם שיהיה טעים!!!!!!!
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה