|
1. עוד מעט תבוא סתו עם תחליף טבעוני! בבבבררר!
|
|
|
körözött אמיתי הוא פחות דיאטטי: לא עם יוגורט אלא עם חמאה מותכת (לא הרבה, מספיק כפית בערך), מעורבבת טוב טוב. אחרי ששמים במקרר, זה עוזר לגבונה להיות קצת פחות רכה, וכך צריך. במזרח התיכון אפשר להחליף את זה בקצת שמן זית, זה יוצא מצויין. ה-körözött שכאן הוא "עירוני" ו"מבויית", זאת אומרת לא-חריף, רגוע כזה. יש כאלה - ובהם אנכי - שאוהבים אותו חריף יותר: (1) פפריקה חריפה, בנוסף למתוקה; (2) טיפה פלפל חריף חי, קצוץ דק-דק; (3) ואפשר להוסיף גם קצת שום כתוש. נסו את זה, זה ממש נפלא! בתיאבון!
|
|
|
3. לגבי הפטנט עם המלפפונים
מסתבר שזה עניין הונגרי, כי גם סבתא שלי עושה את זה.
( :
|
|
|
4. החמצה
אסתיקו , |
תל אביב |
|
(06.06.14) |
תודה על הזכרונות שהעלית...לממרח קראו קורוזוט.. ובמתכון המלפפונים , שמים את פרוסת הלחם בצינצנת למעלה, נכון? ואז יוצאים אוגורקאים נפלאים.
|
|
|
|
|
|
|
7. ומה עושים עם פרוסת הלחם השחור?
|
|
|
8. כתבה שכולה עונג, מקסימה ומגרה.
אינני מאותה תפוצה אבל הסיפורים והמתכונים מגרים את בלוטות הטעם עד מאוד.תודה.
|
|
|
9. זה לא המתכונים המקוריים והטעימים, אבל סבבה. נסיון טוב!
|
|
|
אני מתפוצת פולניה וגם אצלינו יש ואריציה של הסלטים האלה אמא שלי היתה מכינה בקיץ
|
|
|
11. פיקניק הונגרי בלי איזה נקניק?אתם עושים צהוק?
קיש פיפה , |
הולון |
|
(06.06.14) |
להם,המאה ונקניק וקצת יין ויש יופי של פיקניק
|
|
|
12. האם המים צריכים להיות חמים
לא ברור אם מצננים את המים לפני שמוסיפים לצנצנת המלפפונים
|
|
|
13. סיפורים נחמדים ומתכונים יפים. אחלה
יפה מאוד. אהבתי. |
|
|
(07.06.14) |
|
|
|
14. זרקת אוצי 40 שנה אחורה, לקרזט שסבתי היתה
מכינה לי (עם שילוב של חנאה ומרגרינה) והפוגצ'ה שהיא ואמי היו מכינות (בגרסה המתוקה). ואין על סלט המלפפונים והחמוצים שאבא שלי היה עושה.
|
|
|
15. בגבינה הוורדה אפשר גם להוסיף בצל חי
קצוץ דק דק וקצת אבקת שום
נשלח מהסלולארי שלי
|
|
|
16. ממה שאני זוכר מיחדותי-לגבי הקורוזוט
הכינו את זה בילדותי מגבינת קוטג',ולא מגבינה לבנה רגילה (וחלקה), לגמרי אין לזה אותו הטעם והמרקם מגבינה לבנה רגילה.
בנוסף לזה- ממה שאני זוכר,לעירבוב אחיד וטוב יותר של המצרכים, זה מנעשה לא בעירבוב ביד,אלא בעירבוב/הקצפה במיקסר.
|
|
|
יש מתכון מצוין באתר the blooming platter לסלט ביצים ולסלטים רבים נוספים המתאימים לפיקניק. חשוב להשתמש במלח שחור מהזן ההודי (kala namak) שיש לו טעם 'ביצי' וגם אפשר להכין איתו סביח טבעוני נפלא. לא להתבלבל עם המלח השחור הרגיל שיש בשופרסל וברשתות האורגניות.
|
|
|
18. אוכל הונגרי בדרך כלל לא כשר
|
|
|
|
|
20. מתי יהיה מתכון ללופאס אשגדבה ?
|
|
|
21. איך מכינים עוגיית פוגצ'ה מתוקה? (לטבילה בקפה)
|
|
|
22. הונגרים הם עם של אנשים קשים
|
|
|
23. איזו נוסטלגיה, בא לי לבכות מגעגועים!
אני כל כך מתגעגעת למאכלים שאמי ילידת בודפשט בישלה.
|
|
|
24. פואצ'ה, לא פוגאצ'ה. את ה-G עם הכובע בטורקית לא מבטאים
|
|
|
אצלינו מכינים מגבינת קרש והמרקם יוצא מוצק יותר ולא נוזלי.
|
|
|
26. גובה
חוה פריד , |
מרכז |
|
(08.06.14) |
דגנית יקירתי, אוכל זה פולקלור! עם חרדל,בצל חיי,לכל אחד דרך שלו מהבית ,אבל חן כזה בהגשת הדברים,הזכרונות שאת מפגישה אותנו....אין לכל אחד! ועל כך שפו ותודה.
|
|
|
שווה לשים פפריקה בסלט מלפפונים - יוצא מדהים.
|
|
|
28. הפוגאצ'ה מצאה את מקומה בפח האשפה
היי לכולם, הכנתי את המתכון לפוגאצ'ה בדיוק כפי שנכתב. הריח היה מדהים ומבשר שזה הולך להיות משהו טוב. אבל כשטעמתי ...אכזבה מטורפת. מאפים חסרי טעם לחלוטין. נראה כאילו הושמטו מרכיבים או כמויות מהמתכון. כבר בהתחלה היה נדמה לי שכף סוכר בלבד זה מעט בשביל לתבל את הבלילה...אבל האמנתי לכותבת. חבל שאין בקרת איכות על המתכונים שמתפרסמים. אנשים משקיעים מזמנם ומכספם בתקוה שמה שמתפרסם באמת ראוי. חבל.
|
|
|
29. יכול להיות שפספסתי, אבל מה עושים עם פרוסת הלחם השחור בחמוצים
|
|
|
30. 5 כפות מיונז ל 6 ביצים - טעות ! = חצי כף !
חצי כף מיונז !!!
| |