|
ריזוטו מדהים בפחות קלוריות: במקום ציר - השתמשו במים במקום 100 גר חמאה - רק 50 גר במקום 1/3 כוס יין לבן - 2/3 כוס יין לבן וותרו לגמרי על השמנת המתוקה אבל הוסיפו גבינה בעלת טעם חזק כמו פרמזן בכמות קטנה. השתמשו בתוספת ללא שומן כגון עלי תרד מאודים או פטריות מנטוגנות בשתי כפות שמן. בקיצור - צימצום חד בשומנים עדיין יתן מעדן שהוא ארוחה מלאה. בייחוד למי שאוכלים ללא גלוטן. כמוני.
|
|
|
זה אולי יוצא טעים, אבל ריזוטו זה בטח לא! אף איטלקי לא יעלה על דעתו להוסיף שמנת מתוקה לריזוטו!
|
|
|
לא כל מה ששופכים עליו יין אפשר לקרוא לו ״ אוכל איטלקי״ המטבח האטלקי האמיתי הרבה יותר עדין. עם פחות מרכיבים ממה שמתואר במתכונים שלך. יכול להיות שזה נאה למראה, אולי אפילו טעים, אולם לריזוטו אמיתי יש טקסטורה אחרת מאשר בצילומים המלווים את הכתבה. למה לא לקרוא לזה אורז תל- אביבי או אורז מנטה- ריי?! ולמה הפרובינציאליות שכל מה שמכיל מרכיב או שניים או העירבון המיותר של שני ם, חייב להקרא ״איטלקי״ ? זה הופך את זה לטעים באופן אוטומטי?
|
|
|
ויתכן גם פקורינו, כתלות במוצאו. אך שמנת מתוקה - לא ולא. זו כנראה המצאה אמריקאית - אלו אוהבים לדחוף שמנת מתוקה לכל דבר.
|
|
|
5. ברוב התמונות רואים גרגרי אורז מופרדים - זה לא ריזוטו
לריזוטו יש מרקם עיסתי קצת אבל עדיין עם נגיסות בגרגרי האורז, והם בוודאי לא מופרדים אחד אחד כמו באורז פרסי. ואפשר בהחלט בלי חמאה - לא חייבים, אפשר שמן זית. כן חייבים יין וציר אחרת אין לזה טעם.
| |