אוכל  טעם החיים  מר בשר - רפי אהרונוביץ'
המסעדה עלינו - הבישול עליך(!): קציצות לבּה
רפי אהרונוביץ'
פורסם: 11.03.15, 09:37
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 69 תגובות ב-35 דיונים
1. הקציצה !
רן ,   מרכז   (11.03.15)
הקציצה ,פצצה!
נראה ונשמע מעולה .
2. רפי תעשה לי עגל!
מעריץ   (11.03.15)
בשמם של נהנתנים קולניאריים באשר הם שאתה מייצג בכבוד (ובכתיבה חיננית ומעוררת
תאבון:).

3. לא מאמינה למה שכתוב כאן? להכניס חמאה לקציצה ??
הבוז לכותב הכתבה   (11.03.15)
4. מה כל כך מסובך להוסיף הערה
אמיר ש. ,   מודיעין   (11.03.15)
"לשומרי הכשרות, ניתן להחליף את החמאה ב- XXX"???

ביאסתם.
5. ללא תוספי רטבים שונים
(11.03.15)
וממש לא חייבים להשאיר לילה במקרר,זה מתכון "לקציצת קייב".
6. למה לא ללוש
יוסריאן   (11.03.15)
שומר על הקציצה מלהתפרק
7. מרכיבים בקציצה
סבתא הודית   (11.03.15)
האם להוסיף ביצים ופרורי לחם? אם כן כמה?
8. אני אמרתי לא להעלות את המתכון?
אמיר ש. ,   מודיעין   (11.03.15)
אין לי בעיה עם זה שיש מתכון לא כשר ב- Ynet, ואתה יודע מה? אני בעד. תהנו.

אני סתם מציין ש- Ynet ביאסו בזה שלא נתנו אלטרנטיבה לשומרי הכשרות. זה לא מתכון לשרימפס ברוטב צדפות. זה מתכון של מאכל שיכול טכנית להיעשות גם בדרך כשרה, רק צריך לעשות אדפטציה. זה הכול.
9. רק אתמול פורסמה כאן כתבה מצולמת נוראה
תוהה   (11.03.15)
שעסקה בלילה האחרון בחייהם של עופות שהופכים לשניצלים.
והיום? יאללה, אכול בשר כפי יכולתך.
10. הפתעה מבאסת
:-(   (11.03.15)
11. בושה שיש מתכון לקציצות עם חמאה
לא דוס ,   חולון   (11.03.15)
ממש שונאים כל דבר יהודי בטמקא.
12. לקחנו החלטה לאכול כשר לפני שנים.
ש   (11.03.15)
ולא, השמיים לא נפלו מזה.
רצינו משהו שייחד אותנו כיהודים אף על פי שאנחנו לא שומרי תורה ומצוות, היה חשוב לנו לסמל את אמונתנו ואת המורשת ממנה אנחנו מגיעים.
אנחנו נוסעים בשבת ועושים כחילונים לכל דבר אבל היינו חייבים לסמל את היותינו יהודים אז לקחנו על עצמנו את הדבר הקטן הזה והכל כך סמלי הזה לא לאכול בשר לא כשר, פירות ים ובשר וחלב ביחד.
אין לנו בעיה לאכול בשר שלא הוכשר כדין בנפאל (נניח) ובלבד שהוא מחיה שהיא כשרה.
לא סיפור גדול.
עושים מעט בשביל לכבד את המורשת העצומה ממנה אנחנו מגיעים.
לא נורא בכלל ונותן לחיים עוד כמה סנטימטרים (ואפילו בודדים) של משמעות.
13. לאמיר ,מתגובה 8.
(11.03.15)
נסה להוסיף חמאת שום .
14. לכל שומרי הכשרות מבין אותכם!
שי ,   חיפה   (11.03.15)
אבל זה אתר של שמאלנים כאילו למה ציפיתם ?!
הם אוהבי הבשר הלבן וההמבורגר עם גבינה צהובה ושלל מטעמי בשר/חלב
לא אכפת להם כל כך מהדת ןמארץ ישראל

יש מלא אתרים של מתכונים טובים מאוד! ששומרים על כשרות
15. ערב רב בדמות יהודים
חיים   (11.03.15)
אנשים תוהים למה הם לא מאמינים סיבה מאוד פשוטה שכתובה בגמרא כל מי שלא אוכל כשר מטמא את נפשו ומטמטם את ליבו לכן בתורה בפרשת הסימני טהרה וטומאה הפסוק אומר ונטמתם בם ולא ונטמאתם עם האות אלף להורות שכל האוכל שקצים ורמשים וכל אוכל לא כשר בקיצור מטומטם ומה ההבדל ביניכם לגוי? גוי לא שומר כשרות וכן אותם הרשעים לא שומרים ועל זה אני מתכוון כל בוקר ברוך שלא עשני גוי
16. מחפש אתר ששומר שבת ,רק נוסע לים .
(11.03.15)
17. אתה שילמת על הארוחות או זללת בחינם בשביל פרסום?!!!!!!
אריהתל אביב   (11.03.15)
לא שילמת !!!
18. אולי כל מטורפי הכשרות יעברו לברלין?
-   (11.03.15)
19. לא חמאה- גבינה צהובה... ואז זה נוטף החוצה....יאמייי
א ,   צפון   (11.03.15)
20. די ! די !
שמוליק   (11.03.15)
עד לא מזמן מדור ה,אוכל שלכם היה מהטובים.
מאז שהכנסתם את "מר בשר " יש רק פלצנות ובלה בלה
21. יא וראדי ,איזו קציצה!
שיי   (11.03.15)
אחלה רעיון .
22. יהודה ורוזה ?
מר עוף   (11.03.15)
קראנו באינטרנט, נסענו בחושך. קיבלנו אוכל ובשר לא מוצלחים בלשון המעטה, כולל צלחת של סלט חצילים שחומם במיקרו. אני לא יודע איפה היה מר בשר ומה הוא עישן לפני כן.
23. על החשבון
אלי   (11.03.15)
כשזה יהיה על חשבוני, מאד מסקרן מה החשבון. נתון חשוב שחסר בכתבה.

נשלח מהסלולארי שלי
24. מצחיק שטרחתם לשים דגש ב״לבה״
מרימה גבה   (11.03.15)
שהרי המילה באנגלית היא בכלל Lava.
25. תאכלו קציצות לבה...
ללה   (11.03.15)
כי מי שרוצה להגיע לגיהנום...חייב להתחיל במשהו...
26. אין ספק שאכילה של משהו מובילה ישר לגיהנום
(12.03.15)
צריך ללמוד מדרעי. אמנם גנב ופושע מורשע, אבל אוכל כמו שאומרים לו!
27. ממש בושה וחרפה שרפי אהרונוביץ' וווינט
משה ,   מצפה רמון   (12.03.15)
נותנים מתכון מפורט לקציצת לבה כולל תצלום, אבל אין צילום של קציצה פתוחה שנראה את לבת החמאה זורמת!!!

28. יהודה ורוזה
גילי רון   (12.03.15)
איך לא הוזכר הקובה ביף המעושן שלהם ! לדעתי הוא הלהיט של הבשרים .

נשלח מהסלולארי שלי
29. בישיבת המליאה של האקדמיה ללשון העברית בכ"ג בכסלו תשע"ה
אמיר ש. ,   מודיעין   (12.03.15)
אושרו מילים חדשות בשימוש כללי:

לַבָּה (במלרע, במקום לָבָה). כבר במחצית השנייה של המאה התשע-עשרה עולה הכתיב לבה המכוון כנראה למילה המקראית לַבָּה שנהוג לפרשה להבה, אש. עד כה נהגה במונחי האקדמיה הצורה לָבָה (בבי"ת רפה) – על פי lava הלועזית.

http://hebrew-academy.huji.ac.il/hodaot/hodaot/Pages/15des2014.aspx
30. צמחונים ודתיים - אתם הופכים את עצמכם למטרד מאוס.
סועד   (12.03.15)
אדם כותב טור שלאנשים רבים, כמוני, הוא משובב ומעורר תאבון,
פינה שפויה של הנאה בארץ הקשה שאנו חיים בה, ואתם מתעקשים
להגיע גם לכאן, להטיף, לאיים ולהציק. למה? מי הכריח אותכם
לקרוא את הטור של רפי?

לכו למקום אחר אם אתם לא יודעים להנות מהחיים.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה