אוכל  טעם החיים  שני צמחוני
חיים כהן מגיש: ארוחת ערב חג צמחונית
חיים כהן
פורסם: 23.03.15, 15:02
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 70 תגובות ב-36 דיונים
1. חיים כהן תעשה לי ארוחת ערב חג!!!!!!
מעריצה שרופהההה   (23.03.15)
2. סחתין עליך חיים !!! גאה בך כל הכבוד!
אייל שני ,   ת"א   (23.03.15)
סחתין עליך חיים !!! גאה בך כל הכבוד!
3. מתכון נהדר
נסים ,   ר"ג   (23.03.15)
סוף סוף כל טבח הוא שף. וכל שף מנהיג תרבות או מנהיג בכלל. ככה צריך להיות במדינה.איש ראוי לתפקיד.
4. חיימקה שלנו ! אפשר גם ארוחת חג טבעונית? אין פתרונות טובים
דנית   (23.03.15)
5. השלב המתבקש הבא - פסח טבעוני!! יותר בריא וללא סבל לבע"ח
(23.03.15)
6. צמחוני? מה עם קרבן הפסח?
שה תמים זכר בן שנה..   (23.03.15)
7. מתכונים מצוינים אני אוהב שהשף במיוחד אומר לנו לא להשתמש במלח
DANY ,   TORONTO   (23.03.15)
מתכונים מצוינים ואני אוהב שהשף במיוחד אומר לנו לא להשתמש במלח ברתיחת השעועית!
אבל, מתכון הקינוח - עוד שף שאינו יודע כיצד להשיג טעמים בלי מלח ... בהחלט בלי מלח !!!
8. יופי, ומה עם מנות דלות שומן??????????????
מיכל   (23.03.15)
9. יש לי שאלה לחיים:
אילנה   (23.03.15)
האם זה נכון?: שמעתי פעם מפי שף ספרדי שכדאי לעשות עם השום כדלקמן: לחתוך אותו לאורך, כל שן ולהוציא את הנבט שיש לו בפנים. השום נעשה כך יותר קל לעיכול וגם "מסריח פחות. כמו כן, כשרוחצים ידיים אחרי השום, לא לשפשף!! כי אז אנחנו מכניסים את ה"ארומה" בפנים לתוך העור וקשה להתפטר מזה גם אחרי כמה שעות. ניסיתי וזה עובד!! כמו כן, לשטוף תחת הזרם של המים את הסכין ולא לרחוץ אותו חזק עם סבון כי אז הריח נדבק בו יותר. חוץ מזה, אתה בן אדם אהוב, חם וסבלני. אוהבים אתך, חיים.
10. האמת שיחוק, גם נראה מעולה וגם כשר לפסח, אני הולכת לנסות את
(23.03.15)
המרק שום בליל סדר
11. למה צמחוני? יא רוצח צמחים שכמוך.
yol   (23.03.15)
12. המרק והכרישה פשוט סוף - וזה גם טבעוני!
תודה   (23.03.15)
13. מלח לא מפריע לריכוך השעועית אלא להפך
רעב   (23.03.15)
המלח מרכך את הקליפה ואז השעועית לא מתבקעת.
בהשריה רגילה, התוכן מתרכך והקליפה לא ואז יש הפרדה ובלגן בסיר.

זה הפריע לי במיוחד בחומוסים. רציתי גרגרים יפים לסלט וקיבלתי מעוכים וקליפות.
איזה יופי שיש אינטרנט.
אז מה שלמדתי, וניסיתי, הוא שיש להשרות במי מלח ואז הקליפה מתרככת והקטניה - שעועית או חומוס - נשארת יפה ושלמה.

וגם שההשריה מוציאה יותר מגורמי הגזים של שעועית אם היא במים חמים. אני משרה בחצי מים רותחים וחצי מהברז לשעתיים, שטיפה טובה ועוד סיבוב דומה ואז לתבשיל.

ואולי שאלה לשף - כתבת שאסור מלח בהשריה - האם ניסית או שמישהו אמר לך ואתה מעביר את זה הלאה.
גם אמרו לי שאסור לשים תפו"א במקרר - נחשו מה ....
14. אלו מאכלי שבועות. התבלבלת בחג
קניידל   (23.03.15)


נשלח מהסלולארי שלי
15. תודה. הפסקתם לטפטף לנו רפי כהן כל יומיים!
אא ,   קק   (23.03.15)
16. קבלו מחאה רישמית. "במקום קציצות פראסה"? אין במקום!!!! אין!
אא ,   קק   (23.03.15)
17. כל כך התלהבתי שבדקתי את התפריטים במסעדה ושם יש עגל חלב!!
נראה טעים!   (23.03.15)
http://www.yaffotelaviv.com/471/
18. המרק וריאציה של Vichyssoise.
מילי   (24.03.15)


נשלח מהסלולארי שלי
19. פראסה
אורה הר אור   (24.03.15)
ואם קציצות פראסה מישהו יכול לשלח בבקשה מתכון מנצח,עם טיגון ועם שמן. תשתמשו בשמן זית,זה השמן היחיד שטרם קלקלו אותו בהנדסה גנטית.
20. ואוו ניראה טעיםם
אור   (24.03.15)
אבל ארוחת חג בלי דגים ובשר היא לא באמת ארוחת חג.
אחלה מתכונים כתוספת או כארוחת בוקר חג חלבית.
21. חים שלי
בארי   (24.03.15)
22. אבל מה עם איזה משהו "ממלא"?
(24.03.15)
פחמימות / קטניות / "בשר" (כלומר, תחליף בשר)?

סתם הרהורים -
- תפו"א צלויים?
- אם אוכלים קטניות: צלי מקטניות ואגוזים?
- קינואה? (אני אישית לא מן המתלהבים, אבל זה ממלא, בריא וכשר לפסח)?
23. אתה יותר טוב בבשר
גלעדי   (24.03.15)
24. רצוי להציע מנות להכנה מראש
(24.03.15)
אף אחד/ת לא רוצה להיתקע במטבח כשכולם יושבים ליד השולחן. חג שמח.
25. כל המנות האלו הולכות מעולה ביחד עם סטייק איכותי ומדמם :)
גארי   (24.03.15)
26. מבקשים טבעוני!!! חלב מביא לסבל ושחיטה בדיוק כמו "בשר"
אמיר   (24.03.15)
27. נראה מעולה, למרות שאני לא צמחונית... מקוה בקרוב.
דנה   (24.03.15)
28. בשביל ארוחות שלו צריך יומיים קניות וזה כבר לא ממש מוצלח
מריה   (24.03.15)
29. עוגת נמסיס
(25.03.15)
לאיזו תבנית הכמות הזו? לא רשום
30. לילסדר
דידי   (26.03.15)
ממתי אוכלים שעועית בפסח????חיים לא יזיק לך לדעת מה זה חמץ
תגובות נוספות
חזרה לכתבה