אוכל  מתכונים לראש השנה  תוספות
כמו פולני: רפי כהן מגיש מתכוני חג מהמטבח המזרח אירופאי
רפי כהן
פורסם: 10.09.15, 09:53
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 39 תגובות ב-26 דיונים
1. רפאל
רונית   (10.09.15)
מכל המסעדות בארץ-אין על רפאל!!!! אוכל מעולה , שרות נפלא. תמיד שמחים שחזרנו
2. עם כל הכבוד... ויש כבוד לשף היקר,
רון   (10.09.15)
יש מאכלים שלא נוגעים בהם ולא "משדרגים" לזה קורראים גם מסורת.
את השידרוגים וקומבינציות ניתן להשאיר לאחרי החג.
ומה עם רגל קרושה???
שנה טובה וטעימה...
3. עשה לי תיאבון
ליאור   (10.09.15)
4. זה ממש מזכיר לי את האוכל בילדותי ואני לא רוצה לזכור את זה
מיקי   (10.09.15)
מזל שאני נשוי לבחורה נפלאה ממוצא ערקי שיודעת משהו בבישול.
5. לא הבנת את הפואנטה
ענבל   (10.09.15)
זה אמור להיות אוכל של עניים עם טעם של אוכל של עניים וככה הוא אמור להיות
6. ממש לא טבעוני ואוכל דגים- אבל תעזבו את הלוקוסים!!הכחדה חמורה
ליאור ,   לונדון   (10.09.15)
7. שידרוגי אוכל
רינת ,   חולון   (10.09.15)
מאכלי חגים הם מאכלי מסורת ואין משדרגים. מסכימה אני כי הם צריכים לעבור מדור לדור. לצערי נראה לי כי כאן זה יפסיק. כי יותר ויותר אני שומעת: את זה אוכלים אצל אמא, את זה אוכלים אצל סבתא. וחבל.
8. באירופה עשו גפילטע פיש לפחות משני מיני דגים.
אני מהצפון   (10.09.15)
קרפיון וווייט פיש. רו היהודים לא גרו ליד הים במרכז אירופה היו נהרות ואגמים של מים מתוקים.

הטוויסטים שאתה עושה לאוכל מוצא חן בעיני. רק מי שממש מבין חומרי גלם יכול לעשות טוויסט מוצלח.
9. רפי, מה עם רגל קרושה?!?!
מתגעגע   (10.09.15)
10. גפילטע מכינים מקרפיון בלבד או שלא מכינים בכלל !!
מומחית לגפילטע פיש   (10.09.15)
מי שמע על גפילטע מדג לוקוס ? לא במזרח אירופה, שלא לדבר על המחיר הגבוה של הדג ונדירותו ביום.
11. אצלנו בכפר טדרא עושים רגל קרושה מרגלי תרנגולות. תענוג !
(10.09.15)
12. אתם קרציות,ממש
תמרה   (10.09.15)
מה אתם מבלבלים המוח,רוצים,שדרגו. לא רוצים?תמשיכו מתכוני סבתות,קרציות
13. שאלה
הדסה   (10.09.15)
לא הבנתי את סעיף 8 בגפילטפיש. לאחר הקירור לא להעביר לקופסא סגורה ולמקרר (עם הציר בנפרד בצנצנת) ? איך לשמור את הדג עד ההגשה ?
14. תודה לך רפי על השידרוגים.
(10.09.15)
15. בקוסטקו לא מוכרים לוקוס - סכנת הכחדה.
(10.09.15)
יש דגים רבים אחרים שטעמם דומה.
16. אחחחח אין אין אין על העין של הדג
דוד   (10.09.15)
17. הגפילטע, הקרעפלאך והכבד הקצוץ של סבתי
(10.09.15)
היו נפלאים גם בשנות החמישים והשישים!!!
18. המטבח הזה לא נכחד כבר??
רעות   (10.09.15)
במידה שלא- הוא צריך.
19. כשהתחתנתי היה לי תנאי אחד..
(10.09.15)
רה"ש ופסח בצד שלי!
20. מחפשת מתכון לקרפיון מבושל!!!
מינה ,   רחובות   (10.09.15)
מחפשת בנרות מתכון לדג קרפיון מבושל...כמו שאימי ז"ל היתה עושה! עם תוספת של תפוחי אדמה מבושלים וביצי הדג ליד... וואו, כמה שאני מתגעגעת לטעם הזה! שנה טובה לכולם.
21. אוכל פולני
שרה אנגל ,   אשכנז   (10.09.15)
רפי אתה חמוד אבל באמת שלא עושים גפילטא פיש מדג ים אלא מדג של מים מתוקים וזה הלוקוס בטח שלא!!!!!! אולי התכוונת לזאב הים ולא ללוקוס ועם מערבבים דגים כמו שכתב כאן מישהו אז זה זאב הים עם קרפיון! ולא שמים שום ופטרוזיליה בגיפלטא פיש כי זה באמת לא אוכל ספרדי ולא מרוקאי. שמים בצל, גזר, סלרי לבן, עלי דפנה ופלפל אנגלי ברוטב וכמובן סוכר פלפח שחור או לבן ומלח. וקרפלאך אי אפשר לעשות מבשר טלה רק מבשר בקר מבושל וקצוץ מעורבב עם כבד עוף קצוץ כי אחרת זה משהו אחר כמו טורטליני. הכל מאכלים נהדרים אבל באותה מידה אתה יכול לקרוא להם מאכלים מרוקאים ולא אשכנזים כי אין להם כאן שום סממן אשכנזי ולא יתכן שכל דבר צריך להפוך למשהו מודרני ולקלקל את המסורת של האחרים רק כדי למצוא חן בעיני מישהו! תאר לך שאכין חריימה מדג קרפיון!? או שאקרא למטבוחה שלך לצ'ו הונגרי למרות שזה דומה זה לא אותו דבר! ומי שאמר כאן שלא שמים סוכר בגפילטא פיש בטח לא מבין בגפילטא פיש כלום. בלי הסוכר זה לא גפילטא פיש!
עם או בלי גפילטא פיש רק לא לקלקל אחד לשני את מאכלי המוסרת שלהם כי כל אוכל כמעט, טעים. לא כל אחד אוהב כל דבר אבל על טעם וריח אין להתווכח רק על המקור שלו!. ורגל קרושה רפי, זה לא צרפתי אלא גרמני במקורו ועושים אותו מבקר נמוך ולא מראש של פרה עם השגעון שלה...
אז שתהייה לכולכם שנה טובה והרבה בריאות וכל טוב.
22. נמאס מהאוכל המזרחי!..בא לי להקיא מהפיתות+חומוס+סלטים
אברם חולון   (10.09.15)
השתלטו על המדינה עם כל הרדידות שלהם
23. כל מזון מכובד
צופיה ,   מרכז   (11.09.15)
אני לגמרי מסכימה עם מס.2,10,21 תשאירו את כבוד האוכל המסורתי במקומו .עודף התבלינים והחריפות רק מזיקים לקיבה ולמעיים (יש מחקרים על כך) וכן האוכל האירופאי/ אשכנזי הרבה יותר עדין ובריא (חוץ מהשומנים שקיימים בכמויות גדולות גם באוכל הכללי מזרחי)ונכון שוריאציות חדשות לא עושים דווקא בחגים . שנה טובה לכוווולם.
24. תודה תודה תודה
רפי כהן   (11.09.15)
תודה
25. טלה, עגל, דג - הם מסוגלים לחוש כאב וצער
זה מוכח מדעית   (11.09.15)
הם התינוקות של הפרה והכבשה.
קצת חמלה, יהודים.
26. בתור חצי טריפוליטאית אני ממש לא מסכימה. המטבח האשכנזי
(11.09.15)
מאד בריא וטוב לעיכול, מאוזן ומזין. ויש גם מסר של צניעות ודחיית סיפוקים וסדר עדיפויות נכון. אוכל זה לא מרכז החיים וגם לא צריך להגזים בכמויות. אצל סבתי ז"ל הייתי מקבלת למנה אחרונה צלוחית קטנה של קומפוט או פרי טרי. אבל לא שניהם. בסוף כל ארוחה אצל הדודות בצד הלובי יש לפחות שלושה או ארבעה סוגי בצק שמטוגן וטבול בסירופ סוכר מרוכז. והן נעלבות אם לא אוכלים. ובאופן כללי אצל מזרחים יש עשר סוגי סלטים על השולחן וקערות של עמבה ומח'ללה וצ'רשי ומדבוחה. צבעים בוהקים, ריחות עזים, טונות של שומן ומלח וסוכר. חיים כהן סיפר שבילדותו בקרית שלום אצל האשכנזים היה חשוב שהילדים ישקיעו בלימודים ואצל המזרחים שיהיה הרבה אוכל. כנראה שבעוד הרבה שכונות זה ככה.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה