אוכל  נבחרת השפים  ירון קסטנבוים
מה זה בכלל אנטרקוט? שיעור מאת ירון קסטנבוים
ירון קסטנבוים
פורסם: 17.09.15, 09:56
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 127 תגובות ב-58 דיונים
31. יקר אך ורק בגלל הכשרות
דורון ,   צפון   (17.09.15)
הנתחים האחוריים איכותיים פי כמה וזולים ב70 אחוז
32. ביקרתי בישראל, הבשר מזעזע
חובב סטייקים   (17.09.15)
טעם של שקית מלח קשה.כנראה בגלל הכשרות, פשוט לא טעים ויקר.
33. אנטריקוט חרא נתח. עדיף שייטל.
(17.09.15)
34. שאלה לצמחונים.
Ron   (17.09.15)
למה אתם לא מטיפים לתנינים, אריות, טיגריסים, עופות טרף וכל השאר זני טורפים שצדים חיות החלשות מהם המסכנות בשביל לאכול ללא חמלה? גם זה התעללות ורצח בשביל לאכול. במה הם שונים מאיתנו, הומוס ספיאנס שגם נמצאים בפסגת מעגל המזון?
35. תודה ירון, השכלתי ונהנתי מכל מילה, תמשיך במצווה
(17.09.15)
36. אין כמו הבשר בארה"ב. הנתחים המשובחים ביותר פילה וריב איי
(17.09.15)
נמכרים בסופר במחירים מצחיקים. בארץ עדיין לא אכלתי נתח בשר ראוי גם כשהוא יקר להחריד.
37. מצב הבשר בישראל קטסטרופה, מגיע לנו יותר (יצא ארוך, מצטער)
יואב   (17.09.15)
שילוב של חוקי כשרות, מכסי מגן, מונופולים ואטימות של המדינה יצרו מציאות שמצד אחד הצרכן הישראלי משלם הון תועפות על מוצר בסיסי ומצד שני מקבל אותו באיכות נחותה בהשוואה לצרכנים במדינות אחרות. אמנם לא בורכנו בשטחי מרעה כמו ארגנטינה או אוסטרליה, ובישראל אין ממש גידול של בקר למאכל (בטח לא כזה שיכול לענות על הביקוש), אבל זה לא אומר שאנחנו לא יכולים להנות מבשר כמו במדינות אחרות שנמצאות במצבנו.

בישראל על פי חוק אסור לייבא בשר ללא תעודת כשרות, אז יש בעייתיות לייבא בשר טרי מצונן (כי יש להדיחו תוך 3 ימים, ובמילא המכס עליו בשמיים), נתחים אחוריים לא מייבאים כי יש בעייתיות לנקר אותם בחו"ל, כמה שזה עקום אפשר להתרשם בפתרון הביזארי שמצאו בלייבא עגליים חיים בספינות ולשחוט אותם בארץ. גם בתוך ישראל הכשרות עושה צרות כי הרבנות הראשית הגדילה לעשות כשהיא התנתה את מתן תעודות הכשרות לרשתות השיווק (לכל העסק) בכך שלא ימכרו בשר שלא עבר הדחה והמלחה מראש, למרות שזה ממש לא מחוייב מההלכה, סתם כדי לסדר למשגיחי הכשרות עוד פרנסה על חשבוננו.

בארה"ב ובמדינות אחרות יש סיווג של בשר בקר לפי מדדים מדוייקים (שיוש, גיל הבהמה וכו'), הצרכן יכול לדעת בדיוק מה הוא קונה כי זה רשום על האריזה, בישראל אמנם אאל"ט אימצו את התקן האירופאי, אבל אף אחד לא משתמש בו כי יותר משתלם לייבא בשר זול באיכות נמוכה ולמכור אותו במחיר מלא.

הבעיה שלנו שאנחנו מתייחסים לבשר בקר כאל מוצר מותרות וחושבים שזה הגיוני לשלם מאות שקלים על נתחי בשר נורמליים, וכל השרשרת של יבואנים וקמעונאים עושים עלינו רווח אסטרונומי, המדינה גוזרת את ההכנסות שלה מהמכס הגבוה (=מס עקיף), וכולם מרוצים!
38. במה הם שונים אתה שואל?
(17.09.15)
אולי בזה שבשבילם זה עניין הישרדותי? האדם לא חייב לאכול בשר כדי לחיות וזה הבדל גדול.
39. כל הכבוד על ההסברים, הצילומים והגרפיקה. מדור מדהים
פשוט מדהים   (17.09.15)
40. אדום אדוםð゚リヒð゚リヒð゚リヒð゚リヒ
(17.09.15)
במגה..
יקר אבל טעיםםםםםם
41. טור בשר מהמם
משה ,   תל אביב   (17.09.15)
כל הכבוד לירון הזה
42. טבעונים, לא יעזור לכם! העולם אכל, אוכל, ויאכל בשר!
(17.09.15)
43. טבעונים אוכלים איברי רביה שחוטים של צמחים, אין להם בושה???
יואב   (17.09.15)
צמחים מגיבים כימית כשפוצעים אותם, כלומר הם חשים בכאב וצמחים מסויימים אפילו יודעים להפריש כימיכלים נדיפים שנישאים ברוח ומזהירים צמחים אחרים אחרים בסביבתם, והטבעונים זה מזיז להם? הם רק רוצים לטרוף ולטרוף. חיות אדם, דיי להתעללות בצמחים!
44. אנטרקוט זה סבל של יצור חי עם תחושות ורגשות ונשמה
(17.09.15)
45. אני קונה רק אנטריקוט פרימיום אקסטרה מעוף טרי
(17.09.15)
46. אחרי התגובות המזעזעות אני עובר לאכול רק צפרדעים
(17.09.15)
47. סוף סוף מישהו במדינה הזו נותן כבוד לדלמוניקו!
(17.09.15)
בארה"ב נהגתי לרכוש אותו תדיר ואין עליו.

הערה לגבי הצ'אק סטייק. מאוד מעצבן שהקצבים משאירים את העצם בקצה, היכן שהוו ממתכת בתמונה האמצעית נוגע בבשר והם עושים דבר דומה עם צלעות טלה (לטלה אגב 8 צלעות). פשוט מאוד, אי אפשר לכרסם קרוב לבשר עם השיניים - את הסכינים אני משאיר לאלו עם הצווארון הלבן :-)
48. איכס לאכול בשר
טבעוני למהדרין   (18.09.15)
עדיף כבר ג׳וקים.
לאכול בשר של חיה שרצחו אותה ולפני כן מילאו אותה בהורמונים ואחר כך מטעמי כשרות הטביעו אותה במלח.
ואת כל הגועל נפש הזה אוכלים.
לא עדיף כבר טופו.
הטופו לפחות אינו קשור לרצח.
מוגש כשרות לאוכלי גופות החיות.

נשלח מהסלולארי שלי
49. תראו איך כל חברי הכת יוצאים מהחורים שלהם, בטח גלרוע אמרה להם
(18.09.15)
להטריל ולהציק לאנשים שוב.
50. אמרתם נכון ולא לאמלל חיות
זה לא בריא ללב למוח   (18.09.15)

51. אחר כך הטבעונים לא מבינים למה מתייחסים אליהם באלימות
גארי   (18.09.15)
אחרי כל ההטפות וההצקות שלהם לאנשים הנורמליים.
מסכן הטבעוני שיבוא וינסה לומר לי מה לאכול ומה זה רצח ומה מוסרי ומה לא, אני כבר אלמד אותו
52. הטבעונים הם כמאמר חז"ל "איסתרא בלגינא - קיש קיש קריא!
(18.09.15)
53. אני לא טבעונית ולא סובלת את טל גלבוע. ומאד עצוב לי שהפכו אות
(18.09.15)
לסמל למאבק נגד התעללות בבעלי חיים. אבל למה בעצם אנחנו צריכים לפגוע בבריות מלאות חיים ורגשות ? בשביל שיהיה קצת יותר טעים ? ולמה להציג תמונות כל כך מפורשות של גוויות ? תנסו חודש-חודשיים ללא בשר ותראו שתאהבו את עצמכם קצת יותר.
54. כדאי מאד לקרוא על דר' אלכס הרשאפט ומה הוא אומר על אכילת בשר
דור שלישי   (19.09.15)
55. תודה על ההסבר המפורט. עכשיו צריך גם קצבים מומחים בכל הארץ.
אוהבת בשר   (24.09.15)
56. טבעונים יקרים
שיפודן מצוי   (25.09.15)
בכל פעם שאתם מתחילים לחפור
בעניין אכילת בשר
מוכח שיש צריכת יתר של בשר
ואתם משיגים את ההיפך
עוד פקות חמודות נשחטות
57. טוב ללמוד על בשר שלא יעבדו עליך בקצביה
מיקי   (01.10.15)

58. אין כמו אנטריקוט טוב
ינקלה ,   חולון   (20.10.15)
אם אוכלים אותו לא בישראל.
59. מה שבלבל אותי שצלע 4 חוזרת פעמיים בהסבר. ??
אביב   (22.08.20)
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה