אוכל  נבחרת השפים  רפי כהן
מי צריך מתכון לסביח? רפי כהן עם מתכון
רפי כהן
פורסם: 27.10.15, 13:34
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 53 תגובות ב-24 דיונים
1. וואלה הוציא את כל הנשמה של הסביח
(27.10.15)
סביח זה משהו שכל הטעמים מתערבבים לך בפיתה ,פעם ביותר חציל, פעם יותר ביצה ,הפיתה סופגת את טעמי הכול וביחד עם הטחינה
ומה יש לנו פה משהו שמזכיר סביח רק במרכיביו, חסר כל נשמה
זה לא סביח אל חיר ,זה יותר קרוב לבוקר טוב בפולנית
2. רעיון מקסים להגשה! לא לותר על שום דבר!
(27.10.15)
3. רעיון לסביח טבעוני בפיתה
כדאי לנסות   (27.10.15)
במקום ביצה להוסיף כדורי פלאפל או כרובית מטוגנת בבלילת קמח חומוס (יש מאכל הודי כזה). ניסיתי וזה מאד טעים. תעשיית הביצים היא האכזרית מכולן וההתעללות בתרנגולות היא באמת שיא השיאים של אכזריות.
4. הסרטון קצת התבלבל......
שמוליק ,   נתניה   (27.10.15)
מראים שם הכנת כבד עגל קצוץ עם בצל.
האמת, מה רע ליד הסביח עם לחם שחור חם וטרי....
5. השבוע אכלתי סביח בנגבה ברמת גן
(28.10.15)
אחרי 20 שנה שלא הייתי שם. מקום קטן בפינה, אני חושבת שקוראים לו הסביח המקורי, מה שהיה פעם עובד ? לא יודעת, בכל מקרה, הזדמנתי לשם, אני עם הג'יפ והעקבים, שאוכלת במסעדות גורמה, חשבתי לי בוא נראה אם יפתיעו אותי. ביקשתי פיתה חיטה מלאה, קיבלתי פיתה מהתנור , ביצה חומה, טחינה מופלאה, וחציל מלך, בקיצור סביח מושלם ! עד עכשיו לא נרגעתי. ממש ממליצה, ואני לא פרסומת מטעם אף אחד.
6. עם כל הכבוד לטבח הכיף בסביח הוא השילוב של כל המרכיבים בפיתה
(27.10.15)
יש מתכונים כמו סביח שעדיף לא לשנות ולא לחרב !
7. סביח בלי עמבה?! ומה מחר? חריימה בלי דג?!
אבי ,   הרצליה   (27.10.15)
8. התבלבלתם - סביח זה השם של האדם שיזם את המכירה של הסנדביץ'.
אלי   (27.10.15)
אין שם קשר למילה סבאח (בוקר)
אגב, את החצילים מטגנים ללא הקמח.
ארוחת בוקר של שבת היא ללא טחינה.
ועוד משהו - עגבניות מגורדות אוכלים עם ג'חנון.
ואחרון חביב - אוכלים בצלחת. אם כבר מכניסים לפיתה, אז כורכים בפיתה עירקית.
בתיאבון
9. זה פאקינג חציל וביצה
shadi bsoul ,   חיפה   (27.10.15)


נשלח מהסלולארי שלי
10. מתי אודי כגן הפך להיות שף?!
משיח   (27.10.15)
11. והמציא שם מותג בשם "סביח" שנמכר במסעדה שלו.
סביח   (27.10.15)
המאכל העממי העיראקי שעל שמו נקרא הסביח, לא קרוב בטעמו לסביח של סביח ואף רחוק כמרחק מזרח ממערב מהסביח שמוצג בכתבה זו. ותשאלו כל סבתא עיראקית שעברה את גיל 80.
12. אולי חצי בקבוק שמן.. כוס בבלאדי שלי
חמינאי   (27.10.15)
13. ממהה
(27.10.15)
מה זה הבלאדי הדבילי הזה.
14. ומה עם מתכון לרוטב עמבה (מאפס)? מישהו יודע?
נועם   (28.10.15)
15. אני עירקית
סבתוש   (28.10.15)
ואני כן קונה . אהבתי
16. הסביח האמתי
עיראקי   (27.10.15)
לא טחינה ולא שום תיקונים בסך הכל פיתה ביצה קשה חציל תפוחי אדמה פטרוזיליה ועמבה ולא צריך את כל השאר גם ככה זה טעים אש. ודרך אגב הסביח המקורי זה בכלל בן אדם שכך היה שמו והייתה לו חנות קטנה ברמת גן שבא הוא מכר את זה וכל השאר מעתיקים
17. אבל זה לא טבעוני! למה?
(27.10.15)
למה אתם כאלה רעים?
18. זה לא סביח בלי פיתה
.   (27.10.15)
למרות שזה נראה מתכון נחמד, אני מעדיפה את המקור.
19. סביח אמיתי עושים כך
דוד ,   תל אביב   (27.10.15)
לוקחים פיתה ומורחים שכבה של עמבה על העמבה שמים חצילים שטוגנו מעל החצילים שמים את הביצה וחותכים בסכין בתוך הפיתה . מעל הביצה שמים תפוח אדמה מבושל ופרוס לפרוסות. ומעל פרוסות עגבניות.ובסוף לוקחים חופן של פטרוזיה . כל זה בשכבה אחרי שכבה . לא ההינו מורחים טחינה או כל דבר אחר. ואת הפרוסה ההינו אוכלים בשבת בבוקר. וההינו קוראים לזה פרוסה של שבת.
20. סביח טעים אבל לא צריך לעלות יותר מ-10 שח מנה
אמיר אבידור   (28.10.15)

מה כבר יש שם

פיתה+ביצה+ חציל + ירקות + טחינה/חומוס

כל העלות חו"ג זה 3 שח בהגזמה

איך יש מקומות שלוקחים 16-18 שח ?

על מה ?
21. חצי כף מלח על כוס טחינה. ממש מטורף. PTT יחגוג לכם בגוף
דני DANY   (28.10.15)
22. מקור השם סביח
מסיפורי הסביח המקורי   (28.10.15)
היה לנו בשכונה אחד שמכר לנו כזו פיתה עם חציל,ביצה ,תפוחאדמה כמיטב המסורת העירקית והיתה לו עמבה טובה וסמיכה שאותה רקח בעצמו.
לפני שהיה שם לנו מהעמבה היה שואל
"לשים עמבה? זה עמבה טוב וסביח" (התכוון סמיך ,אבל מסכן תמיד היה לו אף סתום)
אז ככה במשך הזמן קראנו לו "עמבה סביח" וברבות הימים רק "סביח"
לכו תדעו ,אם היו באותה תקופה טיפות אף ,הסביח כלל לא היה נולד.
23. גרוסמן
רחל   (28.10.15)
הסביח האמיתי אצל הסביח מוטי ורוזה ברחוב הרצל 98 תל אביב
24. חצי עיראקי
עיראקי ,   רמת גן   (12.12.16)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה