אוכל  נבחרת השפים  חיים כהן
חיים כהן: המתכון המושלם למרק חומוס
חיים כהן
פורסם: 06.01.16, 11:46
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 62 תגובות ב-45 דיונים
1. לחיים כהן בבקשה תתרחק מכתיבה. זה לא התחום שלך ולא יעזור כלו
ולא צריך סודה לשתיה ,   לבישול קטניות. אגדה   (06.01.16)
אורבנית.
אני משרה גרגירי חומוס במים בלבד תוך 5 שעות הם מתנפחים (מחליפה את המים אחרי שעתיים, דואגת שיהיו מושרים בסיר מרווח בהרבה מים יחסית שיהיה להם מקום להתנפח).
שעתיים וחצי שלוש בישול במים בלבד והם יוצאים רכים ומדהימים חבל על הזמן. זה כזה בולשיט הסודה לשתיה ומפריע לעיכול (משבש את החומציות של הקיבה - סודה לשתיה בסיסית מדי).
2. רק תוסיף שפטה למרק החומוס וזה יהיה מושלם
הילה   (06.01.16)
3. נראה מגעיל , כמעט הקאתי
רוני   (06.01.16)
4. תודה רבה
אין כמו חיים   (06.01.16)
5. מרק חומוס איטלקי טעים טעים. מזכיר את הבית . תודה
תודה   (06.01.16)
6. למה אתה מרגיש צורך לשתף אותנו?
(06.01.16)
הכל קנאות וצרות עיין
7. קצת צניעות, אם את יותר טובה, לכי להופיע בטלויזיה
(06.01.16)
8. לאורבנית ה"ידענית" מתגובה 1, אין, ולא תמצאי ולו
אבו שוקרי   (06.01.16)
חומסיה אחת שמבשלת חומוס בלי סודה לשתיה.
גאוה ויהירות הן שתי רעות שאת חולה בהם.
9. PASTA E CECCI...
zl   (06.01.16)
מרק איטלקי מאוד טעים. הכלתי ברומא
10. למה סודה לשתיה תשרו זמן יותר וזה בריא יותר,יהודי מצרים בשלו
רחל   (06.01.16)
מבשלים את החומוס מסננים , מבשלים את הבשר כשהוא מבושל עם בצל ותבלינים מוספים תפוחי אדמה ראש שום מים כורכום כמון פלפל שחור ומבשלים עד שהתפוח מתרכך מעט ואז מנחים על הפלט לשבת יש לכסות את הסיר אני מוסיפה ביצים קשות
11. המרקים יופי! הסיר איכסה!
יעל   (06.01.16)
12. טיגון שמן זית הופך אותו לרעל . עדיך בישול ללא טיגון של כלום
מיכה   (06.01.16)
13. לא מבינה למה לסבך את המרקים הטובים של פעם
אני רק הארה   (06.01.16)
מרק השעועית מצויין כמעט כמו של אבי עליו השלום
אבל החומוס..גבינה..רוזמרן..(??) מרווה..עאפס.
למה?...
קצת חומוס תפוחי אדמה שום כוסברה יעשו עבודה מצוינת..
אבל..מודה שאנסה רק כי זה חיים
14. מרקים מעולים משתלבים מצויין עם מרק החילבה של רפי כהן
(06.01.16)
15. כתיבה מקסימה ומתכונים מעולים ! תודה רבה.
בישול ללא סבל   (06.01.16)
רק כדאי לוותר על הפרמזן שמופק בעינויים ויסכימו איתי כולם שבאמת אין צורך בגבינה במרק חומוס. אנא קראו את המאמר "גוף הפרה - זירה של אלימות" באתר אנונימוס.
16. הכנתי את מרק החומוס ללא פרמזן ויצא מעולה
תודה על המתכונים   (06.01.16)
וגם ללא פסטה.
הוספתי תפו"א וכרישה קצוצה וכפית אבקת מרק ירקות.
אפשר ליהנות ממרק חומוס מבלי לפגוע בבעלות החיים.
17. סודה לשתיה הורגת את החומוס !!!!!!!
סודה ,   חומוס   (06.01.16)
18. מרק הגוזים המושלם אולי.. חחח רק פרסים יבינו ;)
פרסיה אמיתית   (06.01.16)
19. הסודה לשתיה השמידה את כול הויטמין B שנמצא בחומוס מצטער
ויטא מין   (06.01.16)
20. מתרחקת משפים מתוקשרים שמשתמשים בסודה לשתיה
פיי ,   תא   (07.01.16)
איכס
21. maguil
alex   (07.01.16)
Hu tohem ve majzir et hacaf la sir
Goal nefesh
22. מרק חומוס עם תרד
מרקיה   (07.01.16)
החלטתי לעשות את המרק עם התרד עם החומוס ולא עם השעועית.
לדעתי יצא גם מצוין.
יותר עדין ויותר מעניין.

תודה לקראת שבת
23. חייב להגיד ששני המרקים נראים טיפ טיפה קשים להכנה
יריב ,   תל אביב   (06.01.16)
לפחות ממבט ראשון - מודה שלא התעמקתי המון, אבל אם זה חיים כהן אז בטוח אנסה. ואולי אגלה שזה לא באמת כזה קשה. בכל מקרה זה יהיה טעים, בוודאות.
24. חיים המקסים אל תתייחס לתגובות המרושעות. זה ידוע שללא סודה לש
כאב של אמא   (06.01.16)
לא ניתן לרכך גרגרי חומוס, והרשימות שלך באמת נכתבות בכשרון רב ומעוררות נוסטלגיה. אבל כדאי להמנע ממוצר כמו גבינה חלבית. צפה בסרטון "כאב של אמא" ביוטיוב ותבין שגבינה פירושה התעללות בלתי פוסקת בבעלות החיים ובאיברי המין וההנקה שלהן, והן פועות ובוכות כאשר לוקחים את התינוקות שלהן לעינויים של פיטום ושחיטה. בסרטון אפשר גם לראות איך העז מגיבה כשלוקחים את התינוקת שלה.
25. ------------אחרי המרק המצוין הזה, לכו על משהו מתוק----------
מאיה   (07.01.16)
bit.ly\\\\1MlBCR8
26. אפשר להשתמש בחומוס מבושל של סנפרוסט?????
קיצורי דרך   (07.01.16)
27. מרק חומוס = מרק פלוצים
(07.01.16)
28. מתכון כמעט טוב
דור ,   גליל   (07.01.16)
אחלה מתכון,למעט הגבינות,אני מוסיף שום כתוש לגזר והבצל,ולאוהבי חריף מעט פפריקה הונגרית חריפה.
29. אצלנו בג'רבה מכינים מרק חומוס כל יום בלי פרמזן ושטויות כאלו
חביב בורגיבה   (07.01.16)
30. אצלנו ברומניה מכינים צ'ורבה חומוס טעים הרבה יותר עם לאושטיאן
(08.01.16)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה