אוכל  נבחרת השפים  ירון שלו
בסך הכל תפוח אדמה מעוך
ירון שלו
פורסם: 10.02.16, 11:26
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 55 תגובות ב-24 דיונים
1. הפירה המושלם
יעל שפרי שפירא ,   רמת גן   (10.02.16)
ירון שלו הוא לדעתי השף האולטימטיבי להרבה מאוד מתכונים שף מוכשר מאוד עם ידע רב מאוד ואת כל המתכונים שהוא מכין בצורה כל כך מיוחדת טעימה וכדאית לסועד הטועם אותם בקיצור שף שיש ללמוד רבות ממנו.
2. תיקון טעות
שמשון ,   חיפה   (10.02.16)
שף יקר - ז'ואל רובישון מעולם לא הכין פירה תפוחי אדמה בדרך בה המלצת. למעשה הוא זכה בכוכב המישלן הראשון שלו עבור הפירה ובמתכון שלו תפוחי האדמה מבושלים במי מלח עד לריכוך ולא בתנור.
3. עם כבדים מטוגנים ויין אדום הפירה מעולה
fder   (10.02.16)
4. תוסיף רבע קילו חמאה לכל דבר - ייצא מצויין
בשלן עם נסיון רב   (10.02.16)
לדוגמה: נותנים לך במסעדה מרק תרד / סלרי / קישואים / כל דבר שהוא ממש מצויין, שאתה לא מבין למה שלך בבית לא יוצא כך - זה כי הם שמים רבע קילו חמאה ואתה לא.
5. שמשון - הבנת הנקרא
י   (10.02.16)
הוא לא טען שכך רובושון מכין את הפירה... ההתייחסות היתה לפירה ולא למתכון להכנתו.
שלך,
יובב
6. פּירֶה זה בצרפתית Purée...בעברית זה נקרא מְחִית !!!
השף המשפשף   (10.02.16)
۩*)•※•☼•※•(*۩
7. האפייה מוציאה מהם את את המתיקות והטעם ....נו ,באידיש אומרים
אנטי פלצנות   (10.02.16)
אוט אר גזוגט ....למה לא לאפות אותם עם מבער הלחמה ולרסק אותם עם רימון צה"לי 21....??? במדינת ת"א הפלצנות שוברת שיאי מישלן!
8. חבל אפשר להכין בקלות רבה פירה מאד טעים
נטע ,   רמה"ש   (10.02.16)
מבלי לפגוע בבעלות החיים
9. אפשר במקום חמאה שמן זית
א.א   (10.02.16)
פלפל מלח את התפוחי אדמה לרסק במכשיר מיוחד שטוחן את התפוחי אדמה למחית רכה. טעים ,חבל הזמן
10. החמאה ממש מיותרת. מוסיפים קצת נוזל ממי בישול התפודים.
(10.02.16)
11. חבל רק מה שעשית לנוני דנקנר
ענת   (10.02.16)
אסור להלבין פני חברך ברבים
12. פירה של אמא?!? אין מצב שאמא שלך עשתה פירה עם חלב וחמאה...
ניק ,   דרום   (10.02.16)
הדורות הקודמים, שהגיעו לכאן עם ערכים, לא הכינו פירה עם חמאה/חלב, לא היה כזה פירה בבית יהודי, זה טרנד שהתחיל אולי בשני עשורים האחרונים במקומות מאוד ספציפים (בעיר בבועת תל אביב). החליפו את החמאה בשמן זית ותקבלו פירה ברי יותר, איכותי יותר וטעים יותר.
13. חלב וחמאה ? לא תודה
חמלה   (11.02.16)
מוצרי חלב מופקים בעינויים.
קראו את "גוף הפרה - זירה של אלימות" - המאמר שכובש את הרשת.
14. כמה הגיגים בגרוש על מנת פירה !!!
סימונה מדימונה   (11.02.16)
15. ימית שבי לי על הפנים :)
.   (11.02.16)
16. 12 צודק לגמרי
צודק   (11.02.16)
17. הסוד האמיתי הוא
יואש   (10.02.16)
למי שלא בא לו לאפות על מלח פשוט להמשיך לבשל את הפירה תוך כדי המעיכה הנוזלים מתאדים והטעמים מתרכזים וכן שמן זית עובד יפה במקום חמאה
18. מזה מולאן אה לגון
(11.02.16)
19. לא שף ולא בטיח!
(11.02.16)
מר שלו הנכבד, לא למדת את מקצוע הטבחות באופן מסודר ומהיסוד אז אני לא מבינה למה אתה קורא לעצמך שף. כשקראתי את המתכון שלך הבנתי שאין לך מושג על מה שאתה מדבר!
עבור תפוחי אדמה פירה צריך תפוחי אדמה שיש בהם הרבה עמילן לעומת תפוחי אדמה שצריך עבור טיגון. ודבר הכי חשוב: שכחת את התבלין שעושה את הפירה למשהו משגע וזה התבלין אגוז מוסקט שצריך לגרד טרי לתוך הפירה. לא הרבה רק כמה גירודים קלילים. אבל זה מה שעושה את ההבדל בין פירה טוב לפירה סתם. ועוד משהו: לגבי אלה שלא יכולים עם חלב! שמנת מתוקה צימחית עושה גם היא את העבודה או חלב סויה. (בחמאה אין הרבה לקטוזה ואפשר להשתמש בה. או לקנות חמאה ללא לקטוזה יש גם כזו חיה). אגב גם תפוחי אדמה דזירה יכולים להחיות פירה טוב.
20. לא! תודה.
(11.02.16)
21. 250 גרם חמאה?! לא נסחפת בכלל.... מוגזם לגמרי
וזה ממי שאוהב מאוד ,   לאכול חמאה   (12.02.16)
22. די הרגתם אותי כולה פירה מולאן שממולאן תפח אדמארה
פירה פוסט   (21.02.16)
23. לטעמי חמאה בפירה זה מיותר ולא טעים. . אפשר אחרת
אור   (22.03.16)
כי החמאה משתלטת על הטעם של התפוח אדמה. .
הכי טעים זה עם בצל מטוגן ומעט מלח. וזהו.
24. להפעיל שעתיים תנור בשביל פירה?
(06.04.16)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה