31. ירון, אין דבר קציתו בלי בצל ופטרוזיליה...
אבי ז"ל היה קצב, ממוצא בולגרי, שגדל בארץ מ-1925 ו"ספג" גם משהו מהמטבח הערבי, אין מצב בו מכינים קציצות בשר, בלי בצל ופטרוזיליה קצוצים דק-דק בכמות משמעותית שפרט ל"תיבול", גם מוסיפים לאווריריות הקציצה. אם רוצים שהקציצות תהיינה ב"רוטב עגבניות", הרי שאני בפרשנות משלי, לא מרסק העגבניות עד מימיות, אלא עוצר את הבלנדר רגע לפני כדי להשאירן עם מירקם גס מעט, מרסק גם פלפל אדום באותה שיטה, מוסיף חופן עלי בזיליקום טריים, מלח, פלפל שחור, מעט פפריקה. כשהרוטב מוכן, אני מוסיף לו גם שני שום מקולף שבישלתי בנפרד ו"מבשל יחד עם הקציצות שטיגנתי קודם בכוונה ל"מדיום". כדאי לך לנסות. אני מכיר אותך, אמך, אביך ז"ל מאז ילדותך בקאונטרי קלאב. נסה את ה"מתכון" שלי. אם מיפגש, ספר לי מה דעתך
|