אוכל  נבחרת השפים  רפי כהן
הפחזניות של רפי כהן
רפי כהן
פורסם: 15.03.16, 10:30
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 21 תגובות ב-13 דיונים
1. חלב, חמאה, ביצים, שמנת חלבית - פגיעה והתעללות בבעלות החיים
מוותרת   (15.03.16)
2. הרבה פחות מצרכים והרבה יותר פשוט
יולי   (15.03.16)
חמאה מומסת במים. ברגע שמגיעים לרתיחה - שופכים פנימה בבת אחת את כל הקמח.
בוחשים מהר עד שנפרד מהקערה.
ביצה אחת אחרי השניה, תוך עירבוב.
על מגש מכוסה בניר אפייה מסדרים פחזניות (עובדים עם שתי כפיות) במרחק סביר זו מזו.
אופים כרבע שעה עד עשרים דקות בתנור חם (180-200 מעלות)
מי שרוצה פרווה - מרגרינה במקום חמאה.
מלית? מה שבא.מסדרים על מגש עגול גדול שכבה ראשונה ממולאות, ומזלפים קרם שוקולד משובח. ככה עוד שכבה ועוד על לפחזנית האחרונה בודדת בראש הפירמידה.
הכי יפה והכי טעים.
שוקולד משובח? 100 גרם שוקולד מינימום 60 %. שתי כפות קקאו שתי כפות שוקולית לאפייה. שתיים שלוש כפות מים או חלב - כשהכל מותך מכבים אש ומוסיפים 80 גרם חמאה או מרגרינה לפי דרישות הכשרות ובוחשים היטב. מקררים קצת ויאללה.
נ.ב.
פרופיטרול באיטלקית זה פחזניות...
3. אני רציתי להגוב נגד המלח, אבל המתכון הוא על קרמל מלוח, אז אנ
DANY - דני ,   TORONTO - טורונטו   (15.03.16)
אני רציתי להגוב נגד המלח, אבל המתכון הוא על קרמל מלוח, אז אני לא יכול להיות נגדו, למרות שאנחנו לא היינו עושים דבר כזה.
נראה כמו מתכון מעולה!
אבל למה הטבעונים המזויפים צריכים למקם את חרטומיהם בסירים שלנו ??? אחרי הכל, הם לא יכולים לשנות את 98% מהישראלים ואת שאר העולם ...
4. אנא מכם אנשים טובים, השיבו לכמה שאלות לגבי הכמויות. תודה
גל ,   חיפה   (15.03.16)
כמה כוסות זה 100 מ"ל חלב ?
כמה זה 100 מ"ל חמאה ? האם זה 100 גרם ?
כמה כוסות זה 100 מ"ל מים ?
כמה כוסות זה 120 גר' קמח ?
5. האם בטורבו או לא?
עדי   (15.03.16)
6. רפי כהן
יוני ,   תל אביב   (15.03.16)
השף מספר 1 בישראל
7. כדאי לברר מה שקורה בתעשיית החלב והביצים
סיפורה של אמא   (16.03.16)
לא תאמינו כמה אכזריות ומיזוגניה יש בתעשיה האיומה הזו
8. עשיתי עם 3 ביצים ויצא מצויין
שירי ,   רחובות   (17.03.16)
9. פחזניות הכי טובות בארץ-שרון מיסוד המעלה
בית העוגות   (16.03.16)
10. יצא נוזלי לגמרי
אפרת ,   Tel Aviv   (17.03.16)
הכנתי בדיוק לפי ההוראות והבצק יצא נוזלי לגמרי. ניסיתי להוסיף קמח עד שהצלחתי לזלף צורה ש'תעמוד' אבל בתנור הכל נזל
11. יצא ממש נוזלי
לימור   (18.03.16)
נראלי שהמים פה מיותרים או משהו כזה... יצא לי ממש נוזלי הוספתי עוד ועוד קמח עד שיתייצב אבל בתנור הכל נהיה כמו פיתות
12. לא מדויק..
מרוקאי   (22.01.18)
מאז שכתבת את תגובתך זה כבר 97%......
96.....
95.....
13. כמויות
מרוקאי   (22.01.18)
קונדטוריה זו המחלקה הכי מדוייקת במטבח לכן היא גם היחידה עם משקל וכלי מדידה
ולכן גם גודל הביצה חשוב ...על כן יצא נוזלי לחלק מהחברה.
חזרה לכתבה