אוכל  נבחרת השפים  אבי ביטון
אבי ביטון: סופריטו וחצילים
אבי ביטון
פורסם: 08.07.16, 01:10
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 40 תגובות ב-20 דיונים
1. נשמע טוב עוף עם חצילים, יש מצב שננסה את זה
(08.07.16)
2. מה יהיה עם השטות הזו של לאטום בשר?
יהואש   (08.07.16)
חום לא אוטם ולא סוגר בשר אלא צורב אותו. חלאס עם השפים שממשיכים להשתמש בביטוי המטופש הזה.
3. שבוע שעבר ניסיתי תקצ
מילי ,   שפלה   (08.07.16)
תקציצות .. יצא מעולה! מאמצת את המתכון של הרוטב לכל מטרה
4. לחצילים כבושים בכוסברה ופלפל חריף, אפשר להוסיף יוגורט לשדרוג
(08.07.16)
5. אבי ביטון יהודי טוב מבשל כשר - לא אשכנזי ברוך השם
(08.07.16)
6. למה שמן קנולה?
(08.07.16)
אנשים טועים לחשוב שקנולה הוא צמח כמו סויה או תירס או זית
ובכן הנה מעט מידע על מה זה "קנולה"

שמן קנולה הוא שמן המופק מזרעי צמח לפתית.
ניסיונות להפיק שמן מצמח זה ידועים כבר מסוף המאה ה-19, אולם השמן שהופק היה בעל תכונות בעייתיות (כגון חומציות גבוהה). בקנדה הפיקו שמן מלפתית משנת 1936, למרות חסרונותיו הרבים.
בשנת 1968 התחילו לבצע בקנדה ניסויים, במטרה להשביח תכונותיו של שמן הלפתית. הניסויים התבססו על הכלאות בין זנים שונים של לפתית. בשנות השבעים הצליחו להפיק שמן משופר עם חומציות נמוכה. שמן זה קיבל את השם קנולה - CANOLA - ראשי תיבות של "CANadian Oil, Low Acid". שם נוסף שקיבל השמן הוא LEAR - ראשי התיבות של "Low Erucic Acid Rapeseed", כלומר שמן לפתית עם מינון נמוך של חומצת שומן ארוסית. חומצת השומן הארוסית במינונים גבוהים עלולה להיות רעילה.

יצא לשמן קנולה שם של שמן בריא
יש צמחים צמחיים ונייטרליים בטעמם בריאים יותר מקנולה - שמן תירס למשל
אל תצרכו שמן קנולה
הוא לא בריא
7. סופירטו שמבושל בסיר מוכסה זה עוף מכובס
כעדג   (08.07.16)
8. אבי ביטון אלוף
א ,   ת"א   (08.07.16)
מתה על המתכונים הפשוטים שלו, הוא לא מתנשא וזה כיף לקבל ממנו עצות בבישול
9. אהבתי
מירי   (08.07.16)
אכין בשבת הבאה, שבת שלום
10. אפיק גבאי אתה קוסם .! אבל אפילו אתה לא תוכל לשנות מציאות....
אביב   (08.07.16)
אבי פשוט אין לך את זה ! גם צלם קוסם לא ישנה את המציאות. 4 כפיות שמן לפרוסת חציל? (אתה כבר לא מפרסם לחברת שמנים) למה? רק הברשה של מאט שמן תעשה את העבודה. איזה טעם יהיה לעגבניות חתוכות במקרר בעוד 3 ימים? עוף מבושל במים. מלח. שמן ופלפל שחור מה זה? חצי שעה בישול של החצילים ביתד זה בערך פירה חציל או משהו דומה.
במקום לבזבז אם הייתה מחבר את מרכיבי 2 המתכונים מוסיף שום , כורכום (כמון) היה לך מתכון מצוין וטעים מאד. אבל לך אין את זה !!!

סופריטו (בספרדית: Sofrito, באיטלקית: soffritto, תרגום: מוקפץ) הוא רוטב מבושל סמיך וארומטי. מהותו שונה בתרבויות שונות: במטבח יהדות ספרד סופריטו הוא בסיס לצלי, מבוסס על מים או ציר עם מיץ לימון, מתובל בכורכום, שום והל. אבל לך אבי אין את זה ! גם הארי פוטר לא יעזור.
11. 2 כפיות לפלח של חציל ??????זה המון לא ??
? ,   ?   (08.07.16)
12. מבריק, זקוף וקשה למגע....
דוקטור רות   (08.07.16)
הממממממ.....נשמע לי כמו משהו אחר ולא חציל דווקא.......
13. 2 כפיות שמן לכל פרוסה??? עדיף כבר לטגן וזהו!
לא הגזים בכלל   (08.07.16)
14. ל10 הממורמר
אפי נעימי   (09.07.16)
יו... כמה מירמור... על מה? מה קרה? תבשל מה ואיך שטעים לך ושיהיה לך לבריאות. כמה מירמור.... פחד.
15. מומלץ להוסיף לרוטב של העוף קצת חמאה או גבינת פרמזן
נועם   (09.07.16)
16. מר ביטון היקר.סבתא שלי היית מוסיפה לסופריטו קצת כורכום וכמון
יוסי חולון   (09.07.16)
17. זה אני או שהחציל נראה באופן חשוד כמו קישוא?
נטלי ,   גבעתיים   (09.07.16)
18. למה סופריטו?
לא ברור   (10.07.16)
אין שום קשר בין המנה הנ״ל לסופריטו. סופריטו זה רוטב בסיס במטבח הספרדי או דרום אמריקאי. בדר״כ עשוי משמן זית בצל שום פלפל עגבניות כוסברה.
19. עוף עם חצילים
רות   (09.07.16)
תודה לך שף ביטון. נשמע ונראה טעים מאוד. אנסה בהזדמנות ראשונה.
20. תודה רבה, המתכון של העוף יצא מצויין
יואב   (25.07.16)
קצת חששתי מזה שאין מספיק מרכיבים אבל זה עובד. את השיטה של טיגון/מים/גירוד/בישול ארוך אני אאמץ גם למנות אחרות. תודה.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה