אוכל  מדורים  בואו לאכול
החצילים של לסבוס
מיכל וקסמן
פורסם: 12.07.16, 09:50
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 38 תגובות ב-29 דיונים
1. הייתה לי חברה לסבית שהייתה עושה סלט חצילים מדהים
(12.07.16)
2. לא נעים להגיד אבל....
שמוליק ,   נתניה   (12.07.16)
פשוט חצילים במיץ עגבניות. חביב מאד אבל..לא ראינו כבר מיליון כאלה?
חשבתי שיהיה איזה טריק יווני מיסתורי אבל אין. אה, עם הרבה אהבה...
נו..
3. מתכון באורך קילומטר למשהוא שאנחנו מכינים כל שישי ב10 דקות
אני   (12.07.16)
4. .רטוב. !מא א, , ,נ, .ממד א,,
א   (12.07.16)
",,,,,,!, ,
5. תיאורים פסטורליים, בייחוד הרג התמנון
יאמי   (12.07.16)
6. האם יש אפשרות לקבל את הכתובת? תודה רבה.
שני   (12.07.16)
אם את חוזרת לאותו מקום בפעם השלישית, סימן שהוא מאוד מוצלח. האם אפשר לקבל את הכתובת באי לסבוס? תודה רבה.
7. מתה על חצילים שונאת את הגרעינים, מתי יפתחו זן ללא גרעינים?
שלומית   (12.07.16)
8. נראה טעים מאוד
יובל   (12.07.16)
הייתי מוסיף כמה פרוסות של פלפל חריף ירוק
9. איך אני שונאת כשקוראים לילדים "נסיך" או "נסיכה"
והסיפור על התמנון ,   מזעזע!   (12.07.16)
נא לא לצנזר.
10. טיפ לחצילים בתנור: לפזר מעט סוכר חום מעליהם! אויי הקרמול....
מיכל לא וקסמן   (12.07.16)
11. האי הזה נקרא ביוונית מיטיליני Μυτιλήνη
מושבניק יווני   (12.07.16)
באי מיטיליני זיקקו את האוזו הראשון בעולם
שנקרא מיני והוא מכונה ע"י היוונים " מטיליניה " ,

סוף סוף מישהוא שמבין שהאוזו הכי טוב ביוון
הוא בארבאיאני μπαρμπα γιαννης
שהפרוש שלו הדוד יאניס ,

אל העיירה סקאלה ארסוס במיטיליני
באות לסביות מרחבי העולם
על מנת לכבד את זיכרה של המשוררת סאפו
שהייתה לפי האגדה הלסבית הראשונה
ונולדה בסקאלה ארסוס .
12. על פי התמונות, אני רואה רק אבנים על החוף - איפה החול ??? אבל
DANY - דני ,   TORONTO - טורונטו   (12.07.16)
על פי התמונות, אני רואה רק אבנים על החוף - איפה החול ???
אבל, לנושא. מתכון מעולה, גם אם זה פשוט חוזר על עצמו. אני לא הייתי מוסיף את שמן הזית בנדיבות ורק מעט מלח.
מה לא חוזר הם החצילים הארוכים - כאן הם מגיעים מהרפובליקה הדומיניקאית:
לאלה יש בקושי זרעים, מספר 7. מספר 8 - אתה כל כך צודק - אנחנו חיים על פלפלים חריפים מאוד ואני מגדל הרבה עכשיו, מאוד חריפים בגן - הם מהחריפים ביותר בעולם !
כמו שאני אומר: "אין חיים ללא פלפלים חריפים" ...
אתם יכולים לנסות חצילים ארוכים אלה. אני עושה חומוס איתם : גרגירי חומוס(מבושלים ללא סודה ומלח, מיץ ליים, שום, טחינה גולמית, כוסברה / פטרוזיליה, מינימום של מלח ומי הבשול בהתאם.
13. אימאם? זה לא ה-imam bayildi התורכי שאומץ ע"י היוונים?
אזרח מן השורה   (12.07.16)
14. סלאמתך,מושבניק יווני,אני מה זה מת על האוזו,השפה,ממש מתיוון!
שחל המשחיל   (12.07.16)
15. Yassou σύντροφος
שחל המשחיל   (12.07.16)
16. ומה רע ב-OUZO METAXA ?
שחל המשחיל   (12.07.16)
17. @מיכל וקסמן, את לא מתביישת לאכול דגים שנירצחו?
עדי ,   עמק הברברים   (12.07.16)
עוד כמה שנים יכניסו לבית סוהר, בלי משפט מקדים, אנשים שאוכלים גופות של חיות וגורמים לסבל מיותר. אותם "הנחמדים" שפרנסתם מבוססת על פשע!
18. נראה טוב, אבל למה כף מתכת מסתובבת באלימות במחבת מצופה אמייל?
ראש על הכתפיים   (13.07.16)
בפעם הבאה, כף עץ.
19. מתכון חביב אבל זה לא "אימם",שהם חצאי חצילים ממולאים ברוטב
למה סתם להטעות   (13.07.16)
20. אוהבת את הכתיבה שלך.ואת השיתוף בחופשותיכם.תודה
ליטל   (13.07.16)
21. דווקא מתכון שנראה עסיסי, היום אני אכין!
(13.07.16)
22. התיאור האכזרי על הרג התמנון מיותר בהחלט
ל   (13.07.16)
והיה נעים יותר לקרוא ולהתענג בלי ההפיסקה המיותרת והפירוט הפלסטי של ולא אני לא טבעונית ..ן
23. מה זה, חצילים של לסביות ?
זוזו   (13.07.16)
24. אך ביוון משתמשים בחצילים מסורתיים בלבד. אני תוהה אם הכתבת הו
DANY - דני ,   TORONTO - טורונטו   (13.07.16)
אך ביוון משתמשים בחצילים מסורתיים בלבד. אני תוהה אם הכתבת הוסיפה חצילים ארוכים אלה, וזה לא דבר רע - נחמד מאוד, עם טעם שונה ומרקם קטיפתי ורך יותר. לראות 12 שלי!
25. למיכל וקסמן,
(13.07.16)
את מתכון החצילים שלך אני מכינה כבר יותר מ 40 שנה ובאמת שלא הייתי בלסבוס וגם לא התקרבתי לשם.
\אגב, נסי להוסיף לרוטב העגבניות שלך עלי דפנה וכמה גרגרי פלפל אנגלי. יחי ההבדל הקטן אבל המשמעותי.

ולתירצה כרמל: תקראי בוויקיפדיה על מיכל ווקסמן, היא דאגה להופיע שם שלא ישכחו אותה אף פעם, נראה שהיא מחפשת פירסומת ולא יותר. היא בכלל לא שפית היא גם לא למדה את מקצוע הטבחות מעולם לכן אין לי מושג מי בכתיר אותה כשפית שלא לדבר על כך שאין לה מושג בבישול מקצועי ולכן המתכונים שלה הם כמו מתכונים של כל ישראלית אחרת שאוהבת לבשל ובעיקר אוהבת להתפרסם אבל תמיד חסר במתכונים האלה משהו שעושה אותם ממתכונים פשוטים של עקרת בית למתכונים משובחים שכדאי לנסות.

ולYNET באמת נחמד שיש אנשים שאוהבים לכתוב על אוכל אבל לא מבינים בו ואתם נותנים להם במה להאכיל את העם בכאילו. אולי תפתחו את מדור האוכל שלכם לחובבניים נוספים שלפחות יהיה מבחר של כמה שכן יודעים אולי לבשל? ויכולים באמת לעשיר את העם במתכונים טובים באמת?
26. מיכל - כתיבה יפה ומתכון של מאכל טעים במיוחד
משה   (16.07.16)
בדרך כלל שפים מכינים אוכל ונותנים לסועדים לנסות ולפענח את המתכון ואופן ההכנה. את תיארת יפה מבחינתך את המקור ואף נתת פאן אישי שאגב מתאים גם לאופי שלי בו, קלית את החצילים במקום לטגן אותם ונראה שהמתכון מדהים וגם מופחת קלוריות ושמן מטוגן. ובכל זאת זכית פה לביקורות אשר לדעתי לא ענייניות ולא ממוקדות. אבל כנראה שזה האופי הישראלי שלנו ואולי זה טוב.
27. ה א ו כ ל -ב כ ר ת י ם -ט ע י ם ! ! !
גם צנוע גם בריא   (07.10.16)
האוכל בכרתים ידוע מהבריאים בעולם ופחות בעיות לב בעולם לפי הסטטיסטיקה. יש להם ספר בישול ששווה לרכוש אותו. מתכונים קלים טעימים ובריאים -הקניה הכי טובה שלי בכרתים, בבית המלון..
28. כל חציל ארוך מתאים לנאמר על החציל בלסבוס?
כל האוכל שם טעים?   (07.10.16)
29. חצילים בעגבניות מה הסיפור
אורי דובראני   (18.05.20)
אני הכנתי כזה במחסום בצבא לא מבין
תגובות נוספות
חזרה לכתבה