|
1. טוב, זה נהייה המדור החביב עלי בימי שישי BY FAR!
תודה אבי
|
|
|
הבעיה היא להכניס את המחבת לתנור
|
|
|
3. פשטידת כרוב, יש שם יותר מדי כולסטרול.
|
|
|
מסכימה איתך שצריך להשיב את כבודן של הפשטידות. מה שקרה זה שהפכו את הפשטידות לתערובת של כל מיני שאריות, וזה גם הטעם שיש להן.
|
|
|
5. מה שף? טבח כבר לא טוב? שף פירושו 'בוס' מנהל המטבח
|
|
|
6. "איך ממאכל סקסי וטעים" - מה זה "מאכל סקסי" ?
כמו פאי תפוחים מהסרט כאילו? פחחחחחחחחעעע!
|
|
|
סוף סוף מתכונים של בני אדם
|
|
|
|
|
|
|
10. נראה נפלא וקל להכנה, ינוסה בקרוב
|
|
|
11. איך צמחוני אם יש חלב וביצים ? אפרוח שמרוסק במטחנה זה צמחי ?
שלא יעבדו עליכם |
|
|
(22.07.16) |
כדאי לצפות בסרטון "כאב של אמא" ביוטיוב. די להונאת המתכונים ה"צמחוניים".
|
|
|
12. הפשטידה שרופה או שזו רק אני?
אם ה״שף״ המהולל שורף מנות אז אני אלופת האלופים
|
|
|
13. האם בפשטידת הכרוב אפשר להשתמש בשמנת עם פחות אחוזי
שומן ובפתיתי עמק, שגם הם פחות שמנים מגאודה?
|
|
|
איך אפשר לערבב כרוב עם גבינה צהובה? לא נראה בכלל טעים דבר כזה. שלא לדבר על זה שהםפשטידה "מתה" כי היא חסרת תיבול כמו שצריך. אפילו פלפל שחור אין בה או קצת ירק תיבול ואגוז מוסקט. זה "טבח" זה? ועוד שף? לא נראה לי שחוץ מאשר אצל אמאל'ה הוא למד לבשל אצל מישהו מקצועי. ובסוף הפשטידה יוצאת שרופה... אבי ביטון, כמו שניסית להכניס כך מהר הוצאת את החשק מלעשות פשטידות. וזאת שכתב כאן על כולסטרול באמת צודקת. אבל אפשר להחליף את הכל בחומרים פחות שמנים ולוותר על חמאה ולשים גבינה צהובה יותר טעימה מגאודה (כמו גרייאר מעורבב עם קצת פרמזן) ובמקום שמנת חמוצה לשים יוגורט דל שומן. ובמקום הכרוב לשים כרובית או תרד או עלי מנגולד זה יותר טעים בפשטידה כזו מכרוב לבן. כרוב לבן טעים בתוך עלי פילו - גם מטוגן היטב עם בצל וירק תיבול ותבלינים שונים - אפילו קינמון.
|
|
|
בפשטידה השניה עם תפוחי האדמה: למה לשפוך את המים של תפוחי האדמה ולשים כף של קמח מצה? אפשר לסחוט את תפוחי האדמה לתוך קערית נפרדת ולחכות שהעמילן שלהם יתיישב על קרקעית הקערית, לשפוך את המים הנקיים של תפוחי האדמה ואז נישאר העמילן למטה ובו ניתן להשתמש. להכניס את העמילן לתערובת תפוחי האדמה עבור הפשטידה ולא צריך קמח מצה בנוסף. אבי ביטון מרגישים שלא למדת בישול מקצועי. למה אני מעירה כאן לכל ה"כאילואים" שכותבים כאן? כי הם קוראים לעצמם שפים בלי שום השכלה מקצועית וידע מקצועי. מקצוע הטבחות נלמד שנים מספר בארצות אירופה (בגרמניה למשל הוא נלמד 3 שנים ואז מקבלים תואר של טבח ולא שף. שף נחשב שם אדם שלמד הלאה אחרי לימודי הטבחות הרגילים וגם נבחן בבחינות מקצועיות לשף לאחר שקיבל ניסיון עבודה רב ויש לו מושג על מה שהוא מדבר ועושה. ומה שהוא מראה לאחרים לא נראה כמו תמונות החובבים הללו שמופיעות כאן עם מרשמים לעקרת בית מתחילה. אדון אבי ביטון מוריד מערכם של האנשים הללו שהישקיעו את מיטב שנותיהם ומירצם ללמוד את נושא הבישול כמו שצריך ולא מאמא, ויודעים מה שהם עושים. עכשיו אתם יודעים למה מסעדות נסגרות חדשותלבקרים. כי אין לאנשים מושג בבישול והם רק מקלקלים כי הם רוצים להרוויח המון כסף ומהר!
|
|
|
16. פשטידה טיבעונית יש?
דפנה ברגר , |
הרצליה |
|
(23.07.16) |
|
|
|
17. לא הבנתי למה קוראים לזה צמחוני.
מכיל ביצים וחלב.
|
|
|
זה הרעיון של הטור! אנשים בבית רוצים מתכונים פשוטים וטעימים שמצליחים. ולא מתכונים פלצניים של שפים... ולמי שלא מתאים שלא יקרא (ויכתוב הודעות מטומטמות...) תודה אבי, יופי של טור. מחכה לעוד מתכונים.
|
|
|
19. מי שלא טוב לו, יום טוב לו...
|
|
|
20. מרי רגב - עוד פעם מקדמים מאכלים של אשכנזים, תעשי משהוא
|
|
|
21. כתוב בבקשה באיזה מחבת השתמשת. איזו פירמה?
|
|
|
22. אפשר עם קמח תפו"א לרגישים לגלוטן...
|
|
|
|
|
24. רק אם אפשר בגרסא טבעונית :)) תודה
| |