אוכל  נבחרת השפים  אבי ביטון
פינוק לשבת: גם חומוס וגם בשר
אבי ביטון
פורסם: 15.08.16, 08:11
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 48 תגובות ב-24 דיונים
1. איזה חומוס מוכרים לי אם בישלתי אותם והם התעפשו?אפילו שמיינתי
לפני את היבשים וגם ,   אחרי ההשריה ולפני   (12.08.16)
הבישול. זה מה שמעצבן. יושבים, משקיעים עבודה ואז מגלים שהמוצר שקנית לא היה טרי (למרות שלפי התאריך זה ממש לא פג תוקף) וצריך לזרוק את הכל. הרמאות והזלזול בבריאות הציבור היא לא רק בסלטים המוכנים...
2. טוחנים בשר של גופה ומפזרים על האוכל. למה??
משה   (12.08.16)
3. קשקוש בלבוש
איזי גור ,   במדמנה   (12.08.16)
לפני כמה שנים חל איזה בלבלול במחברת המתכונים שלי והתערבבו שם סינייה עם טחינה בממרח חומוס תוצרת מסעדת אל בבור באום אל פאחם.
אמנם, זה היה אכיל, אבל רחוק מלהיות משהו משהו. מה גם שה"פשקריי" והתוצאה לא שווים בטורח.
4. יפה לך אבי ביטון, אני אוכל את זה בצהרים, לא אוכל בשר בבוקר!
(12.08.16)
5. עוד מעט הטבעונית התורנית תספר לנו סיפורי מעשיות!
(12.08.16)
6. חחחחח עשיתי את זה עוד לפני 30 שנה ועוד יותר טוב
שושו ,   צפון   (12.08.16)
טחינה מתובלת מעורבבת עם גרגרי חומוס
7. תודה על המתכונים. במה ניתן להחליף את גופת התינוק המרוטשת
רק שרידי קירות יעידו ,   מה שפה היה   (12.08.16)
8. אין ספק שזה השבוע הנכון למתכונים עם טחינה...
בתיאבון לנסיך ,   וליורשי העצר האחרים   (12.08.16)
9. כל כך צודק
רונית   (12.08.16)
כל כך נכון! גם אני מפחדת לבשל חומוס. לכן אני מבשלת גרגירי חומוס (מזן הדס, הקטנים) בסיר לחץ. ואוכלת אותם עם טחינה שאני מכינה בבית. מהיר וטעים.
10. נראה מאד טעים
אריאל ,   תל אביב   (12.08.16)
עם זאת נראה ששמת את הכמון בטיגון הבשר ולא בערבוב החומוס עם החומרים האחרים כפי שכתוב במתכון.
11. הפינוק : pancake_04
פינוקית לשבת   (12.08.16)
pancake_04 - חפשו בגוגל ...
12. חומוס חש צער וכאב ויש לו רגש אימהי חזק! די לאכזריות!
החכם מכולם   (12.08.16)
13. תצחקו על טבעוניות אבל יש להן ליבידו מטורף
נתנאל   (12.08.16)
כסטודנט לשעבר באוניברסיטת תל אביב אני יכול לקבוע חד משמעית שהטבעוניות חוגגות את החיים והרבה יותר ליברליות במיטה. כנראה שהאקטיביזם משחרר עכבות.

14. שף? בני בן ה6 מכין מנה נאה מזו
(12.08.16)
דוחה למראה זה מה שזה
15. טחינה.
אילנה.   (12.08.16)
אבי.אהבתי את המתכון.אבל רציתי לדעת אם את הטחינה צריך להכין כמו סלט או לצקת אותו בצורה גולמית?אודה על תשובתך.תודה ושבת שלום.
16. אפשר בקלות לוותר על הבשר הטחון. טעים יותר ובריא יותר
(12.08.16)
17. החומוס שלי תמיד יוצא אותו דבר.
בול כמו של "צבר".   (13.08.16)
אז ככה - שתי כוסות גרגרים יבשים, מתפיחים 14 שעות עם כף סודה לשתייה ומסננים. מבשלים בסיר לחץ חצי שעה עם עוד כפית סודה לשתייה. מסננים. מוסיפים לזה 2/3 כוס טחינה, 1/3 כוס שמן קנולה, כפית מחוקה מלח לימון, כף אבקת שום, כף טחינה, רבע כפית כמון, 0.5 גר' פוטסיום סורבט (להשיג ב"פוליבה") והשוס - עכשיו מוסיפים גם 2 כפות אבקת פירה או 4 כפות קשקשי פירה טחונים. זה הסוד - זה מה שנותן את הטעם. זהו, מעבירים 2 כפות לבלנדר וטוחנים, מעבירים לכלי ושוב מעבירים 2 כפות לבלנדר וחוזר חלילה - עד שכל החומוס טחון היטב.

בתיאבון!

טוב, עכשיו מעבירים
18. לאבי ביטון
(13.08.16)
שרוצה אבל לא יכול. יש מאכלים יותר טעימים לשבת מאשר זה ובטח שלבוקר שבת!
זה מאכל שאולי טוב לארוחת צהריים בהפסקה של מי שעובד בכביש במשך השבוע. או למי שעובד במיכרות אבל לא לשבת באמת שלא!!!!
19. ותזכרו שבחומוסיה בעצם מוכרים לכם פיתות
חומוס בשר מאד בריא ,   פטרוזיליה   (13.08.16)
20. אבי ביטון, "שף שמבין עניין".............????????????
אביב הממורמר   (13.08.16)
אבי ביטון, "שף שמבין עניין" נו באמת .באיזה עיניין הוא בדיוק מבין? האיש כתב לפני שבועיים שאין לא סבלנות למידות ומשקלים העיקר לחפף מהר. האמת שלבחור אין את היכולת לפי כל מה שאני רואה ממנו , נהפוכו רק בינוניות ומטה והרגשה של חוסר מסוגלות שגובלת בזלזול. לפי שכתב על עצמו יש לו סגנון צרפתי ומטבח "ביתי עילאי". איפה סגנון ההגשה הצרפתי המצויר והמדוייק? בכלל יש לך את זה? אני מחכה לא הצלחתי לראות את זה ממך אפילו פעם אחת. מה זה הפלצנות הזאת אוכל "ביתי עילאי" הרבה מאד שמן ברוב המנות זה לא באמת אוכל "ביתי עילאי". כל עקרת בית בממוצע מכינה אוכל אצל רוב האנשים הוא "עילאי". לפי המתכונים שאתה מגיש אתה לא באזור של רוב המבשלים בבית למראת שאתה וחבורת יחצנים מנסים לקשור לך כתרים. מתכון לקציצות דגים ששכחתה את הלימון, קרם ברולה בלי ווניל,200 מיל שמן לסועד הם דוגמאות לחוסר יכולת או זילזול. ולמתכון הנוכחי - חצי קילו חומוס ל6 אנשים ( כן לפני השרייה) חצי קילו בשר לפני טיגון ל6 אנשים ? צילום של ארגז פיתות אצל חנות הפלאפל? הגשה בקערת העירבוב ? נסיעה תוך כך שאתה תלוי על כלי רכב ללא אביזרי הבטחה היא ממש דוגמה לא טובה לאחרי. מתכון אם טחינה בזמן שישנה בעיה הוא חוסר תיכנון או זילזול!! העובדה שההשראה שלך מגיע מהשף הטוב בישראל משמחת אבל היכולת לא קרובה שנות אור למה שהוא או הם או אנחנו מצפים ממישהו שנותן מתכונים. סתם פשוט לך אין את זה . (אני מבין כולם רוצים להתפרנס)
21. איך. מכינים. גרגרי. חומוס
גלית. כחלון   (13.08.16)
היה. ביום. חמישי. בווינט. ובטלוזיה. שהיה. אסור למכור. גרגרי. חומוס או. גרגרי. טחינה כי. יש. בהם. חידק. אלים. אז. יש. בזה. חידק. אלים. האם. אפשר. לאכול. גרגרי. חומוס. כן. או. לא
22. האמת לא נראה משהו
ר   (13.08.16)
הבשר קצת חיוור וגם השאר נראה מאכזב וגם נשמע
23. ככה לא נותנים מתכון
שרה   (13.08.16)
לא מצוין איזה גרגירי חומוס (יש גדולים ויש קטנים) לבשל שעה עד איזה מידת רכות והמגבת המכסה את הפתות בודאי נגועה בסלמונלה או ליסטריה ממש מטונפת
24. אתה אדם דוחה
שירה   (13.08.16)
מי שמך שאתה חש יכול להעביר ככה ביקורת על אדם?? גועל נפש, אתה אדם קטן וחסר חינוך. התבייש לך. אם הוא לא יודע לבשל, אתה להתבטא בוודאות לא יודע.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה