אוכל  מדורים  חדשות האוכל
טעמים מטריפולי: 3 מתכונים
יהודה נהר
פורסם: 17.10.16, 13:34
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 100 תגובות ב-53 דיונים
31. רק אוכל עירקי - טעים עשיר מעודן ובלי שום בכלל
(18.10.16)
32. חצי כוס חומץ וכוס שמן זית ל-8 כבדי עוף?
יאיר   (18.10.16)
מה מאזן את החומץ? הכמויות נשמעות לא פרופורציונליות
33. פלפל צו'מה=סחוג לכל..
דני   (18.10.16)
דבר!!!
מה ההבדל??
אני עושהסחוג תימני(ואני אשכנזי...) ללקק את האצבעות.
חבילה כוסברה,חצי חבילה פטרוזליה, 4 פלפלים ירוקים חריפים, טוחן הכל בבלנדר.
מוסיף 3כפות שמן, 2 כפות מים,קורט מלח, טעים,טעים!!!
34. בצל בחריימי
ששי ,   נתניה   (18.10.16)
יקיריי בצל בחריימי זהו סוד שלא כל אחד יודע.מוסיף המון!!!! באחריות

נשלח מהסלולארי שלי
35. אין על הטריפולטאיות!
מרוקו סכין.   (18.10.16)
נשים חמות מזג, אך טובות לב ונשמה..והתחת וואיוואי וואי!

נשלח מהסלולארי שלי
36. יש לי חבר שאומר ..
טריפולטאי גאה ,   יהוד   (18.10.16)
יש לי חבר אשכנזי שאומר ,, המשותף לטריפולטאים הוא שהם כולם טוענים שאמא שלהם מבשלת הכי טוב בעולם אוכל טריפולטאי .. מופרך אבל נכון
37. קמצנים
מסעוד   (18.10.16)
תגידו אבל למה הטריפולטאים קמצנים
38. יחאסרה
שמעון   (18.10.16)
מתגעגע לבישול של אמא...
אבל לשמחתי אשתי למדה ממנה כמה מתכונים
39. קיקוט ונוקידס החורף מגיע
למדי ,   ליחה   (19.10.16)
סחלב ופול מדשש ומסראן
40. אין שם טריפוליטאי יותר מעמוס(ח׳מוס) גואטה
מימון   (19.10.16)
יופי של מתכונים יופי של גישה. קריאת התגובות מלמדת לא מעט על הכותבים עצמם . אני ממליץ לבקר במוזיאון היהודי ברומא שם מוקדש אגף שלם ליהדות לוב המפוארת בכדי להבין את מקורותיה. המלצה נוספת וחד משמעית היא להתחתן עם אישה טריפוליטאית(או תוניסאית) במיוחד לאשכנזים שבכם אתם לא תאמינו כמה חייכם יהיו טובים!!!
41. אתה טועה
טריפו   (19.10.16)
פלפלצ'ומה אפילו לא דומה לסחוג מה אתה מבלבל תמוח, סוגים אחרים של חריף, זה עשוי מפלפלים ירוקים וזה עשוי מפפריקה אדומה
42. עם סגנון דיבור כזה עדיף שלא תגיב בכלל
אני   (21.10.16)
44. אוכל טריפולטאי
מלך מרוקאי ,   אשקלון   (26.10.16)
כל האוכל הטריפולטאי מסתכם ברסק עגבניות ופפריקה
45. איך עוסה פלפלל צומה ולו מישתמשמ בו
טי   (27.10.16)
46. מי יודע איך נקראים ומכינים את הכעכים כמו בתמונה (מתוקים)
טיפולייט   (27.10.16)
זכור לי מבית סבתא כתענוג
47. מצ'ענה חאר תמיד האוכל שלנו טעים
דודו זגדון   (28.10.16)
המטבח הטריפולטאי עשיר במאכלים טעימים בטירוף מפרום. מחשי אחח מת על זה . עסבאן . בסטילה . ואנחנו גם אוכלים את כל הפרה חחח אבל לפחות אוכלים
48. קעק
רמי ,   נתניה   (28.10.16)

49. תשאירו את האוכל הזה לטריפוליטים
מזרחי ,   מרכז   (29.10.16)
50. הכי טעים אוכל נפלא חמותי מכינה אותו בגירסא בריאה
ועדיין טעים   (30.10.16)
51. פלפל צ'ומה ללא כמון? וללא מעט קרוויה=קימל מעניין
(17.11.16)
52. זהירות, פלצנים לפניכם
שוואו במוחות הבורחים ,   שפלת החוף האמריקאית   (05.12.16)
דג ים? מלח ים? כאשר המתכון כולל חצאי כוסות וכוסות מלאות של שמן וחומץ ומתובל בעיקר בפלפלת (פפריקה) חריפה, אין משמעות לסוג הדג וסוג המלח בו משתמשים.
מכרה ישראלית ממוצא רוסי שאלה אותי על חנות הדגים הכי יוקרתית בבלטימור, הלכה ולקחה לוקוס ים וטונה לסושי. מה יצא לה? חריימה. לא חבל על דגים מעודנים ויקרים? לחריימה משתמשים במושט ונסיכת הנילוס, תלוי אם רוצים דג שמן או דג רזה.
החריימי משתדרג משמעותית עם נוכחות של שום ובצל ירוק, כוזברה (אפשר גם פטרוזיליה) ואם מחליפים לפחות חלק מהפלפלת בפלפלים חריפים טריים. בצל יבש? אפשר ורצוי להתחיל את המתכון עם בצל יבש מטוגן בהמון שמן זית. 6 כפות. לא כוס ולא חצי כוס.
לא מוסיף חומץ לחריימה. מגיש עם חצאי לימון ושכל אחד יסחט למנה שלו כמה שרוצה.
אם משתמשים ברסק עגבניות, צריך להוסיף (כפית) סוכר חום לכל פחית (רסק) לאיזון החמצמצות. אני מעדיף להשתמש בעגבניות טריות.
טוב אז יהיה מי שיאמר שזה כבר לא חריימה, או לפחות לא החריימה של האמא שלו.
נכון מאד. אני באמת לא אמא שלו. ההשראה שלי זה חריימה מרוקאי שאכלתי בצפת והתאהבתי. אני מבשל דגים חריפים ברוטב עגבניות ושמן זית. ומצדי אפשר לא לקרא לזה חריימה אם זה עושה חררה למי שחושב שיש לו זכויות יוצרים על השם.
החריף (פלפלצ'ומה) מזכיר מאד את העריסה המרוקאית. חריף נטו, בלי ירק וכוזברה, בלי פלפלים חריפים טריים. רק הרבה פלפלת, קצת שום מלח לימון ושמן. יוצא יותר חריף מסחוג אבל בלי נשמה. אני מעדיף את הגרסה התימנית, עם כוסברה ופלפלים טריים, שום מלח ולימון. קצת שמן (אצלי זה שמן זית) ובלי מים בכלל. את החריפות אפשר לגוון עם סוג הפלפלים הטריים שבו משתמשים. אף אחד עוד לא טען בפני שסחוג ההבנרו שלי לא מספיק חריף בשבילו או שהעריסה או הפלפלצ'ומה של האמא שלו יותר טעים.
53. פילפילג'ומה
רפי פז   (06.10.17)
אני לוקח חצי קילו פילפל חריף מאד טחון.חצי קילו שום מרוסק.לקנות מוכן.כף וחצי מלח.כף כמון.כפית קימל טחון.מערבב הכל יחד.ומוסיף כליטר וחצי שמן.עירבוב טוב.ומכניס לכמה צינצנות.משאיר סמטימטר ריק ומוסיף שמן לכיסוי.מחזיק מעמד לפחות שנה.ניגמר לי אחרי כמה חודשים. מעדן.
54. חצי כוס שמן למתכון כזה זה מעט.
לכל הנשמות הרעות   (29.03.19)
ככל שמנסים לקטול אוכל של עדה אני מבין שהוא טוב יותר.
מומחים בכך אילו המרוקאים עם האוכל של הפוליטיקאים שלהם.
הם חושבים שהאוכל שלהם הכי טעים אבל הם התחילו לגנוב את השמות של האוכל הטריפוליטאי לטוכל שלהם כי הוא עולה עליו עשרות מונים.
חרימי זה טריפוליטאי לא מרוקאי
שקשוקה זה טריפוליטאי לא מרוקאי
וכן'
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה