אוכל  נבחרת השפים  ארז קומרובסקי
חלומות על בגדד: סמבוסק במילוי צמחוני
ארז קומרובסקי
פורסם: 28.11.16, 10:54
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 32 תגובות ב-19 דיונים
1. גם אתה ארז עובר לססמאות על צמחונות?
(28.11.16)
סמבוסק מאז ומתמיד היה מבוסס על מחית של חומוס טחון; ולפעמים מחית של תמרים ותבלינים. כמו בפורים למשל.

חוץ מזה שאין לבגדד בעלות על המתכון העיראקי בעקרון ושמן תירס מזוכך (בתכלס מזוקק) זה רעל צרוף עקב סוג חומצות השומן שלו. חוץ מזה, נראה אותך ממולל גרגר תירס ומוציא ממנו שמן כפי שניתן עם זית למשל; וכמובן קוקוס שמיד מרגישים את השומן שהוא מכיל.
2. את הסמבוסק הזה חובה להגיש עם יוגורט לשדרוג המנה!
(28.11.16)
3. בדיוק אתמול הכנתי סמבוסק ממולא בעמבה יצא מעדן אמיתי
יולנדה השובבה   (28.11.16)
4. נפלא. בריא ומוסרי
תודה על המתכון   (28.11.16)
אפשר גם עם דלורית ?
5. עירק זה לא רק בגדד, יש ערים ומחוזות הרבה יותר איכותיים
כוכבה   (28.11.16)
6. המילה סמבוסק מקורה בסמוסה ההודית, כמו גם תבשילים
אלר   (29.11.16)
אחרים, כגון קיצ'רי שבא מקצ'ורי תבשיל אורז ועדשים הודי.
7. אם כבר בצק ודלעת אז להכין את הביצ'ק של הבוכרים
מבקר המדינה ,   ירושלים   (28.11.16)
8. Sambusak
The observer ,   USA   (29.11.16)
ראשונית, שמן תירס מכיל חומרי הדברה מסוכנים. שנית, היכן כפפות הבישול? ולסיום, השגיאות הדיקדוקיות בשפתך הן מתחת לכל ביקורת. פשוט צורם לאוזן....חבל!
9. למה???
בון בון   (28.11.16)
למה הגרבוזונים השמאלנים ניפגעים שאומרים להם את האמת בפנים חברה יהודים אתם לא
10. לא כואב שהטבעת חודרת?
זלמן   (29.11.16)
11. אני מכין סמבוסק עירקי שלמדתי מחמתי ז"ל.
דב בינדר ,   יהוד   (28.11.16)
חמתי היתה מכינה סמבוסק מעולים למדתי ממנה איך להכין אבל זה שונה בהרבה ממה שמראים כאן.בלי דלעת אבל יחד עם גרגרי החומוס המבושלים הרבה בצל מטוגן,אני מוסיף אבל על דעת עצמי לא כמו חמתי פטרוזיליה וכוסברה קצוצים דק,התבלין העיקרי כאן זה הכמון אבל אני מוסיף גם משהו שיתן חריפות,פפריקה חריפה או סחוג אבל לא הרבה כדי שהנכדים שלי יוכלו לאכול את זה,המים שבבצק הם כמובן המים שבישלו בהם את גרגרי החומוס אבל אני מוסיף לבצק קצת כמון וקצת כורכום כמו כן אני מוסיף קצת כורכום(לא יותר מדי)גם למילוי.חמתי ז"ל אכלה ומאוד אהבה את הסמבוסק ואמרה שאני מכין אותו לא פחות טוב מהנשים העירקיות.
12. התגעגעתי לאוכל של סבתא
רחלי ,   מרכז הארץ   (28.11.16)
באת לי בדיוק בזמן
13. דלעת???
צ.ש.   (28.11.16)
מאימתי מכינים את הבצק והמילוי עם דלעת? זו המצאה של השף. בסמבוסק העיראקי או המזרח תיעוני אין דלעת במתכון.
14. אין על סמבוסק
(29.11.16)
אימי זל היתה מטגנת בצל מוסיפה את החומוס קצת מלח פלפל שחור וזהו מעדן אמיתי
15. תחזור לבית הספר - האם אתם לא מתבייש לדחוף מתכון כזה עם כל כך
DANY - דני ,   TORONTO - טורונטו   (28.11.16)
תחזור לבית הספר - האם אתם לא מתבייש לדחוף מתכון כזה עם כל כך הרבה שמן, מלח (כנראה 2 כפות, כמו שאתם בדרך כלל נוהגים - מעוגלות....), עוד יותר נתרן מסודה השתייה (אשר באמת לא נדרשת) מגרגירי החומוס ומהמים שלהם) ועוד מלח מאוחר יותר ...
וכל האמור לעיל ל 11 כיסונים,לפי התמונה - רעיל מאוד !!!
16. סמבוסק סביח זה הכי טעים
אילנית   (29.11.16)
17. תודה רבה. אם יש לך רעיונות לעוד מילויים טבעוניים
ענת   (29.11.16)
אני מאד אשמח. בעיקר אם זה יתאים גם לבורקס.
אבל עם ירקות, קטניות וכו'. אני לא אוהבת תחליפי סויה וסייטן למיניהם.
תודה מראש על השיתוף.
18. נראה מעולה!!!!!
טל   (29.11.16)
19. דלעת כן אבל לסגור עם המזלג שיראה יפה לא?
ע' כבד   (29.11.16)
אני זוכר שהמשקיענים היו סוגרים את הקצוות עם מזלג שראה יפה ואלגנט שיבוא טוב עם התה. לבריטים היה תה ועוגיות ולנו היה תה עם סמבוסק או בעבע
תגובות נוספות
חזרה לכתבה