אוכל  מדורים  סיר שמח
לא לילדים בלבד: קציצות עוף בציפוי פריך
רותי קינן
פורסם: 07.12.16, 08:49
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 27 תגובות ב-11 דיונים
1. במקום לתת לילדים "עוף" וביצה
ענת   (07.12.16)
עדיף לקחת אותם לסיור במדגרה. שיראו איך לוקחים אפרוח קטן, למעשה אלפי אפרוחים קטנים בני יומם, ומשליכים אותם למטחנה עם שיני ברזל, ובתחתית המטחנה יש אגם של דם וחתיכות של אפרוחים מרוסקים ונשמעים ציוצים של כאב ואימה. ולא רחוק משם עובדי המדגרה לוקחים אפרוחות קטנות וחותכים להן את הפנים עם להב רותח. עוקרים להן את המקור וחתיכה מהלסת, וזה גורם להן לכאבים עזים באכילה משך כל החיים ובמקרים רבים גם בעיות בנשימה. רבות מהן מתות מהדימום והטראומה.
2. אפשר לגרר בטטה במקום לחם
הצעה   (07.12.16)
גם נותן טעם מתקתק לקציצות וגם עוד ערכים תזונתיים במקום קמח לבן. שילוב שגם ילדים אוהבים. אפשר גם לגרר תפוח אדמה. הופך את הקציצות לרכות ונימוחות ואפשר לוותר על לחם לבן נטול ערכים תזונתיים.
3. מה ההבדל בין סתם כוסמת לכוסמת קלויה ? מה מומלץ ?
(07.12.16)
4. למה לתת לילד רעל???
דנה   (07.12.16)
בטח תלעיטו את הילד המסכן בחיידקים אנטיביוטיקה וסלמונלה - ואחרי זה תתפלאו למה הוא לא מגיב לאנטיביוטיקה יותר....
5. המאכלים הטבעוניים לא בריאים.
(07.12.16)
כל היוגורטים הטבעוניים מלאים בסוכר.
יוגורטים ללא סוכר הבריאים יותר נמצאים רק במוצרים מבוססי חלב.
אותו דבר לגבי גבינה צהובה.
הגבינה הצהובה הטבעונית היא באחוזי שומן הרבה יותר גבוהים.
הגבינות דלות השומן והבריאות יותר נמצאות רק במוצרים מבוססי חלב.
אז למה טבעונים מספרים לנו שטבעונות בריאה?!
בכל התחליפים הטבעוניים יש הרבה מאוד סוכר.
6. זה בדיוק מה שהייתי אוכלת כשהייתי ילדה
(07.12.16)
כמה נוסטלגי...
7. כוסמת זה הדבר הכי מגעיל ביקום
רק חולניים נהנים מזה   (07.12.16)

8. רותי קינן,
(07.12.16)
אין לי באמת מושג מהיכן את ממציאה או מוציאה את המתכונים שלך. בשר עוף טחון הוא נוזלי יותר מבשר בקר טחון ולכן אין לי מושג למה את מוסיפה לו חצי כוס מים? ולמה כל כך הרבה קמח - הן מלחם והן מקמח לרק 500 גרם בשר? 4 פרוסות לחם? 100 גרם פרורי לחם ו3כפות קמח? מה זה קציצות לחם עם קצת בשר? נכון שיש עוד אנשים עניים במדינה אבל לא צריך להגזים עם הלחם ופרורי הלחם!
לחצי קילו בשר עוף טחון (והכי טעים זה הבשר של הירכיים - להוריד את העור ולחלץ מהעצמות ולטחון במטחנת בשר. להוסיף פרוסת לחם אחת שהושרתה במים וניסחטה ו2 כפות פרורי לחם, מלח, בצל בינוני חתוך לקוביות קטנטנות שטוגן קודם לכן בקצת שמן זית, פלפל לבן ואדום, קצת שום כתוש וקצת מיורן וטימין יבשים ואפשר גם קצת כורכום לצבע וביצה ומי שרוצה אפשר להוסיף גם כף קטשופ. לערברב הכל היטב ולהשהות במקרר לחצי שעה סגור היטב. לחמם במחבת שמן לטיגון בגובה של 1 ס"מ בערך, להכין קציצות ולטגן על אש בינונית היטב משני הצדדים כ4-5 דקות מכל צד). קציצות עוף צריכות להיות מטוגנות היטב גם מבפנים כדי למנוע מסלמונלה. וכוסמת צריכה קצת יותר מ15 דקות בישול, זה לא איטריות אל דנטה ולא אוכלים כוסמת קשה.
9. אני רק שאלה
אילן   (07.12.16)
אין לי לחם לבן בבית.
האם ניתן להשתמש בפרורי לחם גם עבור התערובת?
מה יחס הכמויות מול פרוסה?
10. טבעונות יכולה להיות בריאה מאוד או
לימור ,   דרום   (08.12.16)
מזיקה מאוד. תלוי מה אוכלים. מי אמר לכם לאכול גבינות טבעוניות? במקום זה תאכלו ירקות ופירות וקטניות ושקדים ואגוזים. אם תאכלו ממתקים, סופגניות, לחם עם ריבה ושוקולד מריר כל היום, אתם תרגישו רע מאוד למרות שזה מזון טבעוני. תזונה שיש בה הרבה חלבון מן החי, לעומת זאת, לא יכולה בשום דרך להיות בריאה. זהו זה
11. עוף עם חלב..... ?!!!
הירצת   (08.12.16)
חבל לקרוא שוב ושוב את ההדגשה שהיתה מחשבה לעשות את המתכון עם חלב. ברוך ה רובנו שומרים כשרות בסיסית לפחות, ולכן זה לא מתאים כלל
חזרה לכתבה