אוכל  מדורים  שובר את השוק
סיור קולינרי בשוק הכרמל
גיא גמזו
פורסם: 23.01.17, 14:18
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 148 תגובות ב-95 דיונים
1. טור מעולה- טוב שבאת
פודיז ,   ישראל   (23.01.17)
תודה לגיא שגורם לי להזיל ריר עם כל טור חדש שמתפרסם. עושה חשק לרוץ לשוק אחרייך
2. הכל תמיד טעים לך?!?! אז מה שווה הביקורת?
(23.01.17)
עשית סקירת מקומות ושיווק כללי...
3. כיף גדול!
שמחה   (23.01.17)
לקרוא את הטור הזה כל שבוע!
יישר כח גמזו!
4. שוק
(23.01.17)

5. למה אין כתובות למקומו
(23.01.17)

6. יאמי
דרורה ,   בנימינה   (23.01.17)
מעניין,מרתק,ציורי וטעים.תודה.מחכים לשבוע הבא
7. למי יש אומץ לאכול בטינופת הזאת?
ג   (23.01.17)
8. אחלה שוק,רק שש... המוכרים "טועים" במשקל,ויקר בהשוואה לאחרים
קונה גם בכרמל   (23.01.17)
9. סקי
סקי ,   תל אביב   (23.01.17)
עוקבת אחרי כל הטורים שלך! כל פעמסקי הכתבה מעוררת תאבון ורצון ללכת לטעום את הכל.
מחכה כבר לכתבה הבאה!
10. שכחתם את הקבב האלוהי של "שמואל"
(23.01.17)
11. שוק הכרמל נהדרת. ומי שלא ראה את שוק קמפו דה פיורי רומא
דני DANY טורונטו ,   TORONTO   (23.01.17)
רומא עיר ניפלאה.לפני מספר חודשים סינתיה אשתי ואני שהינו ברומא לחופשה שנתית בפעם השנייה בתוך שנתים.לא האמנתי שאחזור שוב לרומא אך נזכרתי שבפעם הראשונה סינתיה זרקה מטבע במזרקת פונטנה די טרבי ,והאגדה אומרת שמי שזורק מטבע חוזר שוב לרומא למקום הפשע. רומא עיר נפלאה אוכל נפלא אווירה נהדרת. אכלנו ארוחת ערב במסעדת גרקו שממוקמת ליד הפנטיאון.מסעדה נהדרת ורומנטית. ביקשתי מגו'זפה המלצר תוך כדי דחיפה של שטר 10 יורו לכיסו,לשיר שיר אופראי לסינתיה. גו'זפה התחיל לשיר ושאר הסועדים האיטלקים חברו ביחד לשירה. והאווירה הייתה חמה וביתית. כמובן שהקפדתי על סוג האוכל וכמות המלח שהוכנסה בו. יום לפני ביקשתי מאנטוניו השף להכין באופן מיוחד פסטה טליולי בולונז ללא מלח כי מלח גורם ל-PTT בכבד . וסטייק טרטר מעוטר בפרשוטו על בסיס פטריות כמהין עם נגיעת נתרן, סלט ירקות עם ניצני אנדיב רווי שמן זית בתולי מסיציליה ובקבוק יין אדום מונטה. בסיום יצאנו מהמסעדה מבושמים ומרוצים. מול גרקו יש את חנות הגלידה הכי טובה ברומא ''אל ג'לטו'' שם אכלנו את מנת הקינוח. למחרת הלכנו לשוק קאמפו די פיורי לדוכן של ג'יאני,שם קניתי בביקור הראשון את גבינת הפרמז'נו רגיאנו. ג'יאני זהה אותי מהביקור הראשון בגלל שהתווכחתי אתו על המחיר של הגבינה למעלה משעה. הוא קיבל את פני בפרצוף חמוץ ואמר לי לסניור דני אני לא מוכר כלום. לקח לי שעה לרצות אותו בפיצה עם סילסולי פטריות מהמסעדה ממול שעושה דילים ב-10 יורו "אכול פיצה כפי יכולתך" .ג'יאני אמר לי באוזן שהוא ממליץ לי לקחת גבינת פיקורינו דלת מלח על פני פרמז'ן. ונתן לי לטעום מגבינת הפיקורינו דלת מלח שהוא הגורם מספר אחד ל-PTT בכבד
טעמתי, ומאז סינתיה ואני מכורים לגבינה זו. פרמז'ן נראית לנו כמו סבון כביסה
12. בדווקא גורמה - החנות גבינות, הגבינות לא בקרור
(23.01.17)
שימו לב שרוב הגבינות בחנות לא בקרור אלא פרוסות על מגשים - לא היגייני ומסוכן.
13. כתבה על שוק הכרמלן
ננה ,   יפו   (23.01.17)
איזה כתבה , יש לציין פרסומות, אממה , הכל תמונות במציאות מאד מאד רחוק מהתמונות, ראשית מי שלא ניגעל משום דבר יכול לאכול שם, אצל הירקנים, אין משקל אלקטרוני, ואף פעם אבל אף פעם הקונה לא יודע ולא יידע מה משקל הירק או הפרי, והאם הוא שילם בהתאם כמו שצויין, או כמו שביקש המוכר מראש , ואוי ואבוי לך אם תשאל את המוכר איך הגעת לסכום הנ"ל, שם נפשך בכף ידיך, מתוך ניסיון אני אומר, בסוף הרחוב בפינה יש דוכן ממש בפינה המוכר עצבני אש וראיתי פעם מבוגרת ששאלה איך הגיע לסכום הזה זרק עליה ענבים, אם לא אכפת לכם מיחס ומהכסף אז עניין אחר, ועכשיו לחנות הגבינות, רבותי אל תתלהבו מהתמונה, גשו לשם, במחירים מפוצצים, העובדים לא אדיבים בכלל, ופה לא המקום שאני אציין, וגם לא שירותיים, והמחירים בשמים, במקביל אבל תמיד יש ברישתות השיווק מבצעים מעל הגבינות הנ"ל, כרמל היה פעם, היום אין מחירים ואין אדיבות, וחבל על הזמן להעביר בשוק הנ"ל.
14. ללא
ללא   (23.01.17)
ללא הסדר מדיני של חילופיי האוכלוסין של ערביי ישראל אין עתיד לעם היהודי בארץ ישראל חיבים לבצע חיבים
15. סוף סוף
ניר   (23.01.17)
השוק הכי טוב בארץ!
16. פגז
רונן גל   (23.01.17)
הטוסט הזה נראה חלום
17. בורקס
הילה כהן   (23.01.17)
איפה הבורקס הזה ?
18. מוסי
אלמוג   (23.01.17)
מוסי הדייג הכי טוב בתל אביב
19. חייב ללכת לשם
יניב   (23.01.17)
אני מנתניה ובגלל הטור הקודם שהיה מוצלח בבחירה שלך, אני הולך השבוע לכרמל לנסות כמעט הכל
20. אוכל מעולה, שוק תיירותי
(23.01.17)
שוק הכרמל נהפך למקום יקר ויהיה הרבה יותר זול לעשות את הקניות בסופר. מה שמציל אותו זה הדוכנים החדשים. נסו לא להגיע בשעות העומס, ולא לקנות דברים שעומדים באויר הפתוח כדי לא להידבק במחלות. הפיתה הארגנטינאית מופלאה!
21. הרסו את השוק והחליפו אותו באוכל צפונבוני שמצטלם יפה וחסר טעם
"דים סאם" ו"סושי"   (23.01.17)
22. מאוד נהנתי לקרא את הכתבה
שמוליק   (23.01.17)
עשיתה לי תאבון לבקר בשוק
23. תמיד הרוכלים ״מתבלבלים״ בעודף. שטר של 50 ו 20, מטבעות....
סמבוסק   (23.01.17)
לא מדבר על המשקל הלא מדוייק והשקילה המהירה והמיסתורית שאף פעם לא נעשית מול עיניך.
אוכל ברובו מדהים,מבחר מעולה של דוכנים,אווירת שוק טיפוסית וצעקנית, היגיינה גרועה ברוב השוק ובחודשי הקיץ הזבובים נמצאים בלהקות ענק מעל פתחי הביוב.
סך הכל חוויה נחמדה אבל אך ורק אם אתה עירני עם הכסף.
24. הכל נראה לא נקי, לא אסטטי וכל הזמן רעש בעיקר צעקות של רוכלים
לפלפון   (23.01.17)
25. כמי שמבקר בשוק מידי שבוע,המציאות פחות סקסית
השף המעופף   (23.01.17)
הביקור השבועי בשוק הפך אצלי כבר להרגל,אבל בשנים האחרונות זה ממש לא זה, כל האוריינטצחה של השוק השתנתה, פעם הוא פנה לתל אביבים ולערי הסביבה שבאו לעשות קניות בשוק להנות מהמבחר ומהמחירים. כל זה פס מן העולם. היום השוק מכוון בעיקר לתיירים,בין אם מקומיים ובין אם מחו"ל. אופי העסקים השתנה ,הרבה עסקי אוכל ,רובם בינונייים למדי ,פלצניים ויקרים למדי, דוכני הפרי והירק התמעטו ואלו שנשארו הם יקרים,הרבה יותר מחלק גדול מהרשתות וגם המבחר לא מי יודע מה. מתוך הרגל אני ממשיך ומגיע קונה קצת בדוכן הירוקים או אוכל בחומוס מגן דוד שמשום מה לא הוזכר. מי מחפש היום שוק אותנטי בת"א הרי שזה רק שוק התקווה
26. שיק שק שוק
שוקי   (23.01.17)
שוק הכרמל הכי טוב בארץ.
27. גמזו... לא ראית כמה מלוכלך באוכל ? ידיים לא נקיות.. מגעיל
איילין ,   חיפה   (23.01.17)
28. מרמים במשקל ובמחיר נוכלים
רמי   (23.01.17)
29. כתבה אש
רונית   (23.01.17)
חמשוקה!!!! חייב לנסות את זה
30. its about time....
Uncle Peter   (23.01.17)
this remarkable chef is given a platform for his eclectic tastes.... Go Guy!
תגובות נוספות
חזרה לכתבה