|
1. סלט קל להכנה - ונראה טעים ביותר
|
|
|
2. סלט מופלא לליל הסדר ולכל השנה
ביצים קשות חמות, לא לבשל עד הסוף להקשיה מוחלטת. בצל ירוק, בצל חי ובצל מטוגן, הכל חם, מלח, מעט פלפל שחור, את הביצים לחתוך לקוביות ולקצוץ את הבצלים. לשפוך מעל, שמן זית ארומטי חם. הטוויסט המנצח: להגיש חם. מעדן. מעולה. להגיש עם מצה בפסח או עם חלה או לחם, כל השנה.
|
|
|
3. מה רוסי בזה. אבא שלי הכין את זה עוד בשנות השישים
זה סלט שהישראלים עושים עשרות שנים
|
|
|
4. הסבתא הרומנייה שלי קראה לזה סלט דה׳בב...
|
|
|
5. אני רוסי ובחיים לא הכרתי סלט כזה
|
|
|
6. הולך מעולה ליד פלטת נקניקים ובקבוק וודקה
|
|
|
אני בחיים לא שמעתי על הסלט הזה ואני מרוסיה בנוסף במטבח רוסי לא משתמשים בכל המרכיבים שציינתם ... בטח לא את כולם לאותו סלט ..
|
|
|
1 קופסת אפונה וגזר מסוננים מהמים - מוסיפים גם לצבע, גם לטעם וגם לכמות.
|
|
|
9. חתיכות קטנות גמבה בחומץ משפרות מאד
|
|
|
10. אמא שלי עירקית ותמיד הכינה כזה בתוספת גזר ואפונה
|
|
|
11. אין בזה שום דבר רוסי. זה מתכון אחר לגמרי.
|
|
|
12. סלט תפו"א רוסי אמיתי מכינים עם מטיאס , סלק והרבה הרבה מיונז
|
|
|
13. אין על אוכל רוסי ואין על מרינה השפית
DANY -דני , |
TORONTO- טורונטו |
|
(30.01.17) |
נעשיתי מכור לחזה בקר עטוף במרינדה יבשה מאז שביליתי עם סינתיה אשתי במסעדת קגדי לה בטורונטו, המתמחה באוכל רוסי ובמיוחד בסלט תפוחי אדמה שגדלים במחוז שופאיה בצפון קנדה. השפית מרינה פינקה אותנו בסלט גדול מהרגיל, לאחר שסיפרתי לה שאני ישראלי לשעבר והייתי טייס בחיל האוויר לפני 45 שנה. לא סיפרתי לה שהטסתי טיסנים ,כי אם הייתה יודעת אני בטוח שהייתה מתאכזבת והייתי מקבל מנה קטנה יותר. הסלט היה חלומי ,לא מהעולם הזה, אולי מהעולם הבא ממש גן עדן. ומאז ,כל לילה כשאני במיטה לפני השינה,סינתיה מפנקת אותי בצלחת גדושה בסלט תפוחי האדמה כפי שלמדה ממרינה השפית וקיבינימט צחצוח השיניים. אני נרדם עם חיוך דבילי על השפתיים. וחולם על הלילה של מחר, שאקבל את המנה הבאה.
|
|
|
14. "סלט".לקחו 2 מוצרים שזה מה שאפשר לגדל שם, וערבבו ביחד....
|
|
|
15. הסלט הזה רוסי כמו שאני מרוקאית
|
|
|
16. בחיים לא אכלתי סלט כזה
|
|
|
17. אני רוסי אוריגינל ולא מכיר דבר כזה
ברוסיה לא שמים חרדל בתוך סלט זה בדוק...
|
|
|
18. ומאיפה הגיעו המתיישבים שהקימו ..... ממצרים או מאודסה?
רוקדים פה דבקה או הורה?
|
|
|
19. המתכון הזה לא פסול אבל הכמות העצומה של המלח ! למעשה מתכון נה
DANY - דני , |
TORONTO - טורונטו |
|
(31.01.17) |
המתכון הזה לא פסול אבל הכמות העצומה של המלח ! למעשה מתכון נהדר חוץ מה...! מנה אחת מכילה "רק" כ 3/4 כית שטוחה של מלח ! "שף" יקר, למה אתה מרעיל את האנשים? הרי אפשר בהרבה פחות באם אתה יודע בשל כראוי... אני כמעט נשמע כמו הטבעונים ...
|
|
|
הסלט הזה נפוץ מאד דווקא באוקראינה. מזכיר לי את הילדות. חבל שהשמיטו ברשימת החומרים את המלפפונים החמוצים.
|
|
|
אין ברוסיה שמן זית ולא בצל סגול ועירית
|
|
|
שקר זה סלט אירופאי מערבי עם שדרוג מיזרחי
|
|
|
23. זה לא שום סלט רוסי ולא אוקראיני כי אין
את המוצרים הללו ברוסיה או אוקראינה הסלט המקורי הינו : תפוחי אדמה, מעט חרדל, מלח פלפל , בצל לבן רגיל ולא סגול מתקתק ומלפפונים חמוצים וכף מיונז זה הסלט ולא שום דבר אחר ואם אתם לא באתם משם אל תכתבו שטויות
|
|
|
24. איחס
שינמוך לא שדרוג |
|
|
(17.08.18) |
|
|
|
25. שמן זית? ברוסיה? למה דוחפים שמן זית לכל מתכון?
מסעודה משדרות , |
לוס אנג'לס עילית |
|
(09.07.19) |
הטרנד הזה לא ברור מאין הוא מגיע, אבל לגבי המתכון לסלט רוסי הרי שכמו "סלט יווני" וכמו מאכלים אחרים הרכיבים שונים מאיזור לאיזור בהתאם למה שגידלו באותו מקום. כך למשל יש המוסיפים לסלט היווני קרעי פיתה אפויה, יש המוסיפים זיתים שחורים ויש שלא, ויש שמתבלים אותו באוריגנו, ויש איזורים ביוון שבנוסף למלפפונים ועגבניות מוסיפים לו חסה.
|
|
|
רוסי או לא
סלט טעים מאוד
תודה על המתכון
| |