אוכל  מדורים  דלישס
"דלישס": סלט רוסי עם תפוחי אדמה ובצל
יהונתן בורוביץ
פורסם: 30.01.17, 11:51
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 37 תגובות ב-26 דיונים
1. סלט קל להכנה - ונראה טעים ביותר
חנה   (30.01.17)
2. סלט מופלא לליל הסדר ולכל השנה
טוויסט מנצח   (30.01.17)
ביצים קשות חמות, לא לבשל עד הסוף להקשיה מוחלטת. בצל ירוק, בצל חי ובצל מטוגן, הכל חם, מלח, מעט פלפל שחור, את הביצים לחתוך לקוביות ולקצוץ את הבצלים.
לשפוך מעל, שמן זית ארומטי חם.
הטוויסט המנצח: להגיש חם.
מעדן. מעולה.
להגיש עם מצה בפסח
או עם חלה או לחם, כל השנה.
3. מה רוסי בזה. אבא שלי הכין את זה עוד בשנות השישים
אורנה   (30.01.17)
זה סלט שהישראלים עושים עשרות שנים
4. הסבתא הרומנייה שלי קראה לזה סלט דה׳בב...
(30.01.17)
5. אני רוסי ובחיים לא הכרתי סלט כזה
(30.01.17)
6. הולך מעולה ליד פלטת נקניקים ובקבוק וודקה
(30.01.17)
7. זה לא סלט רוסי !
ריטה   (30.01.17)
אני בחיים לא שמעתי על הסלט הזה ואני מרוסיה בנוסף במטבח רוסי לא משתמשים בכל המרכיבים שציינתם ... בטח לא את כולם לאותו סלט ..
8. שדרוג קל
צ ,   מרכז   (30.01.17)
1 קופסת אפונה וגזר מסוננים מהמים - מוסיפים גם לצבע, גם לטעם וגם לכמות.
9. חתיכות קטנות גמבה בחומץ משפרות מאד
מוסיף "שפיץ"   (30.01.17)
10. אמא שלי עירקית ותמיד הכינה כזה בתוספת גזר ואפונה
(30.01.17)
11. אין בזה שום דבר רוסי. זה מתכון אחר לגמרי.
אולג   (30.01.17)
12. סלט תפו"א רוסי אמיתי מכינים עם מטיאס , סלק והרבה הרבה מיונז
סלבה   (30.01.17)
13. אין על אוכל רוסי ואין על מרינה השפית
DANY -דני ,   TORONTO- טורונטו   (30.01.17)
נעשיתי מכור לחזה בקר עטוף במרינדה יבשה מאז שביליתי עם סינתיה אשתי במסעדת קגדי לה בטורונטו, המתמחה באוכל רוסי ובמיוחד בסלט תפוחי אדמה שגדלים במחוז שופאיה בצפון קנדה. השפית מרינה פינקה אותנו בסלט גדול מהרגיל, לאחר שסיפרתי לה שאני ישראלי לשעבר והייתי טייס בחיל האוויר לפני 45 שנה. לא סיפרתי לה שהטסתי טיסנים ,כי אם הייתה יודעת אני בטוח שהייתה מתאכזבת והייתי מקבל מנה קטנה יותר. הסלט היה חלומי ,לא מהעולם הזה, אולי מהעולם הבא ממש גן עדן. ומאז ,כל לילה כשאני במיטה לפני השינה,סינתיה מפנקת אותי בצלחת גדושה בסלט תפוחי האדמה כפי שלמדה ממרינה השפית וקיבינימט צחצוח השיניים. אני נרדם עם חיוך דבילי על השפתיים. וחולם על הלילה של מחר, שאקבל את המנה הבאה.
14. "סלט".לקחו 2 מוצרים שזה מה שאפשר לגדל שם, וערבבו ביחד....
ססססלללטטט...   (30.01.17)
15. הסלט הזה רוסי כמו שאני מרוקאית
רוסיה   (30.01.17)
16. בחיים לא אכלתי סלט כזה
רוסי ערוסי   (31.01.17)

17. אני רוסי אוריגינל ולא מכיר דבר כזה
דניס ,   רוסיה   (31.01.17)
ברוסיה לא שמים חרדל בתוך סלט זה בדוק...
18. ומאיפה הגיעו המתיישבים שהקימו ..... ממצרים או מאודסה?
היסטריה   (31.01.17)
רוקדים פה דבקה או הורה?
19. המתכון הזה לא פסול אבל הכמות העצומה של המלח ! למעשה מתכון נה
DANY - דני ,   TORONTO - טורונטו   (31.01.17)
המתכון הזה לא פסול אבל הכמות העצומה של המלח ! למעשה מתכון נהדר חוץ מה...!
מנה אחת מכילה "רק" כ 3/4 כית שטוחה של מלח !
"שף" יקר, למה אתה מרעיל את האנשים? הרי אפשר בהרבה פחות באם אתה יודע בשל כראוי... אני כמעט נשמע כמו הטבעונים ...
20. סלט אוקראיני
ריטה ,   חולון   (31.01.17)
הסלט הזה נפוץ מאד דווקא באוקראינה. מזכיר לי את הילדות. חבל שהשמיטו ברשימת החומרים את המלפפונים החמוצים.
21. סלט תפוחי אדמה
סוזי   (19.03.17)
אין ברוסיה שמן זית ולא בצל סגול ועירית
22. סלט רוסי
סוזי   (19.03.17)
שקר זה סלט אירופאי מערבי עם שדרוג מיזרחי
23. זה לא שום סלט רוסי ולא אוקראיני כי אין
נטליה   (14.10.17)
את המוצרים הללו ברוסיה או אוקראינה
הסלט המקורי הינו : תפוחי אדמה, מעט חרדל, מלח פלפל , בצל לבן רגיל
ולא סגול מתקתק ומלפפונים חמוצים וכף מיונז
זה הסלט ולא שום דבר אחר
ואם אתם לא באתם משם אל תכתבו שטויות
24. איחס
שינמוך לא שדרוג   (17.08.18)
25. שמן זית? ברוסיה? למה דוחפים שמן זית לכל מתכון?
מסעודה משדרות ,   לוס אנג'לס עילית   (09.07.19)
הטרנד הזה לא ברור מאין הוא מגיע, אבל לגבי המתכון לסלט רוסי הרי שכמו "סלט יווני" וכמו מאכלים אחרים הרכיבים שונים מאיזור לאיזור בהתאם למה שגידלו באותו מקום. כך למשל יש המוסיפים לסלט היווני קרעי פיתה אפויה, יש המוסיפים זיתים שחורים ויש שלא, ויש שמתבלים אותו באוריגנו, ויש איזורים ביוון שבנוסף למלפפונים ועגבניות מוסיפים לו חסה.
26. טעים
קורין   (12.10.19)
רוסי או לא סלט טעים מאוד תודה על המתכון
תגובות נוספות
חזרה לכתבה