אוכל  נבחרת השפים  שגב משה
שגב משה מכין סטייק במחבת
שגב משה
פורסם: 26.01.17, 09:56
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 41 תגובות ב-25 דיונים
1. שגב משה - מחירים גבוהים והרמה ירדה
עמית ,   מרכז   (26.01.17)
מסעדות שגב ירדו לאחרונה ברמה, ומרשות לעצמן לגבות 80 ש"ח ויותר על חתיכת חזה עוף לדוגמא.
אכזבה.
2. לאיזה עובי חותכים את הבשר???
יוסי   (26.01.17)
3. לפי הכותרת אמור להיות בשר על רוקט במקום על הגריל!
פלצניהו   (26.01.17)
חוץ מזה שקודם מתבלים את הסלט במלח, פלפל ומיץ לימון, מערבבים ורק אז מוסיפים שמן זית.
4. YNET נגמרו המאכלים בעולם?
(26.01.17)
כמה פעמים תביאו את אותה הכתבה על היעני סטייק אנטריקוט של שגב משה או משה שגב? ראשית זה לא אנטרקוט מה שיש כאן בתמונה כי אנטרקוט נראה אחרת. שנית רוקט ואורגולה זה אותו דבר רק בשתי שפות שונות אז בשביל מה פעמיים אותו סלט? בשביל להראות שהוא יודע משהו לעשות? ומי שמסביר לי כמו שגב משה איך לעשות סטייק לא מבין בזה כלום. או שהעתיק מגיימי אוליבר. ולתקוע סכין בסטייק זה ה"פשע" הכי גדול. לסטייק צריך לתת לנוח אחרי הטיגון ל10 דקות כמעט ורק אחר כך לחתוך אותו בסכין חדה מאוד. וסטייק כזה הכי טעים עם תפודים מטוגנים במחבת השניה והסלט הזה הוא בכלל לא רוקט ולא אורגולה מה שמצולם כאן, אלא מה שהגרמנים קוראים פלדסלט שאפילו לא מכירים בארץ אז מה הסיפור שלכם? גם מעתיקים תמונה וגם נותנים מתכון לא נכון? ואנטרקוט הכי טעים עם רוטב שמנת וגרגירי פלפל ירוק (שנראים כמו פלפל שחור אבל בצבע ירוק שמכינים איתו רוטב טעים עם שמנת מתוקה: לא שוטפים את המחבת שטוגן בה הסטייק, אלא שופכים רבע כוס יין לבן פנימה ומבשלים קצת, מוסיפים שמנת מתוקה - 150 מ"ל וכף גרגרי פלפל ירוק מוחמץ מצנצנת קטנה (בטח אפשר להשיג בחנויות מיוחדות בארץ) ומבשלים כמה דקות. ממליחים ומפלפלים קצת מבשלים עוד 3-4 דקות. ממש בסוף הבישול מוסיפים קוביה קטנה של חמאה פנימה. עד שהיא נמסה - זעה מעבה קצת את הרוטב ונותן טעם טוב יותר. שופכים ליד הסטייק ומגישים עם תפוחי אדמה מטוגנים במחבת. וסלט ירקות מעורבים.
5. לישרוף טוב טוב את הבשר במחבת או על האש
אורטל ,   ראשון פרס נובל   (26.01.17)
חייבים שיצא כל הדם אחרת זה לא כשר וגם לא בריא עדיף שתיקחו בשר חלק גלאט ולא סתם כשר רבנות למשל בית יוסף או הרב מחפוד לא שהרבנות לא כשר אבל אים אפשר אני יעדיף בשר חלק בישביל להדר
6. למה על כל דבר לשים פילפל חריף? למה??
לא רוצה חריף!   (26.01.17)
7. רוקט וארוגולה, שני שמות שונים לאותו צמח
(26.01.17)
8. שמן זית נשרף בטמפרטורות נמוכות
אדמדם ,   ת"א   (26.01.17)
לא מתאים לצליית בשר
להשתמש או בשומן בקר או בשמנים עם טמפ' שריפה גבוה יותר
9. אין טעות לגבי המלח? בטוח שכף ולא כפית?
(26.01.17)
בדר״כ ממליחים חצי קילו בשר בכפית מלח.
10. הסטייק טוב אבל לא צריך את הסלט מתחת לסטייק רק בצד.
(26.01.17)
11. שמן זית נשרף בטמפרטורות נמוכות
אדמדם ,   ת"א   (26.01.17)
לא מתאים לצליית בשר
להשתמש או בשומן בקר או בשמנים עם טמפ' שריפה גבוה יותר
12. מה עם לנקות את הקרש?
יובל   (26.01.17)

כן, בוא נחתוך בשר טרי ונא על קרש ואז נחתוך סלט טרי על אותו קרש, עם אותו הסכין - ל-י-ס-ט-ריה!
13. בגיל 8 בישלתי יותר טוב
nav   (26.01.17)
14. רוקט וארוגולה זה אותו הדבר, אז למה הכוונה?
(26.01.17)
15. למה אין קשר בין הסרטון לטקסט?
שושו   (26.01.17)
16. מפרגן לשגב אבל מעדיף עוף עם טרגון על בשר שמן
דני DANY טורונטו ,   TORONTO   (26.01.17)
בתחילת השבוע עברתי אצל עבדול הלבנוני לקנות שמן זית לבנוני ומעט טרגון, למאפה תפוחי אדמה עם עוף מרוסק שסינתיה אשתי מומחית בו .סינתיה הפתיעה אותי בשיחת טלפון באמצע ישיבתי בשירותים,ואמרה דני היום אני רוצה לפנק אותך ולהכין "ארוחת ערב מזרח ים תיכוני" כאמור נכנסתי לחנותו של עבדול וכמו תמיד אמר לי "יה דני תמיד אני רואה אותך, אתה מביא לי מצב רוח טוב".המשיך וסיפר לי על המצב רוח לא טוב שעושה לו עלי בוחטיאר שברח מאירן עם עלית חומני. עלי האירני כל הזמן מדבר ומדבר בלי אינסוף ,ומבלבל ראש של הלקוחות .אמרתי לו יה עלי "יותר טוב תשתוק ויגידו לך לדבר ולא תדבר ויגידו לך תשתוק" צחקתי, עבדול אמר לי שהוא ממהר לקחת את עומר הבן שלו שנמצא אצל השכנה יסמין .כי גאמילה אשתו נסעה לבקר את אימא בלבנון. מצב זה הזכיר לי את ילדותי ואת משפחת פרויינד. משפחת פרויינד על ששת ילדיה גרו מולנו. אב המשפחה מוטקל'ה עסק למחיית משפחתו בהדבקת מודעות על הלוח העגול ברחובות תל אביב. למוטקל'ה היו אופנים עם סבל אחורי. מצד ימין היה קשור לסבל חבל שרתם תיק פלסטי ישן שחלקו העליון היה קרוע, ובתוכו המון מודעות מקופלות להדבקה .מצד שמאל של הסבל היה דלי פלסטיק קטן מלא בחציו דבק לבן. את המודעות היה מדביק בעזרת מוט ארוך שבקצהו היה ראש מטאטא ישן שמוטקל'ה לקח מסבתא שלי. את המברשת קשר מוטקל'ה לאורך האופניים. נעליו המרופטות והשחורות היו שאריות של דבק לבן שניתזו מהדלי ונדבקו בזמן שהוא רכב מלוח ללוח.מוטקל'ה היה יוצא בבוקר לעבודה, באופן קבוע בשעה שש ושלושים .כשהגיע לסף דלתנו הוא נהג לצלצל בפעמון הקטן שהיה מורכב על הכידון מצד ימין של אופניו.צלצול הפעמון נתן לאימא תזכורת לעזוב את הכנת דייסת הסולת עם הקינמון והסוכר ללא הגושים ,ולהעיר אותי משנתי. אסתר אשתו של מוטקל'ה קמה לפני כולם הכינה סלט ירקות ביצים מטוגנות עם בצל גבינות לבנות רכות ,לבניה או שמנת בצנצנת זכוכית. לאסתר היה קול מאוד יפה והיא כל הזמן שרה שירים עבריים ששמעה ברדיו ,בדרך כלל ברשת ב' או בקול ישראל .משפחת פרויינד התגאתה בששת ילדיה ובמיוחד מיהודה שהיה הבכור. יהודה ידע בגיל 4 לדקלם את כל סוגי המכוניות שראה ברחוב.יהודה גם נהג לשגע את פרסר החמור של פנחס הירקן.הוא היה לוקח מקל ארוך מחבר לקצה המקל נוצה ארוכה של תרנגול.ומדגדג את ישבנו של פרסר.עד שהוא לא קפץ והשתולל יהודה לא הפסיק .יהודה היה חבר טוב שלי,היינו משחקים בכל מיני משחקים שהוא המציא.לפעמים אסתר הייתה מזמינה אותי לאכול ארוחת ערב. פרוסות חלה ישנות שנשארו משבת ,מטוגנות בביצה,והייתה מפזרת מלח על הפרוסות המטוגנות.אמרתי לאסתר אימא לא מרשה לי לאכול פרוסה מטוגנת עם מלח זה גורם ל-PTT בכבד.אסתר צחקה ומיד בזקה לי סוכר על פרוסה אחרת.כל כך אהבתי להיות אצל משפחת פרוינד עד שיום אחד שאלתי את אסתר אם היא רוצה להיות אימא שלי. אסתר חייכה ואמרה מחר בבוקר אתה תהיה ילד שלי. לא ישנתי כל הלילה ,כשהגיע הבוקר ,חיכיתי לצלצול הפעמון מהאופניים של מוטקל'ה. בבוקר אימא הגיעה למיטתי להעיר אותי,מוזר לא הרחתי את הריח המוכר של הדייסה עם הקינמון. אמא אמרה לי שמהיום יש לי אמא אחרת שקוראים לה אסתר. אתה תהיה הבן שלה ואח של יהודה. היא נשאה אותי לפתח דלתה של אסתר
ודפקה חרישית בדלת. אסתר פתחה את הדלת וקראה בקול גדול ,בוקר טוב דניל'ה בני החדש ,בוא היכנס, ארוחת הבוקר מוכנה. יהודה רץ לקראתי בשמחה ונתן לי 10 גולות במתנה. הסתובבתי לאחור להראות לאימא את המתנה של יהודה,ואז ראיתי את אימא מחייכת ועוצמת עין אחת לכיוונה של אסתר שחייכה גם היא. התלהבתי ממראה ארוחת הבוקר על השולחן היו צלחות עם ביצים מטוגנות בבצל. פרוסות לחם שחור עבות, צלחת קטנה עם מרגרינה גולד-בנד ליד צלחות של פלחי עגבניות ומלפפונים מקולפים. גבינה רכה וגביע זכוכית של שמנת. סוף סוף ארוחה אמיתית ולא דייסה לבנה עם קינמון.בההההה . האוכל היה טעים ומאוד מלוח .ה-PTT של אימא הדהד לי בראש. לאחר שסיימתי את הארוחה הרגשתי לא טוב ורציתי להקיא. אסתר קראה לאימא שתבוא כי דניל'ה לא מרגיש טוב ורוצה להקיא. ראיתי את אימא ומיד בכיתי אמרתי לה שאני לא מרגיש טוב בגלל המלח שעושה PTT בכבד. רצתי הביתה והקאתי את הנשמה. אני לא רוצה להיות בן של אסתר ואח של יהודה, ואני גם לא מחזיר את הגולות בחזרה ליהודה


כשאני מגיע לישראל לביקור מולדת עם סינתיה אישתי.אני שם פעמיי ליפו לאכול מרק מלוח'יה שהוא מרק חלומי בטעמו..מרק מלוח'יה הוא במקור ממצרים.והוא אהוב מאוד בכל העולם הערבי. התוודעתי אליו בעיר מגורי אצל עבדול הלבנוני שמחזיק חנות תבלינים מול ביתי.
לרותי קינן אשמח מאוד אם תפרסמי את המתכון במדור אוכל כדי שגם הקוראים יהנו כמוני מהמרק.
17. מתכון ממש מקורי להכנת סטיק
יונתן ,   הרצליה   (26.01.17)
חתוך הבשר לפרוסות, תבל וטגן.
מדהים, איזו מקוריות.
איך הכנו סטיק עד היום בלי המתכון הזה?
18. אני טבעוני
מושיק ,   צפון   (26.01.17)
אני טבעוני אדוק הנהנה מפעם לפעם (משתדל, לא יותר מפעמיים-שלוש בשבוע) מאכילת בשר.
זה טוב ל-b12 (אותו קשה לצרוך מאגוזים), זה טעים (אם יודעים לבשל, כמובן)

בקיצור, לא צריך להיות קיצוני .

אני מקווה שלמדתם ממני לא להגזים .

מושיק
19. שגב, תפתח מסעדה טבעונית ואבוא בכיף עם עוד חברים
א   (26.01.17)
20. אין פלא שהעצה היא להתרחק מאוכל מסעדה ואוכל מהיר ... לא רק אל
DANY - דני ,   TORONTO - טורונטו   (26.01.17)
אין פלא שהעצה היא להתרחק מאוכל מסעדה ואוכל מהיר ...
לא רק אלה מבושלים בהרבה מאוד שומן, הרבה סוכר, אבל גם עם טונות של מלח - להשתמש 1.5 כפות (כי "שפים", בשלני בית לא מודדים בדיוק בכל מקרה) ל 2 מנות הוא רעל. כן הרעלת מלח !
- רק 4.5 ימים של קצבאות מלח כבר ממאכל אחד - אנחנו רק "חסרים" יותר מלח בסלט ...
שיו לב זה: הכמות מכילה כ 10,800 מ"ג נתרן. הקצבה המומלצת לפי משרד בריאות קנדה היא 1200 מ"ג נתרן ב 24 שעות - תעשו את המתמטיקה !
אבל זה בסדר - בדרך זו נוכל להיפטר מאנשים רבים ..., אבל החיים הם מאוד חשובים, כך שלמרות היותו סעיף המזון כאן, החיים שלכם נמצאים בידיים שלכם, או ליתר דיוק דרך הפה שלכם...!
21. אלוף אתה
אייל ,   הודש   (26.01.17)
ל-8 מנות:
2 ק"ג מלוחייה (אם מכינים לא בעונה ויש רק עלים מיובשים, מכינים חצי מהכמות)
8 שוקי עוף
3 גרונות עוף
1/2 בצל קצוץ
1/2 עגבניה קצוצה
1 פלפל חריף שלם
ראש שום כתוש
3 כפות גרגרי כוסברה טחונים
קמצוץ צ'ילי (לא חובה, למי שלא אוהב חריף אפשר להמנע)
1 ליטר מים
להגשה:
אורז לבן
22. אחי, אם הבשר טוב, לא מוסיפים כלום חוץ ממלח ופלפל
משה   (26.01.17)
כלום!
23. ובשביל זה צריך שף??
שני ,   קרית אונו   (26.01.17)
קח בשר , תשטוף תטבל תניח במחבת . קח קילשון .... נו באמת מה זה פה קורס בפיגור ? הבעיה שככה אי אפשר להרים עסק ...
24. תחשבו שזו החתולה שלכם, שחתכו לה את ה"אנטרקוט", כלומר
אמא   (27.01.17)
כלאו, עינו, פיטמו ורצחו אותה, ואז מנסים למכור לאנשים זרים חתיכות מהגופה שלה. שיהנו מפירות הרצח וההתעללות והביזוי של מה שנשאר ממנה.
פרה היא בעלת חיים נבונה ומקסימה, לא פחות מכלבים או מחתולים. יש לה עולם רגשי עשיר ומורכב. היא כואבת וסובלת כשמכאיבים לה. היא אמא מסורה ודואגת. זה נכון גם לעגלים ולפרים הצעירים שמפוטמים (מדובר בהליך זוועתי שגורם להם תחלואה קשה ובחילה תמידית) ונטבחים ע"י תעשיית הבשר. מי שחולק על העובדות האלו הוא במקרה הטוב נוכל מקצועי שעובד עבור משחטה כלשהי. מי שזה לא מזיז לו, הוא אדם אטום ולא מוסרי. כמו הרוב הדומם בגרמניה.
25. וואו, אנטריקוט .. איזה גאון קולינרי ..
אחד   (27.01.17)

תגובות נוספות
חזרה לכתבה