|
1. צלי עוף בתפוזי דם, יככב אצלי בארוחת השבת!
|
|
|
|
|
3. העוף באמת נראה מצוין ובהחלט אנסה אותו
אגב גם אני נכד לפרדסנים משני הצדדים, המטעים לא נשארו לצערי עם החקלאות שהפכה ללא כדאית.
|
|
|
4. סתם עצה מקצועית למיכל וקסמן
לגבי העוף עם מיץ תפוזי הדם. לא צריך לערבב את בצלי השלוט היפים כי צורתם השלמה מתקלקלת. ולמה צריך כל כך הרבה זמן בישול ו"אפיה" בתנור? עוף חתוך צריך מקסימום שעה בתנור אז למה לטגן ולערבב ולקלקל צורה של ירקות אם אפשר לשים את הכל מהתחלה בתנור (על איזה חום גם לא סיפרת)? פשוט מכניסים הכל לתבנית ושמים פתוח בתנור לשעה. הצורה של הירקות נישמרת והעוף הופך גם כן את ציבעו והעור נעשה פריך וטעים. אגב אם תימרחי את הירכיים בתערובת של שמן, שום כתוש קצת מלח ואבקה של פפריקה מתוקה הוא יצא פריך וזהוב יותר. ואת הקישוטים הירוקים שלך שמים רק בזמן ההגשה כדי שלא ישרפו כי אוכל שרוף לא בריא והצבע העז של הירק יפה יותר לעין וגם טעים יותר כשהוא לא אפוי. גם בצילומים זה יוצא יותר יפה אחר כך. ואת סלט הפומלות שלך אפשר להפוך גם בקלות למנה אחרונה: לפלט את הפומלות ולהוסיף להן תות שדה - העונה כבר החלה - ולהוסיף לזה מיץ תפוזים ולימון וקצת נענע קצוצה וסוכר ולהגיש כמנה אחרונה. ואם מוסיפים לזה בקבקוק יין לבן ובקבוק יין נתזים איזה שהו - גם שמפניה טוב ובקבקו סודה וקצת קרח אז יש משקה נהדר לפתוח בו ערב נפלא עם אורחים. (הגרמנים קוראים לזה בואלא)...
|
|
|
5. יפה רק להחליף את הבוטנים בקשיו
|
|
|
לא אוכלים לא קונים לא מפרנסים אויבים נחשיי צפע מבית עד כאן דיי נימאס שיפרנסו אותם זועבי וטיבי
|
|
|
העפת אותי אחורה בזמן. כמה טוב היה להיזכר. איזה ילדות-נערות נהדרת היתה לך. ותודה על המתכונים. אנסה אותם.
|
|
|
|
|
9. תבשיל העוף פשוט נפלא, וגם הסלט מעולה. יופי!
צילומים מרהיבים , |
יופי של מדור |
|
(31.01.17) |
|
|
|
10. הופמלה הלבנה הרבה יותר טעימה ועסיסית מהוורודה
חבל שהוורודה משתלטת , |
כנראה יותר קל לגדל |
|
(31.01.17) |
|
|
|
11. תבשיל העוף יצא מעולה וטעים וגם השוקיים המצופות בתנור
ג'נט ק , |
מבשרת ציון |
|
(04.02.17) |
| |